Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας

Κύριε Πρωθυπουργέ, Φίλε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί, Φίλες και φίλοι,

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να «δανείσει» ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη.

Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να «δανείσει» ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αναδεικνύει το χρέος που έχουμε όλοι, κάθε μέρα του χρόνου, απέναντι σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Χρέος που γίνεται ακόμη πιο βαρύ στις δύσκολες μέρες που έφερε η οικονομική κρίση στον Τόπο μας.

Πολιτεία και πολίτες υποχρεούμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στα Άτομα με Αναπηρία, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, την προσβασιμότητά τους παντού. Ιδίως μάλιστα στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία.
Τώρα που η οικονομία μας σταθεροποιείται, αποτελεί χρέος και προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε με ταχείς ρυθμούς και τις αδικίες που προκάλεσε η κρίση.  
Στόχος μας είναι να μπει τέλος σε κάθε αποκλεισμό και να διασφαλιστεί η πιο πλατιά κοινωνική συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και η ενεργός συμμετοχή τους σε κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων.  
Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην ίδια κατεύθυνση.


Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για την ανάδειξή του ως επίτιμο δημότη Ναυπλιέων

Σεβασμιότατε, φίλες και φίλοι, 
Είναι βαθιά η συγκίνησή μου, γιατί είναι πολύ μεγάλη η τιμή. Ξέρω ότι το κλειδί ήταν σχετικά εύκολο να το φτιάξετε, γιατί είχατε ήδη δικό σας το κλειδί της δικής μου καρδιάς.  Μιλάω για τη Γεωργία!
Είναι μεγάλη η διάκριση και η χαρά για μένα σήμερα. Και είναι μεγάλη τιμή, γιατί πρώτα απ’ όλα το Ναύπλιο έχει μια ξεχωριστή θέση στην Ελληνική Ιστορία.