Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΝΙΔΗΣ

Για 28η συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν φέτος από το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση τα Βραβεία στους δημοσιογράφους που παρουσίασαν σημαντικές επιτυχίες τόσο στον έντυπο λόγο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο και που διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος έγινε παρουσία αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, βουλευτών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθους δημοσιογράφων, απονεμήθηκαν (στην αίθουσα Ολυμπία του ξενοδοχείου «Κάραβελ») τα φετινά βραβεία και οι διακρίσεις του Ιδρύματος Αθανασίου Μπότση. α στις 27 Μαΐου ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Μεταξύ των έγκριτων δημοσιογράφων που βραβεύτηκαν ήταν και ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Φανίδης για την προσφορά του στο Ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης – με χορηγό το Δήμο Αθηναίων

Παράλληλα απονεμήθηκαν Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν: Στο Κοινοβουλευτικό και Πολιτικό Ρεπορτάζ – με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων Στο Οικονομικό Ρεπορτάζ – με χορηγό το ΕΒΕΑ Στο Ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης – με χορηγό το Δήμο Αθηναίων Σε ρεπορτάζ ή έρευνα που προβάλλει την Ισότητα των Φύλων – με χορηγό τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Επίσης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που στηρίζει και φέτος οικονομικά την εκδήλωση θα απονείμει το Βραβείο του Ανθρωπιστικού Ρεπορτάζ. Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή των προς βράβευση δημοσιογράφων γίνεται μετά από εισήγηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής που αποτελείται επίσης από δημοσιογράφους και συγκεκριμένα από τους: Πάνο Σόμπολο Πρόεδρο Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Γιάννη Πλαχούρη Πρόεδρο Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, Γιώργο Γιουκάκη, γεν. γραμματέα & εκπρόσωπο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Αθαν. Παπανδρόπουλο Επίτιμο Πρόεδρο της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Γιάννη Χρυσάφη Εκπρόσωπο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλη Νικολόπουλο και Αγαμέμνονα Φαράκο.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

O Οικουμενικός Πατριάρχης στη Μόσχα

Πανηγυρικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα τέλεσαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει σήμερα την ονομαστική του εορτή, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη των βαπτιστών των Σλάβων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου. «Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Κύριλλος φλέγεται όσον ολίγοι από την μέριμναν και τον ζήλον της διαφυλάξεως και προβολής της Ορθοδόξου ταυτότητος του ρωσικού λαού εις μίαν εποχήν, κατά την οποίαν όλοι οι Ορθόδοξοι λαοί υφίστανται τας ισχυράς πιέσεις ενός εκκοσμικευμένου πολιτισμού και μιας αμφισβητήσεως των παραδοσιακών αρχών του Ορθοδόξου βίου» διαπίστωσε στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθύνοντας τις ευχές του στον προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας. Αναφερόμενος στο θέμα της ενότητας των ορθοδόξων εκκλησιών μετά το συλλείτουργο των δύο προκαθημένων στη μονή του Αγίου Στεργίου στα περίχωρα της Μόσχας ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες και η Πανορθόδοξος Σύνοδος να γίνει «όχι σε 10, 20, αλλά σε 1, 2, το πολύ 3 χρόνια», χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή και ως απάντηση σε καθολικούς κύκλους, που υποστηρίζουν ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες χωρίς την ύπαρξη Πάπα είναι διαλελυμένες και δεν μπορούν να έχουν ενότητα. Σχετικά με την Σχολή της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ότι παρά τις υποσχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης δεν έχει ακόμη λειτουργήσει και ότι «δεν παραιτούμεθα, το πιστεύουμε ότι μια μέρα θα ανοίξει». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται για τρίτη ημέρα στη Μόσχα στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία μετά από 17 χρόνια και ήδη συλλειτούργησε δύο φορές με τον Πατριάρχη Κύριλλο, χθες στο ναό της Αγίας Τριάδος της ιστορικής Μονής του Αγίου Στεργίου στο Σεργκίεφ Ποσάντ και σήμερα στον καθεδρικό του Σωτήρος στη Μόσχα. Οι δύο Πατριάρχες τέθηκαν επικεφαλής πορείας εκατοντάδων νέων της ρωσικής πρωτεύουσας και εγκαινίασαν τον εορτασμό της Ημέρας των σλαβικών γραμμάτων και πολιτισμού, όπως ονομάζεται στη Ρωσία η επέτειος της παράδοσης από τους αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο του βασισμένου στα ελληνικά αλφαβήτου στους Σλάβους της Μοραβίας.
Πηγή:http://www.zougla.gr

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951
ΠΡΟΕΔΡΕ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ