Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δήλωση Πρωθυπουργού, με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται, σήμερα, 38 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Τριάντα οκτώ χρόνια κατοχής και παράνομου εποικισμού μεγάλου τμήματος των εδαφών ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μέλους των Η.Ε. και της Ε.Ε. Αλλά και βανδαλισμών σε βάρος των μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, των μοναστηριών και των εκκλησιών μας.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα 19 Ιουλίου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 11:30 τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.



Στις 14:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συνεδριάσει υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού το ΚΥΣΕΑ.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανακοινώθηκαν νέοι Γραμματείς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:

Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής: Σκανδάμης Μαρίνος


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: Κατσανιώτης Ανδρέας
Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης: Παναγιωτόπουλος Ιωάννης






Ανακοινώνονται οι νέοι γραμματείς στα υπουργεία

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων.



Έπειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κυβερνητικών εταίρων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), επιτεύχθηκε η αναλογική εκπροσώπηση των τριών.
Αναλυτικά, οι νέοι γενικοί γραμματείς είναι οι εξής:

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επιστολή Πρωθυπουργού προς Υπουργούς, Αν. Υπουργούς και Υφυπουργούς



O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέστειλε γραπτές οδηγίες προς όλους του υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.
Ακολουθεί η επιστολή.


Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η Κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός Κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και με την πολύτιμη συνδρομή του δικού μας ανθρώπινου δυναμικού, η αξιολόγηση των δομών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους με στόχο την αναδιάρθρωσή τους. Έτσι, θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης. Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών.
Είναι επιτακτικά αναγκαίο να περιορίσουμε δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Και να εγγυηθούμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο απαιτείται, σε κάθε βήμα, η συντονισμένη συνεργασία όλων μας.
Για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό την ευθύνη μου.


ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ



Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:30 τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και στις 12:00 το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.



Στις 14:30 θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.