Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πύλο

Φίλες και φίλοι,

Αυτά που σήμερα είχαμε σήμερα τη χαρά να δούμε, λίγη ώρα πριν, στο Κάστρο της Πύλου, στην έκθεση για τις ενάλιες αρχαιότητες, είναι ένα εκπληκτικό δείγμα από τους τεράστιους αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβει, όχι μόνο η ελληνική γη, αλλά και που σκεπάζει η ελληνική θάλασσα.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται από σήμερα στη Μεσσηνία. Το μεσημέρι επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου, κατά την αντιφώνησή του, ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Σεβασμιότατε κύριε Δήμαρχε,
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Επιτρέψτε μου να είμαι λιτός. Είμαι πάντα εκείνο που ήμουν και εκείνος που ξέρετε.
Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη. Και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά.
Θέλω να γνωρίζετε ότι, η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της Χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά.  Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε».
Το απόγευμα, στις 18:30, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πύλο.