Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις .

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις



· Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010
Σπύρος Ταλιαδούρος, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Ν. Καρδίτσας,


Συνδιάσκεψη με την Υπουργό Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής για τα Αρχεία και τις Βιβλιοθήκες, στην αίθουσα “Πρωτέας” στην Αίγλη.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:





«Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις εξαγγελίες της, κατέθεσε σήμερα τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Με το προτεινόμενο άρθρο “Ακαδημαϊκές ελευθερίες – Ακαδημαϊκό άσυλο” καταργείται το άρθρο 3 του νόμου 3549/2007 και προβλέπεται ρητά ότι δεν θα μπουν σε ισχύ οι διατάξεις των άρθρων 2 του νόμου 1268/1982 και 2 και 7 του νόμου 1404/1983».






Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αλαβάνου για τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Αλαβάνου για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Ο κ. Αλαβάνος, αφού πρώτα κατρακύλησε στην έσχατη πολιτική αθλιότητα, μοιράζοντας πιστοποιητικά ελληνικότητας, τώρα αναζητά προφάσεις και δικαιολογίες.


Αποδεικνύει ότι του περισσεύει το πολιτικό θράσος και του λείπει το πολιτικό θάρρος μιας καθαρής συγγνώμης για όσα είπε».


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τη σημερινή δήλωση του κ. Αλαβάνου ότι «δεν είναι Έλληνας, όποιος εισηγείται την κατάργηση του ασύλου» .

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη σημερινή δήλωση του κ. Αλαβάνου ότι «δεν είναι Έλληνας, όποιος εισηγείται την κατάργηση του ασύλου», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Ο κ. Αλαβάνος έφτασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας.


Προφανώς θεωρεί Έλληνα μόνον όποιον επιδίδεται σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς και όποιον προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε παράνομη πράξη».


Παρέμβαση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παραβρέθηκε, σήμερα το απόγευμα, σε ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Α., στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ρόλο του Επιμελητηρίου και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα.




Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Ν.Δ. για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου,

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Το λεγόμενο Πανεπιστημιακό Άσυλο –όπως για άλλη μια φορά υπογράμμιζε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς- έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Αντιθέτως, μάλιστα. Ένας θεσμός που διαμορφώθηκε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών, κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο. Κακοποιείται, καταστρατηγείται και γίνεται μοχλός εκβιασμού σε βάρος του ίδιου Πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ομιλία-Δευτερολογία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα.



Χαίρομαι για αυτήν την επιθετικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Τους διέγειρε η στάση μου, προφανώς, και τα όσα είπα. Ελπίζω να τους κάνει και πιο υπεύθυνους.



Αυτό, όμως, δεν το είδα σε αυτά τα οποία τώρα ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.


Πρώτα απ’ όλα, για το «πόθεν έσχες» θα είναι σαφής, παρακαλώ, η δική μας θέση. Εμείς θέλουμε μόνο δικαστές. Δεν θέλουμε τίποτα άλλο.

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,



Πριν ξεκινήσω. Ακούω ότι μεθαύριο στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα θα αναφερθείτε σε νέες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη Διαφάνεια.


Σας προτείνω από σήμερα, εδώ στη Βουλή να συμφωνήσουμε:


Να ζητήσουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη έλεγχο του «πόθεν έσχες», όλων των βουλευτών που έγιναν Υπουργοί και Υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα.