Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΕΤΑΠΜΜΕ)


Σκάνδαλο –σύμφωνα με πληροφορίες-αποτελεί η μεταφορά των τριών πρώην ταμείων του τύπου σε νέα γραφεία με ακριβότερο ενοίκιο.


Τα ΤΑΙΣΥΤ(Περιοδικού Τύπου).ΤΣΕΥΠ(εφημεριδοπωλών).ΤΑΤΤΑ(τεχνικών τύπου) μεταφέρθηκαν με άνωθεν εντολή στην οδό Διαμαντοπούλου 10 Περιοχή Καλλιρρόης, αφού πια ενοποιήθηκαν και με το ΤΣΠΕΑΘ(Ημερησίων Εφημερίδων) και ονομάστηκαν ΕΤΑΠΜΜΕ


Το πρώην ΤΑΙΣΥΤ Ταμείο Ασφαλίσεως Ιδιοκτητών Συντακτών Υπάλληλων Τύπου), στεγαζόταν σε ιδιόκτητα γραφεία στην οδό Χρήστου Λαδά 5 , στο κέντρο της Αθήνας.


Το ΤΑΙΣΥΤ με τα έσοδα του αγόρασε τον 3ο και 5ο όροφο του κτιρίου και νοίκιασε τον 2ο όροφο αντί 3000€ μηνιαίως .


Το ταμείο λειτουργούσε σε χώρο 470 τ.μ με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις αφού η ανακαίνιση των ορόφων έγιναν πρόσφατα .


Με άνωθεν εντολή και με την ανοχή του Προέδρου του ΕΤΑΠΜΜΕ Παναγιώτη Πήχα Ναυάρχου ε.α μεταφέρθηκαν και τα τρία ταμεία στην νέα διεύθυνση, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου 2009.


Το ΤΑΙΣΥΤ σαν Β Διεύθυνση Παροχών-όπως ονομάζετε από την ενοποίηση του και μετά-στεγαζόταν στο άνετο κτήριο με την καλύτερη υποδομή και την άνεση και για ασφαλισμένους και τους υπαλλήλους , μεταφέρθηκες τον 4ο όροφο της οδού Διαμαντοπούλου 10 με ενοίκιο 5000€ μηνιαίως, από τα 3000€ που πλήρωνε στην Χ. Λαδά για το ν β όροφο και από τα 470 τ.μ συρρικνώθηκε στα 150 τ.μ.


Γιατί η μεταφορά αυτή και με 2000€ ενοίκιο περισσότερο ;Τι μεσολάβησε σε αυτή την κίνηση; Τι γίνεται με το κτίριο της Χρ. Λαδά; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί η μετεγκατάσταση και των τριών πρώην ταμείων τύπου δίπλα σχεδόν στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ; Ποιοι έχουν συμφέροντα από την κίνηση αυτή του ΕΤΑΠΜΜΕ;Ποια η συμμετοχή της Υπουργού Φανης Πετραλιά σε αυτη την κίνηση;

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

«Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή»

Πρόωρες κάλπες ανακοίνωσε την Τετάρτη με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επικαλούμενος τις ανάγκες της οικονομίας και τη δεδηλωμένη πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει ούτως ή άλλως τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, στις αρχές του 2010.

Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όμως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι στις 4 Οκτωβρίου. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του και πρόκειται να επισκεφθεί την Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. τον κ. Κάρολο Παπούλια για να του ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες. Περιέγραψε μάλιστα το 2010 ως χρόνο «πολύ δύσκολο και καθοριστικό για το μέλλον», προσθέτοντας ότι «εάν δεν δράσουμε άμεσα οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι». Παράλληλα, έκανε την αυτοκριτική για όσες αλλαγές δεν προχώρησαν, λόγω των αντιδράσεων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τρεις προτεραιότητες: νοικοκύρεμα του κράτους, πόλεμος κατά τις φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές. Στόχος μου, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν να προωθήσω αυτές τις αλλαγές ως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, η εκπεφρασμένη πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το Μάρτιο του 2010, με αφορμή την επανεκλογή του Κ.Παπούλια, θα οδηγούσε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «ακραία ανευθυνότητα απέναντι στους θεσμούς, την οικονομία και τον τόπο», «πρωτοφανή μικροπολιτική σκοπιμότητα» και πολιτικό «εκβιασμό» σε ό,τι αφορά την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή.

Πρόσθεσε δε ότι θα ήταν «συμπεριφορά ανευθυνότητας» να αφήσει την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει το 2010 τις πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής. «Το συμφέρον του τόπου επιβάλει ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου. Είναι πράξη ευθύνης» πρόσθεσε ο Κ.Καραμανλής και ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή».

Εν όψει των ανακοινώσεων Καραμανλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στα γραφεία του Κινήματος στην οδό Ιπποκράτους, από όπου και απάντησε σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Αδύναμος ο κ. Καραμανλής. Στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες» ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γιάννης Μανώλης

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε, νωρίτερα από ό,τι είχε προαναγγείλει, ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης, προκειμένου, όπως είπε, «να διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

Από τις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Μανώλης είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί με την έναρξη των εργασιών του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Τη θέση του Γιάννη Μανώλη στη Βουλή θα πάρει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα, ο οποίος είναι ο κ. Δημήτρης Κρανιάς. Η ορκωμοσία του κ. Κρανιά θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα.