Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso στο Μουσείο της Ακρόπολης



O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso, μαζί με Επιτρόπους, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και τους ξενάγησε ο Καθηγητής κ. Παντερμαλής. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Αντώνης Σαμαράς: Νομίζω ότι όλοι ενθουσιάστηκαν. Νομίζω ότι ο καθένας που μπαίνει στο Μουσείο ενθουσιάζεται, αλλά με τον Καθηγητή τον κ. Παντερμαλή μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουν και μία ξενάγηση ποιότητας, υψηλής ποιότητας. Είδαν και στις Καρυάτιδες τις συγκεκριμένες συντηρήσεις που γίνονται τώρα πάνω στα αγάλματα. Και ξέρεις ξαφνιάζεσαι, όταν μπαίνεις σ’ ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν εκεί, το ίδιο το μνημείο. Είναι καταπληκτικό.

Δημοσιογράφος: Όλη αυτή η διοργάνωση, αυτή η επίσημη επίσκεψη και η ανάληψη της Προεδρίας δημιουργεί έναν ενθουσιασμό, αλλά και ένα προβληματισμό για τον κόσμο: Θα έχουμε καλύτερο μέλλον; Θα κερδίσουμε κάτι από αυτό;


Αντώνης Σαμαράς: Κοιτάξτε τα λόγια δεν μετράνε. Οι πράξεις μετράνε. Τα έργα μετράνε. Η στρατηγική εξόδου από την κρίση μετράει. Αυτό προσπαθούμε και αυτό το κάνουμε βήμα- βήμα αλλά σταθερά. Να είστε καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.