Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση το Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι Εκπρόσωποι των Αγροτών δήλωσαν:

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων Επιχειρηματιών

 «Θα ξεκινήσω αμέσως λέγοντας ότι, μας δίνει ικανοποίηση αλλά και μας προσδίδει και τιμή το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας μοιράζεται μαζί μας την αγωνία ολόκληρου του Ελληνικού λαού για αυτή την επώδυνη, αναγκαία και στο τέλος πετυχημένη πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Francois Hollande

Α.Σαμαράς: Είχαμε σήμερα τη χαρά να υποδεθούμε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande. Με τη Γαλλία μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί, θεσμοί αιώνων αλλά και ιδιαίτερα στενοί δεσμοί τις τελευταίες δεκαετίες. Βρεθήκαμε πάντοτε στην ίδια πλευρά των αγώνων για ελευθερία, για εθνική ανεξαρτησία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Δημοκρατία ενώ βρεθήκαμε πολλές φορές να πολεμάμε και πάλι μαζί απέναντι σε ολοκληρωτισμούς. Ο ίδιος ο αγώνας του Ελληνικού λαού για Παλιγγενεσία στις αρχές του 19ου αιώνα βρήκε πολύτιμο συμπαραστάτη τη Γαλλία ενώ η σταθεροποίηση στην Ελλάδα της Δημοκρατίας μας μετά το ’74, επίσης- θα έλεγα- αποφασιστικά στηρίχτηκε στη Γαλλία. Το ίδιο και η ένταξη της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη το 1981.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»- Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση, ένας χρόνος δράσεων, στο Ζάππειο Μέγαρο

«Πιστεύω, Θεοφιλέστατε, κυρίες και κύριοι, πιστεύω στη δύναμη, στη θέληση, στο φιλότιμο και στην καρδιά του Έλληνα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες, τις σκληρές ώρες που περνά η πατρίδα μας. Αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο του Ιδρύματος που πηγαίνει απέναντι, εναντίον, κόντρα στην κρίση, ήδη ριζώνει, όπως ακούσατε, και βγάζει πολύ σημαντικούς καρπούς. Μας δίνει δύναμη. Μας δίνει κουράγιο.