Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso στο Μουσείο της Ακρόπολης



O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso, μαζί με Επιτρόπους, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και τους ξενάγησε ο Καθηγητής κ. Παντερμαλής. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Κοινή συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso, μετά τις κοινές δηλώσεις τους, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Παναγιώτατε, Μακαριώτατε, κύριε Πρόεδρε του Συμβουλίου, κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής, κυρίες και κύριοι Επίτροποι, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, φίλες και φίλοι,

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής κ. Jose Manuel Barroso

Αντώνης Σαμαράς: Καλησπέρα σας, πρώτα από όλα, και καλή χρονιά σε όλους! Είχα σήμερα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το φίλο μου τον Jose Manuel Barroso και το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην επίσημη τελετή με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρώπης, για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς  παρακολούθησε τον Καθαγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μετά το πέρας της τελετής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας ,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά».