Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ για τις Θαλάσσιες Πολιτικές, τις Επενδύσεις και το Εμπόριο

Εξοχώτατε και φίλε Πρωθυπουργέ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,
Κύριοι Υπουργοί, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang κατά την επίσκεψή τους στο Λιμάνι του Πειραιά

Αντώνης Σαμαράς: Φίλε, κύριε Πρωθυπουργέ, μετά την Ακρόπολη, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι σήμερα στο Λιμάνι του Πειραιά.
Ο Πειραιάς κατακτά τα τελευταία χρόνια τη θέση του ως βασική πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ασία.
Και μάλιστα η  σύνδεση του Λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο δίνει μια καινούργια προοπτική. Και για τον Πειραιά και για τη χώρα…

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang


Αντώνης Σαμαράς: Νομίζω ότι εκφράζω το σύνολο του ελληνικού λαού αν πω ότι σήμερα οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευτυχείς που υποδεχόμαστε στην Ελλάδα τον φίλο Πρωθυπουργό της Κίνας κ. Li Keqiang. Όπως πέρυσι στο Πεκίνο - ένα ταξίδι για μένα γεμάτο αναμνήσεις και θετικά συμπεράσματα - έτσι και φέτος, γίνεται πια φανερό ότι μεταξύ των χωρών μας υπάρχει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εγκαρδιότητας, αλλά και κλίμα παραγωγικής συζήτησης σε όλα τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους δυο λαούς μας.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο EPP Group Study Says με θέμα “the EU’s political challenges 2014-2019”

ανεπίσημη μετάφραση από την αγγλική:
Αγαπητοί φίλοι,
Αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου στη σημερινή συζήτηση για τις προκλήσεις του μέλλοντος της Ε.Ε. Και θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τον Πέδρο Πάσσος Κοέλιο, για την παρουσία του και πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι η Ηγεσία του οδήγησε την Πορτογαλία να βγει από τη κρίση.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τον «Απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών Ε.Ε.

Φίλες και φίλοι,
Η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου σε δύσκολες περιστάσεις. Δύσκολες για την ίδια, αφού μόλις τώρα συνέρχεται από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Αλλά και δύσκολες συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη πρόκληση από τη δημιουργία της: Τη χρηματοπιστωτική κρίση που κλόνισε τις βεβαιότητες των Ευρωπαίων πολιτών και δημιούργησε, προς στιγμήν, αμφιβολίες ακόμα και για την ίδια την Ένωση.