Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην τελετή για την υπογραφή Τριμερούς Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας – Ιταλίας του Trans Adriatic Pipeline (TAP)

«Κυρίες και κύριοι,
                Σήμερα κάνουμε ένα πράγματι πολύ σημαντικό βήμα.
                Προσφέρουμε την πολιτική στήριξη μας σε ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα αλλά και για την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης:
                Στον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline, που θέλουμε να περάσει  από την Ελλάδα μεταφέροντας αέριο από την Κασπία και συγκεκριμένα από το Αζερμπαϊτζάν, και να αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Francois Hollande στη χώρα μας

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Francois Hollande αποδεχόμενος την πρόσκληση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013.
 Λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, για αύριο 13 Φεβρουαρίου 2013

Από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, για αύριο 13 Φεβρουαρίου 2013:
Στις 9:30, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας κα Lucinda Creighton, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια,μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου


Αντώνης Σαμαράς: Η Κυπριακή Προεδρία, όπως ξέρετε, ήταν απολύτως επιτυχημένη. Και όπως επίσης γνωρίζετε, η συνεργασία με τον Πρόεδρο Χριστόφια, σε όλο αυτό το διάστημα, και τολμώ να το πω εκ μέρους όλων των πρωθυπουργών που ήταν σε αυτή τη θέση στη διάρκεια της προεδρίας Χριστόφια, ήταν αρίστη. Και αρίστη θα πρέπει να είναι και το εύχομαι και το ελπίζω και είμαι βέβαιος  γι’ αυτό η συνεργασία που θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.