Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ




Κατέρρευσε λοιπόν και η Ιρλανδία, ο περιβόητος «κελτικός τίγρης» του πιο αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού, με τον οποίον εκστασιάζονταν επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια οι αξιωματούχοι της ΕΕ και οι δεξιοί και σοσιαλνεοφιλελεύθεροι πολιτικοί που μας είχαν ζαλίσει προβάλλοντάς την ως αξιοθαύμαστο παράδειγμα προς μίμηση.



«Ξοφλημένη» θεωρούν ήδη και την Πορτογαλία όλοι οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι είναι ζήτημα ελάχιστων μηνών μέχρι να υποχρεωθεί και η δική της κυβέρνηση να προσφύγει εκούσα-άκουσα στον «μηχανισμό στήριξης» της ΕΕ.
Χαρακτηριστικό της βεβαιότητας ότι σύντομα η Λισαβόνα θα βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονίου είναι το γεγονός ότι σύσσωμος πλέον ο διεθνής Τύπος ασχολείται μόνο με την περίπτωση της Ισπανίας, την οποία και θεωρούν κρισιμότατη δοκιμασία για την επιβίωση του ίδιου του ευρώ με τη σημερινή μορφή του.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,



Συχνά στην πολιτική ακούμε τη φράση σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Όμως στην περίπτωσή μας δεν είναι αυτό ένα τετριμμένο κλισέ.


Είναι ωμή – και οδυνηρή - πραγματικότητα.


Άλλωστε, η κρίση διευρύνεται. Χθες ξέσπασε στην Ελλάδα. Σήμερα, στην Ιρλανδία. Ήδη, τις τελευταίες ώρες, ακουμπά την Πορτογαλία και την Ισπανία. Αύριο, ποιος ξέρει ποιάν άλλη χώρα;


Καλούμαστε, λοιπόν, σήμερα, να δούμε και να συζητήσουμε, που πάει η Ελλάδα, που βρισκόμαστε εμείς και τι μεγάλες επιλογές έχουμε από δω και μπρος.


Αυτό θα κάνουμε σήμερα. Με ειλικρίνεια. Με τόλμη. Και με αποφασιστικότητα. Χωρίς αντιπαλότητες για κανένα. Σε αυτό το καράβι που λέγεται Ελλάδα είμαστε όλοι επιβάτες. Κι έχουμε κοινή μοίρα…

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντησή του με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντέξει στα δύσκολα, θα έπρεπε να βασίζεται στην Οικονομική της Πολιτική.
Όμως, η οικονομική της Πολιτική είναι αδιέξοδη. Και μάλιστα με απίστευτες εσωτερικές διαιρέσεις, που την αποδυναμώνουν ακόμα παραπάνω.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Αν. Λυκουρέντζου για την απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με την οποία θέτει εκτός Κ.Ο. τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη .

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με απόφασή του, θέτει εκτός Κ.Ο. τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.


Παράλληλα, με επιστολή του, ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία παραπέμπει τον Βουλευτή Ηρακλείου με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.



Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ .




H μέχρι πρότινος αδιανόητη προοπτική διάσπασης της Eυρωζώνης, σήμερα αποτελεί θέμα σοβαρής συζήτησης. Σε δημοσκόπηση της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley μεταξύ 150 αναλυτών που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο, μόλις το 25% πίστευαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης της Eυρωζώνης. Σήμερα, υπό το βάρος της ιρλανδικής κρίσης, το ποσοστό αυτό θα ήταν, πιθανότατα, αρκετά χαμηλότερο, εμπλουτισμένο μάλιστα από την κινδυνολογία περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Γερμανίας από την Eυρωζώνη. Πλέον, η διάσπαση του ευρώ αντιμετωπίζεται ως πιθανό ενδεχόμενο μέσα από τρία βασικά σενάρια: