Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη

Α. Σαμαράς: Καλωσορίζουμε και πάλι στην Αθήνα το φίλο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Νίκο Αναστασιάδη. Με τον Πρόεδρο- θα δει, άλλωστε, και τον κ. Βενιζέλο- είχαμε μια ενδελεχή συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων των δυο κοινοτήτων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, στη συνάντηση της Αθήνας που διοργάνωσε το «Nouvel Observateur» σε συνεργασία με την «Καθημερινή»

Φίλες και φίλοι,

Το θέμα της σημερινής συζήτησης μοιάζει προκλητικό και θα έλεγα και παράδοξο από πρώτη άποψη. Η Ευρώπη ήταν πάντα η κοιτίδα της δημοκρατίας. Και μαζί με την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, που κι αυτές άλλωστε έχουν ευρωπαϊκή πολιτειακή παράδοση, αποτελούν τα προπύργια της δημοκρατίας διεθνώς.

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην ειδική εκδήλωση για τη στρατηγική της ΕΕ για την Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου

Κύριοι υπουργοί, φίλες και φίλοι υπουργοί από τις οκτώ χώρες που σας φιλοξενούμε με μεγάλη χαρά και τιμή, αγαπητή κ. Δαμανάκη και έτερε Επίτροπε φίλε κ. Hahn, που πάντοτε βοηθάτε τον τόπο μας. 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη σύσκεψη με θέμα την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, των αρμόδιων  Γενικών Γραμματέων και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με θέμα την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά.