Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα

Θέλω πριν απ’ όλα να εκφράσω τη στήριξή μας στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Ανδρέα Κατσανιώτη.

Ένα νέο άνθρωπο, ικανό, άφθαρτο…

Που ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται.


Που ξέρει να δουλεύει, να πετυχαίνει και να ενώνει τους ανθρώπους δίπλα του.

Ξέρει να παράγει έργο, ξέρει να στέκεται απέναντι στους ισχυρούς, να εξηγεί εκείνο που
πρέπει και να κερδίζει αυτό που θέλει.

Αλλά – το κυριότερο – είναι ότι ο Ανδρέας ξέρει να στέκεται δίπλα στον απλό άνθρωπο, να δουλεύει γι’ αυτόν, να νιώθει τις αγωνίες του και τα προβλήματά του.

Και κάτι ακόμα, δεν στηρίζω τον Ανδρέα επειδή είναι επιλογή της παράταξης.

Το ακριβώς αντίθετο: στηρίζω τον Ανδρέα Κατσανιώτη, γιατί είναι η καλύτερη επιλογή για τη Δυτική Ελλάδα!

Και με την ευκαιρία, θέλω να σας πω κάτι που το πιστεύω πολύ, αλλά δεν το λέω συχνά.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά το χάρτη της πατρίδας μας, θα διαπιστώσετε, ότι η ανάπτυξη της χώρας, είναι σαν να πέρασε «δίπλα» από τη δυτική Ελλάδα. Σαν να «ξέχασε» την Δυτική Στερεά και την Ήπειρο.

Έργα γίνανε, και σημαντικά, αλλά ήταν πάντα… μισά!

Έγινε η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, αλλά ο δρόμος μέχρι το Ρίο, η ΠΑΘΕ, χρόνια τώρα καρκινοβατούσε. Και τώρα μόλις ολοκληρώνεται! Και δρόμος από το Ρίο και μετά, ως την Άρτα και τα Γιάννενα ακόμα πιο πάνω, και την Ηγουμενίτσα, παραμένει ζητούμενο.

Για σκεφτείτε, πολύ σημαντικά έργα, δεν έγιναν τόσα χρόνια, την εποχή που ήταν οι «παχιές αγελάδες» και ολοκληρώνονται – ή ξεμπλοκάρουν – τώρα, μέσα στην κρίση. Και παρά την κρίση! Με τον αγώνα που δίνει αυτή η Κυβέρνηση!

Αλλά, η Δυτική Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Τις οποίες και πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Και η Αχαΐα, ασφαλώς, λόγω Πάτρας, που είναι η σπουδαιότερη πύλη προς τη δυτική Μεσόγειο. Αλλά όχι μόνο λόγω Πάτρας. Για το λιμάνι ασφαλώς, αλλά όχι μόνο για το λιμάνι. Υπάρχει ολόκληρη η ενδοχώρα…

Έλεγα και για την Ηλεία με τις τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Τώρα και με τους υδρογονάνθρακες που αποκαλύπτονται. Και ο τουρισμός που υπερ – πολλαπλασιάζεται με τα κρουαζιερόπλοια.

Και η ίδια η Αιτωλοακαρνανία, σε συνδυασμό με τις γειτονικές περιφέρειες, την Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο. Και τα Ιόνια από την άλλη πλευρά. Αλλά και από μόνη της.

Δεν είναι «πέρασμα» μόνο η Δυτική Ελλάδα. Έχει πολύ μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, και στα γεωργικά, και στα κτηνοτροφικά και στη μεταποίηση και στον τουρισμό και στις υπηρεσίες.

Και σε αυτήν την καινούργια, ανοδική πορεία που μπαίνει η Ελλάδα, η Ανάπτυξη θα περάσει από τη Δυτική Ελλάδα. Δεν θα την «προσπεράσει». Θα περάσει και θα ριζώσει στη Δυτική Ελλάδα!

Ξέρω ότι για κάποιους, ίσως, αυτά ακούγονται απίστευτα. Ωραία, αλλά απίστευτα…

Ε λοιπόν, για αναλογιστείτε, πόσα «απίστευτα» έχουμε κάνει πραγματικότητα τα τελευταία δύο χρόνια…

Κάποιοι, το καλοκαίρι του 2012, θεωρούσαν «απίστευτο», ότι θα κατάφερνε η χώρα να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ. Είχαν ετοιμάσει και το σχετικό σχέδιο. Και τώρα χαίρομαι γιατί όλα αυτά αποκαλύπτονται…

Ξέρετε τι είδους καταστροφή θα σήμαινε αυτό για τη χώρα; Πληθωρισμός, κλείσιμο τραπεζών, χάσιμο καταθέσεων, αδυναμία να κάνεις εισαγωγή σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, ανταλλακτικά. Χώρια οι κοινωνικές ταραχές.

Δέστε μόνο τι συνέβη σε μια πολύ πιο πλούσια χώρα από την Ελλάδα,  την Αργεντινή: εκείνοι χρεοκόπησαν το 2002, κάηκαν οι πόλεις της, εξαθλιώθηκε η κοινωνία της, ακόμα την κυνηγούν για τα χρέη της, ακόμα σπαράσσεται εσωτερικά και κλυδωνίζεται διεθνώς.

Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί εδώ, αν είχαμε ακολουθήσει εκείνο- που ξέρετε ποιοι- μας έλεγαν ότι είναι ο σωστός δρόμος, ο δρόμος της Αργεντινής.

Κι όμως, τίποτε απ’ αυτά δεν συνέβη εδώ. Υποφέραμε, ναι, πολύ όλα τα χρόνια. Αλλά τα χειρότερα – τα τρισχειρότερα – τα αποτρέψαμε!

Πολλοί το θεωρούσαν «απίθανο» τότε. Αλλά τα καταφέραμε.

Όπως πολλοί θεωρούσαν απίθανο σε δύο χρόνια να πετύχουμε πλεονάσματα, να μοιράσουμε φέτος κοινωνικό μέρισμα χωρίς να δανειστούμε, να βγούμε στις αγορές, δηλαδή να γίνουμε – επιτέλους – μία φυσιολογική χώρα που δεν ήμασταν τα τελευταία χρόνια, να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Και τώρα βγήκαμε στις αγορές που, όχι χρόνια πριν, μήνες πριν, κανείς δεν το φανταζόταν.

Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια!

Και αυτά πριν δύο χρόνια εθεωρούντο «απίστευτα».

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο – τόσο σύντομα! Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Αλλά το πετύχαμε.

Και αυτή τη στιγμή – να το ξέρετε, μιλάω με τη σοβαρότητα που πρέπει ένας Πρωθυπουργός να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, η Ελλάδα βγαίνει από αυτήν την επώδυνη οικονομική καθίζηση, μετά από έξι ατέλειωτα χρόνια ύφεσης και ανεργίας. Ενώ από την επόμενη χρονιά, προβλέπεται ταχύρρυθμη ανάπτυξη.

Η ανεργία που είναι ακόμα πάρα πολύ υψηλά, άρχισε να πέφτει επί 3 συνεχείς μήνες, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια! Μέσα στην επόμενη τετραετία προβλέπονται 550 χιλιάδες θέσεις εργασίας, πτώση της ανεργίας στην Ελλάδα κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσον όρο ως το 2020.

Αυτή η Ανάπτυξη θα έρθει λοιπόν και στην Δυτική Ελλάδα! Δεν θα «περάσει από δίπλα». Δεν θα την προσπεράσει, δεν θα την ξεπεράσει να πάει πιο κάτω…

Φίλες και φίλοι,

Πριν δύο χρόνια, είχα υποσχεθεί όταν ανέλαβα δύο πράγματα: Ότι δεν θα αφήσω να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Ότι δεν θα επιτρέψω τέτοια καταστροφή. Και τήρησα την υπόσχεσή μου με αγώνα.

Και δεύτερο, ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Κι αυτό το κάνουμε!

Τώρα σας υπόσχομαι ένα πράγμα: Ότι στην Ανάπτυξη που έρχεται, δεν θα αφήσω να μείνει πίσω κανείς! Δεν θα είναι ανάπτυξη για τους λίγους. Θα είναι ανάπτυξη και ευκαιρίες για όλους και πάνω από όλα για τα νέα παιδιά μας, τα δικά σας παιδιά!

Δεν με νοιάζει να ευημερούν οι αριθμοί. Πρώτιστο ενδιαφέρον είναι να ευημερούν οι άνθρωποι, η κοινωνία, η οικονομία, η δημοκρατία.

Αλλά για να συμβεί αυτό, έπρεπε πρώτα να νικήσουμε τα ελλείμματα, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία, να ανοίξουμε ξένες αγορές στα ελληνικά προϊόντα και να κερδίσουμε δύναμη με ισχυρούς συμμάχους.

Κι αυτά ακριβώς κάναμε…

Κι εδώ είναι το πιο κρίσιμο, γιατί αυτό παίζεται αυτήν την Κυριακή και την άλλη:

Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να έλθουν επενδύσεις: Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις.

Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να μείνει ψηλά η εικόνα που φτιάξαμε της χώρας μας, πια, στο εξωτερικό. Γιατί τα τελευταία δύο χρόνια, αποκαταστήσαμε πλήρως την αξιοπιστία στο εξωτερικό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να την κλονίσει και πάλι αυτήν την αξιοπιστία…

Απειλεί να… «σχίσει» τα Μνημόνια! Ποια «Μνημόνια»; Αυτά που, έτσι κι αλλιώς, ξεπερνάμε και αφήνουμε πίσω μας! Ασχολείται με το χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς ασχολούμαστε με το αύριο!

Και σας ρωτώ, πως θα αντιδράσουν 27 κοινοβούλια στην Ευρώπη, που μας δάνεισαν με επιτόκια πολύ χαμηλότερα απ’ όσα, πολλές φορές δανείστηκαν εκείνοι;

Και πώς θα μας γυρίσει πίσω στα ελλείμματα. Από πού θα δανειστεί; Ποιοι θα τον δανείσουν; Θα ζητήσει και άλλα Μνημόνια; Θα ζητήσει δανεικά με αυστηρούς όρους;

Πώς θα πάρουμε την καινούργια περικοπή των επιτοκίων που είναι προγραμματισμένη να την πάρουμε το φθινόπωρο; «Σχίζοντας» τα Μνημόνια που δεν έχουν πια αξία;

Πώς θα εξασφαλίσουμε ρευστότητα για τη χώρα; Απειλώντας – όπως έκαναν οι δικοί του –  ότι θα φορολογήσουμε καταθέσεις ή ότι θα επιστρέψουμε στην κρίση που κόντεψε να μας βγάλει από το ευρώ;

Υπάρχει κανείς άνθρωπος λογικός, σοβαρός, που να θέλει να γυρίσει σε όσα περάσαμε και τώρα αφήνουμε πίσω;

Υπάρχει κανείς που θέλει να μπούμε ξανά στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, που μόνον τώρα ξεπεράσαμε.

Ένας μόνον υπάρχει που το θέλει αυτό, γιατί από αυτό τρέφεται πολιτικά. Από τον πόνο του κόσμου τρέφεται πολιτικά και ένας το θέλει: ο ΣΥΡΙΖΑ! Να πάμε πάλι στο χθες και πάλι στον πόνο της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.

Εδώ ζητούν να φύγουμε και από το ΝΑΤΟ! Κι αυτό ακόμα το θυμήθηκαν, από το πολύ βαθύ παρελθόν. Εικοσιπέντε χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Πότε το θυμήθηκαν; Τώρα που όλη η περιοχή γύρω από τη χώρα μας, γύρω από την Ελλάδα είναι σε μια μόνιμη αναταραχή! Κοιτάξτε τι γίνεται στη Μέση Ανατολή. Βλέπουμε όλοι τι γίνεται στην Ουκρανία. Και εκείνοι ζητούν να φύγουμε από το ΝΑΤΟ!

Όμως, για να υπάρχει Ανάπτυξη, Φίλες και Φίλοι, η Ελλάδα χρειάζεται διεθνή στηρίγματα. Όχι απομόνωση. Όχι έξοδο από το ευρώ. Όχι έξοδο από τις συμμαχίες.

Για να υπάρξει Ανάπτυξη, η Ελλάδα χρειάζεται ασφάλεια. Σταματήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, το είπαμε από την αρχή και το κάναμε, τα τεράστια  κύματα των λαθρομεταναστών. Για πρώτη φορά οι λαθρομετανάστες που φεύγουν είναι περισσότεροι από εκείνους οι οποίοι έρχονται. Τώρα θέσαμε το θέμα στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Και η ίδια η Ευρώπη το έβαλε στις μεγάλες προτεραιότητές της. Για να υπάρχει επαναπατρισμός εκείνων που ήδη έχουν έλθει κι έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα. Αλλά διαβάστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ύμνος στο λαθρομετανάστη.

Θέλει να γεμίσει η χώρα λαθρομετανάστες! Να έλθουν κι άλλοι! Να τους δώσει –διαβάστε το- και χαρτιά, μαζικά. Να τους δώσει δικαιώματα, να τους δώσει ιθαγένειες. Να τους δώσει σπίτια.

Εμείς από την άλλη, καθαρίζουμε και τα κατειλημμένα κτίρια από παράνομους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους υπερασπίζεται!

Καθαρίζουμε τα πανεπιστήμια που είχαν γίνει εστίες παρανομίας και άσυλα κουκουλοφόρων. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κάθε τέτοια πράξη.

Έφτασαν να μας πουν προχθές, ακούστε, ότι θα πρέπει οι διαδηλωτές να αποφασίζουν οι ίδιοι, όταν κάνουν τις μεγάλες φασαρίες στους δρόμους και τις διαδηλώσεις, για να διακόψουν την κυκλοφορία στους δρόμους και να υποφέρει όλος ο κόσμος, όταν 10-10 χαλάνε μια ολόκληρη πόλη, ότι θα πρέπει οι ίδιοι οι διαδηλωτές λέει για λόγους δημοκρατίας, να αποφασίσουν αν θα διακόψουν την κυκλοφορία στους δρόμους ή όχι ή αν θα πάνε σε μια μόνο λωρίδα να κάνουν τη διαμαρτυρία τους.

Δεν έχουν, άραγε, δικαιώματα εκατομμύρια άνθρωποι που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους, να βγάλουν το δικό τους μεροκάματο; Κι έχουν δικαιώματα μόνο οι μειοψηφίες που καθημερινά παραλύουν τα πάντα!

Που γίνεται αυτό; Πουθενά στον κόσμο!

Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες για την ασφάλεια του πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ακόμα και τους ύποπτους τρομοκρατίας. Αλλά για να υπάρξει ασφάλεια, χρειάζεται και η σταθερότητα. Και εκείνοι επιδιώκουν γενικευμένη αστάθεια.

Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το προσπάθησαν πάρα πολλές φορές θυμηθείτε στο παρελθόν  μέσα από «συλλαλητήρια». Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Κάθε φορά όλο και λιγότεροι μαζεύονταν. Μέχρι που τα παράτησαν…

Ζήτησαν από τους βουλευτές της κυβέρνησης να… αποστατήσουν! Δεν τα κατάφεραν. Έκαναν προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης. Δεν πέρασαν.

Και τώρα είδε και απόειδε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον κόσμο να ψηφίσει για να ανατρέψει αυτή την κυβέρνηση.

Καλεί το λαό να τον βοηθήσει σε σχέδια όχι σταθερότητας, αλλά αποσταθεροποίησης της χώρας. Που στρέφονται πρώτα εναντίον του ίδιου του ελληνικού λαού!

Και δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά; Δεν τον ενοχλεί η ακυβερνησία που θα ακολουθήσει. Δεν τον πειράζει ότι θα γυρίσουμε στην κρίση. Δεν έχει κανένα πρόβλημα που φέτος περιμένουμε νέο ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό. Γιατί αν αρχίσει πάλι η αστάθεια στη χώρα, τέτοιες αφίξεις δεν θα δούμε! Και ο κόσμος θα χάσει χρήματα και εισόδημα. Αλλά τίποτε απ’ αυτά δεν τον νοιάζει.

Απλά δεν θέλει να προχωρήσει η χώρα στην Ανάπτυξη. Δεν θέλει να γίνουν ούτε οι μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες να γίνουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Που έγιναν παντού και που πέτυχαν. Θέλει την κρίση. Να διασωθούν όλα εκείνα που μας οδήγησαν στην κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όλα αυτά που τώρα η Ελλάδα ξεπερνά: τις αδίστακτες συντεχνίες, τα ασύδοτα καρτέλ, όσους έκαιγαν καταστήματα, τους κουκουλοφόρους, το σπάταλο κράτος, όσους δεν θέλουν αξιολόγηση στο Δημόσιο, όσους δεν θέλουν αξιολόγηση στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, όσους εκτόξευσαν τη δαπάνη στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς να βελτιώσουν τις παροχές υγείας. Τη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή που οργίαζε παντού…

Αυτούς υπερασπίζεται, γιατί εμείς τους παραμερίζουμε. Αυτούς εκφράζει, γιατί εμείς αυτό το τέλμα στο οποίο μας είχαν κολλήσει για χρόνια το ξεπερνάμε.

Προσέξτε το πιο αποκαλυπτικό:

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε σχέδιο για να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό το σχέδιο ματαιώσαμε. Και σε αυτό θέλει να μας επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Όλοι γνώριζαν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποσταθεροποιούσε την ευρωζώνη. Αλλά και όλοι φοβόντουσαν ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα διέλυε το ευρώ. Γι’ αυτό και σχεδίαζαν και το ονόμασαν σχέδιο Ζ, να «αποκόψουν» την Ελλάδα για να διασώσουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν ήταν επιλογή για τους εταίρους μας. Ήταν διάχυτος φόβος.

Και τώρα που αποκαλύφθηκε αυτό, τι λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Ότι τέτοιος κίνδυνος, μην τους ακούτε, δεν υπήρχε! Μπλόφα ήταν!

Δυστυχώς, ή δεν έχει καταλάβει τίποτε ή είναι ένας επικίνδυνος τζογαδόρος  που βλέπει μπλόφες για το μέλλον του τόπου μας! Επικίνδυνος τζογαδόρος!

Αυτό αποτρέψαμε. Κι σ’ αυτό προσπαθεί να μας επιστρέψει!

Δεν θα αφήσουμε λοιπόν να μας ξαναρίξουν πίσω.

Δεν τους πέρασε και ούτε θα τους περάσει.

Δεν χωράει καμία χαλαρότητα.

Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε για να ματαιώσουμε τα σχέδια αστάθειας και πολιτικής ανωμαλίας που ετοιμάζουν.

Ψηφίστε όλοι, για να προχωρήσει η Ελλάδα μας μπροστά.

Να σηκωθούμε και πάλι στα πόδια μας. Να τρέξουμε, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.
Να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στην αναστάτωση και στην αβεβαιότητα.

Δεν εξαρτάται η πορεία της Κυβέρνησης, μην κάνει λάθος ο κ. Τσίπρας, δεν εξαρτάται η Κυβέρνηση από την ψήφο σας.

Εξαρτάται η Πατρίδα μας από την ψήφο σας!

Δεν εξαρτάται η αξιοπιστία της κυβέρνησης από την ψήφο σας.

Εξαρτάται η αξιοπιστία της χώρας!

Δεν εξαρτάται το αύριο της κυβέρνησης.

Εξαρτάται το αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο, ή θα βουλιάξει στο χθες. Που χρόνια προσπάθησε να ξεπεράσει και που τώρα επιτέλους το ξεπερνά.

Ο λαός μας είναι πληγωμένος, πράγματι, αλλά είναι πολύ πιο ώριμος.

Η κρίση τον έκανε σοφότερο.

Δεν θα στηρίξει την αστάθεια.

Θα δώσει την κατάλληλη απάντηση σε όσους  θέλουν να την ξαναδιαλύσουν τη χώρα.

Ο λαός μας βιάζεται να βγει από τα μνημόνια.

Όχι να επιστρέψει εκεί που τον πλήγωσαν.

Στηρίξτε λοιπόν την παράταξη που κράτησε την Ελλάδα όρθια.

Στηρίξτε την παράταξη που ανοίγει το δρόμο για την καινούρια Ελλάδα.
Εσείς είστε η Νέα Ελλάδα! Εσείς είστε αυτοί που πιστεύουν ότι οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες τομές, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι επαναστατικές πράξεις, είναι οι μόνες που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για το αύριο και για το μεθαύριο των νέων παιδιών. Για αυτό και φέραμε Σύνταγμα καινούριο. Για αυτό και λέμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό, ο βουλευτής να μην μπορεί να είναι ταυτόχρονα και Υπουργός, να υπάρχει ασυμβίβαστο. Για αυτό και λέμε ξεκάθαρα και ο Πρωθυπουργός ακόμα να έχει όριο στη θητεία του. Όχι μόνιμοι άρχοντες που μάθαμε τόσες δεκαετίες να καλύπτουμε και να έχουμε μπροστά μας.

Βάλτε λοιπόν την υπογραφή σας σε αυτή την καινούρια Ιστορία της Ελλάδας. Σε αυτό το καινούριο κεφάλαιο και δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε την Πατρίδα μας πιο ισχυρή, με ευημερία, με υπερηφάνεια και πάνω από όλα με μια λέξη, με αξιοπρέπεια.

Πρέπει να καταψηφίσουμε τη μιζέρια! Εκείνους που μας απομονώνουν από τον υπόλοιπο κόσμο.

Καταψηφίστε αυτούς που φέρνουν ξανά την ανασφάλεια.

Στηρίξτε τη Νέα Ελλάδα.

Γιατί Νέα Ελλάδα είστε εσείς.

Αγωνιστείτε για το καινούργιο!

Για εκείνο που πάντα θέλαμε και πάντα έμοιαζε απίστευτο.

Αγωνιστείτε για τη μάχη, να κερδίσουμε και πάλι την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.


Ανδρέα καλόν αγώνα, καλή δύναμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.