Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Angela Merkel, μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου

Α. Σαμαράς: Καλωσορίζω σήμερα στην Αθήνα τη φίλη, Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.

Βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, κυρία Καγκελάριε, από την πρώτη επίσκεψή μου στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2012. Αλλά και από την δική σας επίσκεψη στην Αθήνα, το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς. Τότε είχα πει ότι η Ελλάδα θα αποδείξει την αξιοπιστία της. Και κυρίως, ότι οι Έλληνες έχουν και τη δύναμη και την ικανότητα να τα καταφέρουν. Νομίζω ότι με τις θυσίες ολόκληρου του ελληνικού λαού, την αλληλεγγύη των εταίρων μας και ασφαλώς και του λαού της Γερμανίας, σήμερα, πια, είμαστε σε μία εντελώς διαφορετική μοίρα.

Εισηγήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Angela Merkel, σε συνάντηση με νέους βραβευμένων start ups επιχειρήσεων

Α. Σαμαράς: Καλημέρα  σε όλους. Μαζί με αυτά τα νέα παιδιά επιχειρηματίες, τους οποίους συναντήσαμε τώρα με την Καγκελάριο, την οποία υποδεχόμαστε στην Αθήνα, οραματιζόμαστε μια Ελλάδα η οποία στα επόμενα της βήματα- στα βήματα δηλαδή της Ανάπτυξης- θα δείξει αυτό το οποίο είναι το μεγάλο ζητούμενο, ιδιαίτερα για μια χώρα σαν την Ελλάδα: εξωστρέφεια, καινοτομία και έμφαση στην εμπορευματικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της. Και η νέα αυτή Ελλάδα ασφαλώς χρειάζεται και άτομα με νέες φρέσκες ιδέες. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε σήμερα ανάμεσα σας.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για έξοδο στις αγορές

Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση.
 Μετά το Πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε ότι θα πετυχαίναμε φέτος, μετά τη διανομή του πλεονάσματος, που θα δοθεί σε ένα μήνα, και θα προσφέρει ανακούφιση σε ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, σήμερα βγήκαμε στις διεθνείς αγορές!

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014