Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφης στις Βρυξέλλες

Α. Σαμαράς: Όπως γνωρίζετε, στην ημερήσια διάταξη αυτής της Συνόδου Κορυφής, δεν υπήρχε κανένα θέμα για περιπτώσεις χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού. Για την Ελλάδα, όμως, βγήκε μια πάρα πολύ θετική δήλωση. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε αυτές τις ημέρες, ήταν το πώς θα αντιμετωπιστεί συνολικά από την Ευρώπη η κρίση χρέους και πώς θα προχωρήσουμε μπροστά, πως θα κάνουμε δηλαδή, όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα για να αντιμετωπίσουμε από κοινού ως Ευρώπη τη σημερινή κρίση και για να μην ξαναυπάρξουν τέτοια προβλήματα.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Βουκουρέστι για το συνέδριο και στην Συνοδο Κορυφης του ΕΛΚ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου για το Βουκουρέστι, για να συμμετάσχει στο Συνέδριο και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της International Ηerald Tribune “Greece Investment Forum-Moving Forward”.

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και κύριοι,
Πριν δέκα μέρες περίπου, το ΙΗΤ μου έδωσε τη χαρά και την τιμή να με προσκαλέσει ως βασικό ομιλητή στις εκδηλώσεις για τα 125 χρόνια από την έκδοσή του. Θέμα για το οποίο μίλησα τότε ήταν το πως θα ανακαλύψουμε ξανά την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.