Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα επίσημα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή»

Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στην «Αγορά του Καταναλωτή». Χάρηκα πραγματικά, από καρδιάς, που άκουσα τον πρόεδρο που είπε συγκεκριμένα, πρακτικά πράγματα που έχουν πετύχει. Γύρισε μια εταιρεία τόσο πολυσήμαντη, που είχε χασούρες, δηλαδή την πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος,  σε εταιρεία κερδοφόρα. Δηλαδή θα πληρώνει λιγότερα τώρα ο φορολογούμενος. Αυτή είναι η λογική.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «Πυρπολητής»

«Αυτή η δύσκολη απαιτητική διακλαδική άσκηση, πετυχημένη άσκηση, δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, μας γεμίζει όλους με περηφάνια».


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σήμερα στις 15.30 .Ο Πρωθυπουργόςθα ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των επαφών του σε ΗΠΑ και Ισραήλ.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση “The Necessity of Europe - The Europe we need” που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κων. Καραμανλής και το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung στις Βρυξέλλες

Dear President, dear Chairman, dear Commissioners, dear colleagues, ladies and gentlemen,
Karamanlis was the outstanding statesman who established modern Parliamentarianism in Greece back in the 70’s once again. Karamanlis was also the leader who led Greece to the European Institutions, by becoming the prominent pioneer in a series of enlargements that resulted from the Common Market of 9 members back in 1980, to the 28 members among our European Union of today.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της έκθεσης «Προσφορά-Σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί», που διοργανώθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από το Μουσείο και τη «Συμμαχία για την Ελλάδα»

Σήμερα που οι θάλασσες είναι φουρτουνιασμένες, η παρουσία εκείνων που είτε με την τέχνη τους είτε με τον όβολό τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πραγματικά αξιέπαινη. Θα έλεγα μάλιστα ότι η συμμετοχή όλων σας αποτελεί μια κάθαρση. Συνιστά την κάθαρση μιας τραγωδίας! Της αδυναμίας δηλαδή- και προσέξτε, εννοώ της πρόσκαιρης αδυναμίας - της Πολιτείας μας, να προσφέρει έστω και λίγα σε σχέση με εκείνα που προσέφερε παλαιότερα για τον Πολιτισμό μας.