Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΘΗΣΑΥΡΟΣ"ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ .

Mέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να μπουν τα πρώτα τρυπάνια στη δυτική Ελλάδα και δη στην τουριστική περιοχή του Κατάκολου Ηλείας, όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικές ποσότητες πετρελαίου, αλλά και φυσικού αερίου.



Η ανακάλυψη αυτή, από την άλλη, δημιουργεί προβληματισμό για το αν η επιχείρηση εξόρυξης θα δημιουργήσει προβλήματα στην τουριστική αξιοποίηση των όμορφων παραλίων της περιοχής.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις
· Θεσσαλονίκη, 7 Ιανουαρίου 2010


Σταύρος Καλαφάτης, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
Δεξίωση με την ευκαιρία του Νέου Έτους, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο “ The Met Hotel ”.


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της τελετής καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρέστη σήμερα στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.



Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χρόνια πολλά σε όλους.


Φώτιση σημαίνει: φεύγει το σκοτάδι και έρχεται η αισιοδοξία.


Αυτό, με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζω να γίνει φέτος, για τον κάθε Έλληνα και κυρίως για την Πατρίδα μας, αυτές τις δύσκολες ώρες.


Να είστε καλά».


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με το Ευρωομόλογο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε επιστολή που έστειλε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνει την ανάγκη να υιοθετηθεί, το ταχύτερο δυνατό, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωομόλογο, ως μέσον στήριξης της δημοσιονομικής ισορροπίας στις χώρες της Ευρωζώνης.


Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει από καιρό το σχετικό ζήτημα, σε όλες τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξηγώντας τους ακριβείς λόγους για τους οποίους η υλοποίηση αυτού του στόχου πρέπει να γίνει άμεσα.


Η επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κοινοποιείται προς τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφρεντ Μαρτένς.

Δήλωση του αναπληρωτή του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ. κ. Ν. Μηταράκη με αφορμή την απόσυρση της πρότασης για συμψηφισμό του ΦΠΑ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης συνεχίζεται.

Η απόσυρση της πρότασης για συμψηφισμό του ΦΠΑ ενισχύει την
ασφυξία στην αγορά. Το Δημόσιο, όπως πρότεινε από τον Ιούλιο ο Αντ. Σαμαράς, πρέπει άμεσα να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς την αγορά, διότι οδηγεί τις μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε ‘’λουκέτα’’.
 

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

21 χρόνια απο την θάνατο του ευπατρίδη ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1910.

Πέθανε στην Αθήνα το 1990.
Καταγωγή: Μέτσοβο Ηπείρου.
Σπουδές:
Διδάκτορας Σχολής Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Λωζάνης
Πτυχίο Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λωζάνης.



Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της Πανηγυρικής Δοξολογίας για το νέο έτος, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της Πανηγυρικής Δοξολογίας για το νέο έτος, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η ανατολή κάθε καινούργιου χρόνου πρέπει να συνοδεύεται από αισιοδοξία και από Ελπίδα, που είναι άλλωστε και τα αναγκαία εφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ανηφορική χρονιά, με δύναμη και με κουράγιο.


Χρέος δικό μου και χρέος της Παράταξής μας είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι μπορούμε, προκειμένου να δώσουμε, για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, στην ελπίδα και στην αισιοδοξία, πραγματικό νόημα.


Χρόνια πολλά σε όλους».