Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ελληνοκινέζικο Business Forum στη Σαγκάη:

Ladies and Gentlemen,
I am very glad and honoured to be here, this evening on such a special occasion.
Shanghai is one of the largest cities in the world, a metropolis of global commerce and the heart of the economic boom of China.

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο World Cultural Forum στην επαρχία Hangzhou, με θέμα:“Strengthening International Cooperation to Built an Ecological Civilization”

Dear Friends,
I would like to thank you and thank the Chinese government for the opportunity to address this World Cultural Forum, with such a distinguished and diverse audience and such an intriguing topic. And thank you for inviting me to Heaven!
Let me not give a speech you expect me to give.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ελληνοκινεζικό Business Forum:

Ladies and Gentlemen,
It is a great honour and pleasure to welcome all of you today at the Greek-Chinese Business Forum.
Let me share with you how pleased, honestly pleased, we all feel here today, being in China, a country with such a historic culture and heritage.
And a market with such growth dynamics and potential.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ομιλία και δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, παρευρέθηκε σήμερα στην παρουσίαση του «Glamorous Greece», τηλεοπτικού αφιερώματος στην Ελλάδα που θα μεταδοθεί από τον Κινεζικό τηλεοπτικό όμιλο CCTV. Το αφιέρωμα  παρουσίασε ο Πρόεδρος του Κινεζικού δικτύου. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στον χαιρετισμό του δήλωσε:

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν

 Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, αναχωρεί αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν.
 Ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη 16 Μαΐου θα βρίσκεται στο Πεκίνο, όπου, μεταξύ άλλων,  θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Eυρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για θέματα Τουρισμού

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Cecilia Malmström, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνου Καρβούνη.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά,Στα εγκαίνια του Hanns Seidel Foundation στην Αθήνα


Κυρίες και κύριοι,
                Καλωσορίζω το ίδρυμα Hanns Seidel στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πνευματικό κέντρο με έδρα το Μόναχο και με επιρροή σε ολόκληρη τη Γερμανία και σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Επιρροή που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, του CSU, που είναι ο επίσημος πολιτικός φορέας που το δημιούργησε…

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

                 
Κυρίες και κύριοι,

                Σήμερα βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή μιας πορείας, που πέρσι τέτοιον καιρό – ακόμα και πριν από έξι μήνες– έμοιαζε σχεδόν αδύνατη. Για τους περισσότερους εκτός Ελλάδος αλλά και μέσα στην Ελλάδα, διάφορες, ισχυρές και μη μειοψηφίες, δυσπιστούσαν. Σήμερα μπορώ να πω ότι τους διαψεύδουμε!

Διευρυμένη σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σε διευρυμένη σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου.

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από  καρδιάς συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου και για τη συγκίνηση που χάρισε σε όλους τους Έλληνες.»