Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Lawrence Gonzi

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μίλησε σήμερα στη συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  (ΕΛΚ)  στη Μάλτα με θέμα «Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη», όπου οι επικεφαλής των Ευρωομάδων όλων των χωρών είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν από τον Πρωθυπουργό και να συζητήσουν τις Ελληνικές θέσεις.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συνεδρίαση του ΕΛΚ στη Μάλτα

Address by the Prime Minister of Greece, Antonis Samaras
To the PPE-Europarliament Group Meeting in Malta.

  Dear colleagues,

  Let me first thank our distinguished host, Prime Minister of Malta Laurence Gonzi, a political leader that we all hold in very high esteem, because of his strong statesmanship, his staunch support to the European project and his very timely initiatives to project European influence on the historical changes taking place in our southern neighborhood.
                We all recognize that Malta is perfectly placed to play this role, given its strong ties with all countries and cultures in the region.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Μάλτα στην συνεδριαση του ΕΛΚ

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, για τη Μάλτα, όπου είναι κεντρικός ομιλητής στη Συνεδρίαση του ΕΛΚ με θέμα «Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη-Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση».
 

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με εκπροσώπους της COSCO, της Hewlett – Packard και της ΤραινΟΣΕ

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της COSCO, της Hewlett – Packard και της ΤραινΟΣΕ. Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, είπε τα ακόλουθα:

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απο τις Βρυξέλλες

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα.

Στο χθεσινό Eurogroup αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες: Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού. Όσα απομένουν είναι ελάχιστες, τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά στις επόμενες μέρες. Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Και επαναλαμβάνω ότι εξακολουθώ να παλεύω, όχι μόνο για να πάρουμε στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων, αλλά και για το παραπάνω...

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας διευρυμένης σύσκεψης στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μετά το πέρας της σύσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, για τις Βρυξέλλες

 Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, για τη Σύσκεψη των «Φίλων της Συνοχής», όπου συμμετέχουν 12 Πρωθυπουργοί.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013 έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Από εδώ και πέρα Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Να είστε καλά».

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην Κοινοβουλευτική συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2013

Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον αγαπητό μου κ. Τσίπρα. Δεν είστε το αύριο, κ. Τσίπρα. Δεν είστε ούτε το σήμερα ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών που καταρρέουν, κ. Τσίπρα. Και η Ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει, δικαιολογημένα την τρομάζετε και σας αποβάλλει η Ελληνική κοινωνία, κ. Τσίπρα. Κι όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός κατ’ ανάγκην μαθητής. Απλά υπεύθυνος πολιτικός είναι.