Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος

Πολλή ζέστη έξω, αλλά πολύ πιο θερμή η φλόγα της ψυχής μας εδώ μέσα. Aδέλφια μου Νεοδημοκράτες, Αγωνιστές ΟΝΝΕΔίτες, ψυχή των αγώνων μας,

H Παράταξή μας, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε όλες τις δύσκολες στιγμές, είναι σήμερα εδώ, είναι απόψε στις επάλξεις, και κάνει αυτό που έκανε πάντοτε: Το Χρέος της προς την Πατρίδα! Αυτό κάνουμε απόψε. Πριν τρία χρόνια ακριβώς, η παράταξή μας είχε δοκιμαστεί σοβαρά. Την ίδια περίοδο που και για την πατρίδα μας άρχιζε μια δραματική δοκιμασία, μπαίναμε στην περιπέτεια του μνημονίου.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. Η ίωση, σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να διακόψει την ομιλία του για λίγα λεπτά.  Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ομιλία του και επέστρεψε στην οικία του

Δήλωση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, αναχωρώντας από τις Βρυξέλλες, όπου παρέστη στη Σύνοδο Κορυφής


«Για πρώτη φορά συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αφιερώθηκε, σχεδόν εξ ολοκλήρου, στο ζήτημα της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Τώρα όλοι αναγνωρίζουν ότι ανάπτυξη και απασχόληση, μαζί με την δημοσιονομική προσαρμογή, συνδέονται δομικά και άρρηκτα και αποτελούν τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, προσερχόμενου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες



«Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη, όπως γνωρίζετε, είναι η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων. Και σε χώρες, όπως η Ελλάδα, αυτό έχει επιφέρει απίστευτα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή, επειδή η ανεργία έχει πράγματι εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να κάνουμε αυτές τις μέρες είναι να σκεφτούμε αντισυμβατικά (διαφορετικά), να σκεφτούμε δημιουργικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Και, πάνω από όλα, αυτές οι λύσεις πρέπει να περιλαμβάνουν δραστικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν άμεσα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σας ευχαριστώ πολύ».



(Ανεπίσημη μετάφραση από την αγγλική).

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων (Ικόνιο)


Φίλε Captain Wei, Αγαπητέ κ. Πρέσβη, Κυρίες και Κύριοι,

Βρισκόμαστε εδώ αυτό το απόγευμα το τόσο όμορφο στον Πειραιά, στο Πέραμα, για να εγκαινιάσουμε την ολοκλήρωση των λιμενικών εργασιών της ανατολικής πλευράς του τρίτου προβλήτα. Αυτό είναι, άλλωστε, και μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων της πρώτης σύμβασης παραχώρησης, που υπέγραψε ο ΟΛΠ με την Κινεζική εταιρεία COSCO. Σήμερα ολοκληρώνονται επενδύσεις άνω των 340 εκ. ευρώ από την COSCO,  χωρίς  να έχουν ακόμη- όπως σωστά είπε και ο Captain Wei- εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες του λιμανιού μας.

Aπόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Εισήγηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


Στόχος της Κυβέρνησής μας ήταν από την αρχή - και είναι πάντα – η εξάντληση της τετραετίας, δηλαδή ο σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας.
Αυτό είναι προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα μέσα στη χώρα.
Και η σταθερότητα είναι σήμερα πιο απαραίτητη από ποτέ!
Ώστε να μη χαθεί χρόνος, να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα.