Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

Αντώνης Σαμαράς: Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι μέσα σε δυόμιση μήνες, η Ελληνική Προεδρία έκλεισε 54 νομοθετικές πρωτοβουλίες, και μάλιστα σε ορισμένα από εκείνα τα ζητήματα που θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολα να περάσουν και τα οποία βρισκόντουσαν σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό καιρό στην Ευρώπη.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προσερχόμενου στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“We are addressing tough problems, like industrial competitiveness, or energy security in Europe. We are, also, responding to the Ukraine crisis, where we are altogether in sailing through rough seas, but we are altogether. We are united and we are all moving for more Europe and for better Europe”.

Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τη λήξη της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε σήμερα στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, με θέμα την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη με εστίαση στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, αξιοποίησης διδαγμάτων και μελλοντικών προσανατολισμών. 

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά.

O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Πειραιά για την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE και COSCO για την έναρξη λειτουργίας της ZTE ως Ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κέντρου. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Εξαγωγέων



Εγώ σας ευχαριστώ θερμά και για τα καλά σας λόγια και για τη φιλοξενία σας απόψε. Χαίρομαι πολύ που είμαι ανάμεσά σας.

Θέλω να ξέρετε, αγαπητοί φίλοι, ότι η μεγάλη δοκιμασία που πέρα σε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δεν μπορώ να πω ότι βρίσκεται στο τέλος της, ότι τελειώσαμε. Σε καμία περίπτωση. Αλλά, βρίσκεται κοντά στο τέλος.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά το πέρας της σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών



Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, παρέστη στην υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, για την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.  Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Πρωθυπουργού της Ρουμανίας κ. Victor Ponta

Α. Σαμαράς: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας κ. Ponta και να τον καλωσορίσω στη χώρα μας. Με ικανοποίηση μπορώ να σας πω ότι είχαμε μια πολύ γόνιμη, εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα κυρίως διμερούς συνεργασίας, τρόπους δηλαδή περαιτέρω προώθησης των ήδη σημαντικών καλών σχέσεων που έχουμε με τη Ρουμανία σε όλους τους τομείς.