Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί αύριο, Κυριακή 10 Μαρτίου στις 13:45, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Αναστασιάδη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες,

Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μια μάχη. Δίνουμε μια μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος μας αυτή την κρίση, μια κρίση χωρίς προηγούμενο στις τελευταίες δεκαετίες. Τη δίνουμε αυτή τη μάχη εδώ και τρία χρόνια αλλά για πρώτη φορά δίνουμε τη μάχη με οιωνούς αίσιους.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων. Οι νέοι επιχειρηματίες που μετείχαν στη συνάντηση δραστηριοποιούνται- ανάμεσα σε άλλα- στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, συστημάτων μηχανογράφησης, λογισμικού, εφαρμογών κινητών συσκευών, την εκτροφή σαλιγκαριών, τη μεσιτεία, την οργάνωση γραφείου, το marketing και τις υπηρεσίες προώθησης, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μέσα ψυχαγωγίας και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παρεβρέθη σήμερα στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Σε διάλογο που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωομάδων του ΕΛΚ ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε:

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Oμιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»

Για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Μακαριώτατε,
Φίλες και φίλοι,
Πριν δεκαπέντε χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έφυγε από τη ζωή. Σήμερα ερχόμαστε όλοι να επιβεβαιώσουμε ότι το έργο του ζει και μας εμπνέει. Ότι από τις παρακαταθήκες που άφησε ολόκληρη η Ελλάδα ωφελήθηκε και τον ευγνωμονεί.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο κοινό Forum Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών

 Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω σήμερα τις εργασίες του ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.
Η παρουσία σημαντικών φορέων, αλλά και πλήθους ανθρώπων της αγοράς, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον, τόσο της ελληνικής, όσο και της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας.  Η ενίσχυση αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι στόχος κοινός, στόχος εξαιρετικά σημαντικός, καθώς οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ δύο κρατών γειτονικών, είναι καθοριστικές για την ευρύτερη ανάπτυξη και των δύο οικονομιών μας.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της συνάντησης με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Recep Tayyip Erdoğan και της Β΄Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:  Φίλε κ. Πρωθυπουργέ, θέλω να πω και εγώ ότι η συνάντησή μας σήμερα, των δύο μας, ήταν και χρήσιμη και εποικοδομητική. Και θέλω αμέσως να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά και ταυτόχρονα τις ευχαριστίες μου προς την τουρκική πλευρά, για τη θερμή, πραγματικά, φιλοξενία που επεφύλαξε στην ελληνική αποστολή.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα

Αύριο, Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συμμετάσχουν στη Β΄ Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.
 Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής: