Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Προσφώνηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά Στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων


Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
 Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων,
 Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
 Πριν σας μιλήσω με όρους πολιτικής, θα ήθελα με μεγάλη συγκίνηση να σας μιλήσω από την ψυχή μου.
 Όταν έρχομαι στη Μεγαλόνησο, δεν νιώθω απλώς ότι κάνω μία επίσκεψη επίσημη. Νιώθω ότι κάνω προσκύνημα σε έναν τόπο ιερό. Ιερό για τον ίδιο τον Ελληνισμό, για την ίδια την Ιστορία, για την ίδια την παράδοση της Πατρίδας μας.

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Ν. Αναστασιάδης: Θέλω εκ μέρους όχι μόνο της Κυβερνήσεως αλλά ολοκλήρου του Κυπριακού λαού και ιδιαίτερα του Κυπριακού Ελληνισμού να εκφράσω τη βαθύτατη ικανοποίηση για την εδώ παρουσία, τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνά η Κυπριακή Δημοκρατία.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αντιφώνηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης

Φίλε Νίκο, φίλε Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακαριότατε, φίλες και φίλοι και τη λέξη φίλες και φίλοι την εννοώ με την πραγματική έννοια της λέξης αυτής, γεμάτη από συμβολισμούς αγάπης και τιμής.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: