Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Η κυβέρνηση, βιάζεται να πανηγυρίσει για τα αυτονόητα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Στην άτυπη έκτακτη Σύνοδο η Ελλάδα πήρε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων και μείωση επιτοκίου.


-- Το πρώτο, της είχε ήδη δοθεί από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου.


-- Το δεύτερο, είχε ήδη προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν και άλλων αξιωματούχων.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Επιβάλλεται, να εξηγήσει ο Πρωθυπουργός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο απόλυτος δημοσιονομικός εκτροχιασμός και η κατάρρευση των εσόδων υποχρεώνουν σήμερα τον κ. Παπανδρέου να εξηγήσει άμεσα στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει.


Επιβάλλεται ως εκ τούτου να αξιοποιήσει την εξέλιξη αυτή ως διαπραγματευτικό όπλο, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση για τη μείωση του χρέους».Αποκατάσταση και εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση και την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα.
Το νομοσχέδιο θα αφορά στον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των προσώπων αυτών από τη στιγμή που μπήκαν στην πολιτική έως τη στιγμή που έφυγαν και, για όσους παραμένουν, έως σήμερα.

Χαρτοπόλεμος νομοσχεδίων ..

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στο φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σήμερα στη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε εκπρόθεσμα 3 τροπολογίες 65 σελίδων! Ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης Παπανδρέου έφερε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το ένατο κατά σειρά.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα αν δεν απελευθερώσουμε το δαιμόνιο του Έλληνα, αν δεν απελευθερώσουμε «το επιχειρείν», αν δεν απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά,


στην εκδήλωση της ΕΑΣΕ, «Το βήμα του Ηγέτη»


Κυρίες και κύριοι,


Σήμερα, έχω τη μεγάλη χαρά να μιλάω με ανθρώπους των επιχειρήσεων.


Δεν θα σταθώ κυρίως σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Αυτά τα ξέρετε πολύ καλά.


Πολιτικό Παρατηρητήριο No 35: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται ούτε το Μνημόνιο ούτε την Κυβέρνηση: Πρώτα στοιχεία προβαδίσματος της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ελλάδας και τη διαχείριση του χρέους της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φαίνεται να χάνουν το βασικότερο στοίχημα, τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σύμφωνα με τις δύο πιο πρόσφατες έρευνες της εταιρείας Alco που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες Αξία, 5/3 (δειγματοληψία 22-28/2) και Πρώτο Θέμα, 6/3 (δειγματοληψία 1-3/3) οι αδιέξοδες επιλογές του μνημονίου όσο και η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης επικρίνονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Τιμούμε την Ημέρα της γυναίκας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, τιμώντας την Ημέρα της γυναίκας, επισκέφτηκε σήμερα το εργοστάσιο «Μινέρβα» στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζονται 280 γυναίκες, που αποτελούν το 80% του συνόλου των εργαζομένων.


Μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Κανείς άλλος δεν γνωρίζει σήμερα καλύτερα από την εργαζόμενη γυναίκα το άγχος της δουλειάς ή το άγχος για δουλειά ή την ακρίβεια ή την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών της, για το μέλλον του Τόπου μας.

Πρόγραμμα Επίσκεψης Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αναχωρεί σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη.Ακολουθεί το πρόγραμμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:


ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011


15:30 Επίσκεψη στο εργοστάσιο ΜΙΝΕΡΒΑ, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (Ωραιόκαστρο)


19:30 Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την Ημέρα της Γυναίκας (Λιμάνι Αποθήκη Νο 4)

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.Μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στη συνάντησή μας, ο κ. Παπανδρέου με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συναντήσεις Κορυφής της Ε.Ε., τα ζητήματα διαχείρισης του Χρέους

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση παντού

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μήνυμα της συνέντευξης του Προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα «Το Βήμα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Το μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρο:


Η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση παντού.


Επανεκκίνηση στην οικονομία, την ασφάλεια, τη μεταναστευτική πολιτική, την υγεία, την παιδεία.


Επανεκκίνηση που να εγγυάται Ανάπτυξη, Ελπίδα και Αξιοπρέπεια.


Για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».