Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Διάσκεψη για την Υγεία

Κυρίες και κύριοι,

Να ευχαριστήσω το Μακαριότατο για αυτήν την τοποθέτησή του και ιδιαίτερα για το σημείο εκείνο στο οποίο αναφέρθηκε για την Προνοιακή Δράση της Εκκλησίας, που παίζει, πράγματι, ένα τεράστιο ρόλο σήμερα στην Ελλάδα και που επιβεβαιώνει τον πολυσήμαντο ρόλο της Εκκλησίας στον Τόπο μας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτά που κάνετε για τους ανήμπορους ιδιαίτερα και για εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη. 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αύριο Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, στις 10:00 θα συναντηθεί με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 11:00 θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Προέδρου της Λιθουανίας κας Dalia Grybauskaite

Αντώνης Σαμαράς: Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα παραλαμβάνει από τη Λιθουανία την εξαμηνιαία Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 1η Ιανουαρίου 2014.
Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη χαρά σήμερα να συναντηθώ με τη φίλη Πρόεδρο της Λιθουανίας και σημερινή Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κα Dalia Grybauskaite.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014, εξερχόμενος από τη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Μετά από πάρα πολλά χρόνια- εσείς εδώ στη Βουλή το έχετε ζήσει- αυτός ήταν ένας Προϋπολογισμός Ανάκαμψης, προοπτικής κι ελπίδας. Και θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα για την Ελλάδα μας. Να είστε καλά».

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2014 στη Βουλή

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014 απόψε, κάνει, πράγματι την σημερινή ημέρα ιστορική.
Και προσφέρεται για πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις και συμπεράσματα.