Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Centre of European Studies

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε και μίλησε στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργανώνει το Centre of European Studies, με θέμα «Future Steps in the Strengthening of the EU».
Ακολουθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού:  

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Φινλανδού ομολόγου του κ. Jyrki Katainen

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Φινλανδός ομόλογός του κ. Jyrki Katainen, προέβησαν σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την διήμερη στην Φινλανδία

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο για διήμερη επίσκεψη στην Φινλανδία. Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου με τον Φινλανδό Πρωθυπουργό κ. Jukri Katainen. Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη».
Πέραν του Έλληνα Πρωθυπουργού στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας κ. Enda Kenny, της Φινλανδίας κ. Jukri Katainen και της Λετονίας κ. Valdis Dombrovskis

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου, όπου παρακολούθησε την εξέλιξη της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Καταιγίδα 2013» στο Αιγαίο. Κατά την άφιξή του ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Παρά τους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας, βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη μια κορυφαία διακλαδική αεροναυτική άσκηση. Και θέλησα και έχω την τιμή, απόψε, να την παρακολουθήσω».

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του ΥΠΕΚΑ


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σήμερα το πρωί διευρυμένης σύσκεψης της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην οποία μετείχαν: Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου, ο γ.γ. Ενέργειας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης  Υδρογονανθράκων Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, η γ.γ. ΥΠΕΚΑ Μάρω Ευαγγελίδου και ο γ.γ.  Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης.
Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: