Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο της εισβολής στην Κύπρο

Η 20η Ιουλίου είναι, για τους Απανταχού Έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης. Αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος. Ημέρα χρέους.
Είναι πρωτίστως, ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη


Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, παρουσία των υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,  με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπέγραψαν συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς προσφοράς προς το Ελληνικό Δημόσιο, με το οποίο επισφραγίζεται η επιθυμία της Ναυτιλιακής Κοινότητας να συνδράμει, σε ορίζοντα τριετίας, στην Εθνική Προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Οικονομίας της χώρας. Κατά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

 Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά - και σημαδιακά - πράγματα για τη Χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:
Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014.
Έτσι, δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Δευτέρα 15 Ιουλίου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών  τραπεζών «Εθνική», «Eurobank», «Alpha» και «Πειραιώς», παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Στις 14:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Ιωάννη Κασουλίδη.