Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Επικήδειος Λόγος του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά για τον Μιλτιάδη Έβερτ

Δύσκολο να περιγράψεις μια πληθωρική προσωπικότητα.Η πρώτη λέξη που έρχεται στο νου: Αγωνιστής!


Αγωνιστής για την Παράταξη, αγωνιστής για τη Δημοκρατία, αγωνιστής για την Ελλάδα.


Αγωνιστής που έβαζε, πριν απ’ όλα και πάνω από όλα, τις αρχές του, τις ιδέες της Παράταξης, τις αξίες του τόπου.


Αυτές υπερασπίστηκε. Και στον αγώνα του αυτό, ήταν ασυμβίβαστος. Και σαρωτικός.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε απόψε με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.Στη συνάντηση μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Σύμβουλος του Προέδρου καθηγητής κ. Ιωάννης Μουρμούρας.

Παρέμβαση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά σε επερώτηση για τα αγροτικά

Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά


Σε επερώτηση για τα αγροτικά


Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,


Σήμερα ζούμε ημέρες αναβρασμού του αγροτικού κόσμου.

Απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για τον ορισμό εκπροσώπων του κόμματος στην Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά ορίζονται οι εκπρόσωποι του κόμματος στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Η Πολιτική Συνέλευση είναι το όργανο που καθορίζει και διαμορφώνει την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ προετοιμάζει τις Συνόδους Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων μελών του ΕΛΚ.
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με την κηδεία του πρώην Προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο.


Από την οικογένειά του απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.


Δήλωση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμα για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση, για το θάνατο του πρώην προέδρου της Ν. Δ. Μιλτιάδη Έβερτ:«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ, ενός μεγάλου Έλληνα, ενός από τους σημαντικότερους πολιτικούς ηγέτες της Μεταπολίτευσης. Ενός πολιτικού ηγέτη με ήθος και συνέπεια, αλλά και μοναδική ανθρωπιά. Ενός πολιτικού που είχε αξίες και αρχές και αγωνιζόταν με εντιμότητα γι’ αυτές.

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ε. Κ.Τ. κ. Jean-Claude Trichet

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς , έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Jean-Claude Trichet:


«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ και να συζητήσω μαζί του τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις. Εξελίξεις που απαιτούν, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, συντονισμένες και ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και σε εθνικό επίπεδο, τολμηρές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του χρέους, του ελλείμματος και της ύφεσης.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Έβερτ

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας.


Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής!


Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα.


Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».AΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 73 ΕΤΩΝ

Ο Μιλτιάδης Έβερτ (Αθήνα, 12 Μαΐου 1939 - Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2011ήταν Έλληνας πολιτικός, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος της ΝΔ.
Ήταν γιος του Άγγελου Έβερτ.


Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα τ
ο απόγευμα, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup
 κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχα την ευκαιρία, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου τον κ. Γιούνκερ.

Συμφωνούμε με τον κ. Γιούνκερ στην έκδοση του ευρωομολόγου. Συμφωνούμε στην ανάγκη της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού.

Και συμπίπτουμε με τον κ. Γιούνκερ στην ανάγκη της ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε, με τρόπο υγιή και βιώσιμο, να εξυπηρετήσουμε το Ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ευχαριστώ πολύ».


Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Η κυβερνητική αδιαλλαξία στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην Ελληνική κοινωνία.


Ο κ. Λοβέρδος περιορίστηκε απλά, σε ένα προσχηματικό διάλογο με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και οδηγεί τα πράγματα σε τραγικό αδιέξοδο.

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Η ΝΔ είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.


Αλλά δεν θέλει ούτε να συνθλίψει τη μεσαία τάξη που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας μας. Και ούτε πειραματίζεται με τα όρια αντοχής του κόσμου.


Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τετελεσμένα και αντιφατικά μέτρα σκοτώνει ανεύθυνα τον διάλογο και στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Πρόγραμμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 17:45, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .Σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παραστεί στην εκδήλωση αναγόρευσης του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5 και Κλεψύδρας, Πλάκα). Στις 21:00 θα ακολουθήσει δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προς τιμήν του κ. Γιούνκερ.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο

«Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον κ. Διοικητή να συζητήσουμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση.


Ιδιαίτερα για το ζήτημα της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ρευστότητας της αγοράς. Μιας αγοράς που διψάει, άλλωστε, για ρευστότητα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.


Θα συνεχίσουμε και τώρα τη συζήτηση».


Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση της αναπληρώτριας Εκπροσώπου της Ν.Δ. κας Β. Τζότζολα προς τους bloggers

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κα Βασιλική Τζότζολα, προσκαλεί τους bloggers :


«Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε την καθημερινή ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, στείλτε μας την ονομασία του blog σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και, προαιρετικά, τα στοιχεία του υπευθύνου του blog σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: blogs@nd.gr


Γιατί τα ιστολόγια δεν προσφέρονται μόνον για επικοινωνία.


Προσφέρουν ενημέρωση».