Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση με στελέχη της ΝΟΚΙΑ

 Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Φινλανδίας κ. Pekka Lintu, με τον επικεφαλής Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Nokia Siemens Networks κ. Barry French, την Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Αθήνα κα Jaana Oikarinen- Vasilopoulos, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia Siemens Networks Hellas κ. Αθανάσιο Έξαρχο και τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas κ. Άρη Δρόση.
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια των έργων, στην Ολυμπία Οδό

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια των  έργων, που εκκίνησαν και πάλι, στην Ολυμπία Οδό:

«Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά τη σύσκεψη για θέματα Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας

Επιτέλους κάποια καλά νέα για την Οικονομία!
Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, το πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ το οποίο καταγράφει κάθε στιγμή τις προσλήψεις και τις απολύσεις –και μιλάω για τη μισθωτή απασχόληση- σε όλη την Ελλάδα, για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις! Να σημειωθεί ότι αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί σε «εποχικούς» παράγοντες, δηλαδή στην πρόσκαιρη αύξηση των προσλήψεων λόγω τουριστικών εργασιών, γιατί στο χρονικό διάστημα που καλύφθηκε δεν είχε ακόμα ουσιαστικά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην τελετή για τη δωρεά δύο περιπολικών σκαφών στο Λιμενικό Σώμα από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Εμείς οι Έλληνες, από την εποχή – φίλες και φίλοι – του Περικλή και του Θουκυδίδη, λέγαμε: «μέγα το της  θαλάσσης κράτος». Οι Ρωμαίοι τον 1ο αιώνα μ.Χ. με τον Πόπλιο Σύρο, είπαν κάτι το αντίστοιχο: «Ο καθένας μπορεί να κυβερνήσει, αρκεί η θάλασσα να είναι ήσυχη». Και αυτά τα αποστάγματα σοφίας έμειναν αναλλοίωτα στους αιώνες. Και έμειναν πάντοτε επίκαιρα για την Ελλάδα.