Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα κάλαντα στον Αντώνη Σαμαρά.

Στα γραφεία της Ν.Δ στην οδό Ρηγίλλης άκουσε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και δέχτηκε τις καθιερωμένες ευχές.



Η παιδική χορωδία των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ, έψαλε τα κάλαντα στον Αντώνη Σαμαρά και στην σύζυγό του Γεωργία. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ χάρισε στα παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα δώρα.


Στην συνέχεια άκουσε παραδοσιακά τραγούδια από μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ,τα οποία και χόρεψαν ενώπιον του προέδρου της Ν.Δ που τους δώρισε γούρια για το νέο έτος.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά, υγεία σε όλους, αγάπη σε όλους και ΕΛΠΙΔΑ για την πατρίδα».


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: H EΛΛΑΔΑ EXEI 1,2 ΔΙΣ.ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ




Πως αλλάζουνε οι καιροί… πριν 6 μήνες το Υπ. Περιβάλλοντος “δεν ήξερε” ότι υπάρχει πετρέλαιο… και τώρα ισχυρίζεται ότι είμαστε το Τέξας της Ευρώπης, φυσικά εγώ και εσύ θα εξακολουθούμε να πέρνουμε 3 και 60, έχουμε δεν έχουμε πετρέλαιο!



Έχουμε τόσο πολύ πετρέλαιο … που δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε! Μάλλον όπως μας πληροφορούν οι Τούρκοι θα το μοιράστουμε μαζί τους!
 Το αστείο είναι ότι το Υπ Περ. ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου. Τάκα – τάκα οι δουλειές.

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2011.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,


Σήμερα, συζητάμε τον πρώτο Προϋπολογισμό της χώρας υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας.


Που πολλοί το θεώρησαν «σωτηρία» για τον τόπο! Κι από τότε το υπερασπίζονται χωρίς να συμφωνούν και το προβάλλουν χωρίς να το πιστεύουν. Κι ενώ σήμερα διαισθάνονται ότι οδηγεί σε αδιέξοδο, το συνεχίζουν μοιρολατρικά.


Άλλοτε διακηρύσσοντας ότι είναι… «για το καλό μας» κι άλλοτε ομολογώντας ότι «δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς».

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παρέστη σήμερα στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού.


Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι πολύ ελπιδοφόρο και πολύ ενθαρρυντικό το ότι στις μέρες αυτές, στις δύσκολες μέρες για όλον τον Ελληνικό λαό, παραμένει ζωντανή η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη.


Γι’ αυτό και συγχαίρω το “Χαμόγελο του Παιδιού” για αυτήν την παρέμβαση. Αλλά συγχαίρω και τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ, τα οποία, πραγματικά, άλλη μία φορά, δείχνουν την ευαισθησία τους και ενισχύουν το “Χαμόγελο του Παιδιού”, σε αυτήν την πολύ πετυχημένη προσπάθεια».






Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του Wilfred Martens, “Europe: I struggle, I Overcome”


Ο αγαπητός φίλος μου Γουίλφριντ Μαρτένς, έγραψε ένα βιβλίο για την Ευρώπη. Τη στιγμή μάλιστα, που η Ευρώπη το χρειαζόταν περισσότερο.



Ένας μεγάλος Ευρωπαίος, αφοσιωμένος στις αξίες της Χριστιανοδημοκρατίας, κάνει, με το σύντομο βιβλίο του, δύο πράγματα:


-- Μια σύντομη καταγραφή της σταδιοδρομίας του. Μιας ζωής αφιερωμένης στα πολιτικά πιστεύω του. Μιας ζωής που δείχνει δύο ξεχωριστές αρετές για κάθε πολιτικό: Ξέρει να δίνει μάχες. Και ξέρει να ενώνει.


Δίνει μάχες και αποτολμά συγκρούσεις, γι’ αυτά που πιστεύει. Όμως δεν πηγαίνει στη «μάχη» με τα αυτιά κλειστά. Πηγαίνει έτοιμος να ακούσει το αντίθετο επιχείρημα και να ενσωματώσει ό,τι είναι σύμφωνο με τους στόχους του.


Παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου .

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ . Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί αύριο Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, στις 13.30, στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού.



Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, συμμετέχει στη δράση του Συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού, με στόχο να συμβάλει στη λειτουργία του 11ου σπιτιού για παιδιά στο Μοσχάτο.


Για το σκοπό αυτό, η ΟΝΝΕΔ δημιούργησε την ιστοσελίδα www.xmassmiles.gr από την οποία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή μέσω του ειδικού λογαριασμού του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ανακοίνωση της Γραμματείας Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. της Ν.Δ. σχετικά με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Μ.Κ.Ο.


Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε, η Αλληλεγγύη δίνει το σημαντικότερο μήνυμα. Όσο αυξάνουν οι άστεγοι και όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε, τόσο πιο αναγκαία είναι η ελάχιστη συμβολή μας με 5, 10 και 20 ευρώ για να στηρίξουμε το σπουδαίο έργο των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ




Στην Ελλάδα δεν άκουσαν τίποτα Την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδας ζητούν με άρθρο τους στουs FINANCIAL TIMES ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ.



Οι πρωτοφανείς οδυνηρές περικοπές στην σύγχρονη οικονομική ιστορία δεν θα βοηθήσουν ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ιρλανδία, ούτε την Πορτογαλία να ξεφύγουν από την παγίδα τους χρέους, υποστηρίζουν.

ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!




Το «ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ», είναι μία οργανωμένη δράση, υπό τη σκέπη, της «Πολιτιστικής Παρέμβασης Πολιτών», για να ενισχυθούν Ελληνικές οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας με τα απαραίτητα τρόφιμα, προκειμένου να γιορτάσουν ανθρώπινα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχουμε οργανώσει ένα μπαζάρ τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 στις 18.00, στο «THE ROOTS» στην οδό Παλλάδος 24-26 στην πλατεία Ψυρρή, με έργα γνωστών καλλιτεχνών.
 Θα ακολουθήσει ραδιομαραθώνιος συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση του σκοπού, με τη συμβολή του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου. Επίσης ομάδες εθελοντών θα παραστούν στον εξωτερικό χώρο σε διάφορα super market, προκειμένου οι απλοί πολίτες να συμβάλλουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
Είναι σημαντικό ακόμα και ένα πακέτο ζάχαρη που μπορεί να δώσει ο απλός πολίτης ή η μαζική συνεισφορά προϊόντων από τις βιομηχανίες τροφίμων και super markets. Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί αποθήκη συλλογής για τα τρόφιμα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους κ.κ Χριστίνα Σιδέρη και Δημήτρη Παρρά στα αντίστοιχα τηλέφωνα 6944607133 και 6956098518.
Συγχρόνως, ειδική επιτροπή, αξιολογεί τις προτάσεις για τους αποδέκτες των πακέτων και με σειρά προτεραιότητας αναγκών και ανάλογα με την ποσότητα που θα συλλεχθεί θα γίνει και η διανομή τους.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συνδράμουν το έργο μας.






Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παρέστη σήμερα στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.                                    Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ήρθα να ευχηθώ στον Βασίλη να είναι σιδεροκέφαλος και τυχερός.


Ήρθα, επίσης, να συμβολίσω, εδώ, με την παρουσία μου, αλλά και την παρουσία όλων των πολιτικών εκπροσώπων, την ανάγκη ενότητας στον Πειραιά, προκειμένου να μπορέσουμε να δρασκελήσουμε την επόμενη χρονιά, μέσα από επιτυχίες στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς μας.


Θέλω να γνωρίζουν οι πάντες ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν, προκειμένου να βοηθήσει το έργο αυτό, το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι υπερκομματικό.


Ευχαριστώ πολύ.


Και χρόνια πολλά σε όλους».