Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Καλησπέρα σας.
Χθες στη Σύνοδο Κορυφής που μόλις έληξε, είχαμε ένα γόνιμο διάλογο, με κεντρικό θέμα το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση. Ένα ζήτημα προφανώς πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, όπως ήταν πολύ σημαντικό ότι, πια, ρητά αναγνωρίστηκε από όλους εκείνο που παγίως λέγαμε πάντοτε, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή, το πρόγραμμα, το Μνημόνιο, οι δυσκολίες πρέπει πάντοτε να συνδυάζονται με μέτρα για την ανάπτυξη, για την κοινωνική συνοχή και, βεβαιότατα, για μέτρα τα οποία θα έχουν άμεση επίπτωση στους νέους, δηλαδή θα του δώσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

 Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί την Κυριακή 17 Μαρτίου για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην Εκδήλωση Μνήμης για την 70η Επέτειο έναρξης εκτοπισμού των Ελλήνων Εβραίων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στη Συναγωγή Μοναστηριωτών στις 11:00.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής. 


Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Διάσκεψη Νέων ενάντια στη βία των άκρων

 Φίλες και φίλοι,
ομοϊδεάτες της παγκόσμιας Κεντροδεξιάς,
Σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ελλάδα σε μια εποχή πραγματικά δύσκολη. Βρισκόμαστε στη μέση μιας τεράστιας προσπάθειας να ξεπεράσουμε μια κρίση πραγματικά πρωτόγνωρη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπουμε εδώ πέρα, σήμερα, ανθρώπους από τέσσερις ηπείρους να συναντώνται, για να συζητήσουν το θέμα της βίας. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η συζήτηση γίνεται σε ένα τέτοιο χώρο, που αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο Πολιτισμού και σύμβολο Δημοκρατίας…

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Ημερίδα για την προώθηση των Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα

Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά το φίλο μου και εμένα από το Ευρωκοινοβούλιο, αρκετά χρόνια τώρα, πραγματικό – πράγματι – φιλέλληνα, τον Αντιπρόεδρο, τον κ. Tajani, για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, για τη θετική του στάση. Ακούσατε ότι, ο ίδιος μόλις είπε ότι, θέλει να οργανώσει μία μεγάλη δράση από το δικό του τομέα υπέρ των ελληνικών επιχειρήσεων, υπέρ της Πατρίδας μας.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Αντώνης Σαμαράς: Καλωσορίζουμε σήμερα στην Αθήνα το φίλο, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Νίκο Αναστασιάδη.