Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Γίουρογκρουπ & Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Γίουρογκρουπ & Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και έλαβε μέρος στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.



Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι ημέρες για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι κρίσιμες. Είχα τη δυνατότητα, σήμερα, να συζητήσω τις τρέχουσες εξελίξεις, τόσο στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του Γίουρογκρουπ & Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Γιούνκερ, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Να συλληφθούν όσοι χτύπησαν τον Χατζηδάκη»

Τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.



Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται από χθες σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον κ. Χατζηδάκη και ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας του.




Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).



Η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα ξεκινήσει την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, στις 13:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00, με τη παρέμβαση του Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του ΕΛΚ κ. Martens .
Στη Σύνοδο, συμμετέχουν Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί από 14 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και Αρχηγοί των κομμάτων μελών του ΕΛΚ.


Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Euro group κ. Jean - Claude Juncker .

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση.


Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.


Πριν τις πρόσφατες εκλογές υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα.


Και σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.


Δίνοντας μόλις 11 λεπτά στη Νέα Δημοκρατία για να μιλήσει στη Βουλή…


Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση.


Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα!

Ο Καρδιοχειρουργός Παντελής Αργυριάδης επικεφαλής του γραφείου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Επικεφαλής του γραφείου του  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αναλαμβάνει από την 1 Ιανουαρίου 2011, ο γνωστός Καρδιοχειρουργός Παντελής Αργυριάδης.
Γνωστός για την ιατρική του προσφορά κυρίως στην Β Ελλάδα, αλλά και για την ενασχόληση του με τα κοινά και με κυρίαρχο μέλημα του την προστασία του περιβάλλοντος και την περιφερειακή ανάπτυξη  θα  προσφέρει από την νέα του θέση.
Η επιλογή του  σε αυτή την θέση, αποτελεί δικαίωση για τον Παντελή Αργυριάδη, αφού λόγοι που ο ίδιος γνωρίζει ,του στέρησαν την εκλογή και συμμετοχή του στην Π.Ε της Ν.Δ, το περασμένο Ιούνιο.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στις παραγωγικές τάξεις της Θεσσαλονίκης

 Κυρίες και κύριοι,



Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά σας.


Και η χαρά μου οφείλεται στους δεσμούς που, όπως όλοι γνωρίζετε, έχω με τη Βόρειο Ελλάδα, και ειδικά με τη Μακεδονία.


Αλλά και με τους ισχυρούς δεσμούς που έχω με τις παραγωγικές τάξεις της χώρας, που τις θεωρώ πηγή του δυναμισμού της, στα εύκολα και στα δύσκολα.


Ειδικά στα δύσκολα.

Ανακοίνωση σχετικά με την μετάθεση της ημερομηνίας παρουσίασης του βιβλίου του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Β. Μαρτένς για την προσεχή Δευτέρα, 20.12.2010.

Την προσεχή Δευτέρα, 20.12.2010, θα πραγματοποιηθεί τελικά η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Β. Μαρτένς, στην Αθήνα.
Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για αύριο Τρίτη, 14.12.2010, αλλά ανεβλήθη για την επομένη Δευτέρα, εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αλλά και του βεβαρημένου προγράμματος που είχε ο κ. Β. Μαρτένς στις Βρυξέλλες, για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ.

Επίσκεψη της αναπληρώτριας Εκπροσώπου της Ν.Δ. κας Β. Τζότζολα, στα Χανιά, ως κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργανώνουν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χανιών.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κα Βασιλική Τζότζολα, επισκέφθηκε τα Χανιά, ως κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε  η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χανιών, με θέμα «Παιδεία 2020».



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19:00 στο ξενοδοχείο «Σαμαριά».

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 .

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, στη Θεσσαλονίκη, για να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011.


Ακολουθεί το πρόγραμμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:


17.00: Σύσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, με τους παραγωγικούς Φορείς Βορείου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency .


Οι Φορείς που συμμετέχουν στη σύσκεψη είναι: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το ΤΕΕ – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.


19.30: Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σε δείπνο που διοργανώνουν από κοινού, το Ελληνοαμερικανικό, το Ελληνοβρετανικό, το Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency .






Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε σήμερα στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ήρθα και εγώ να ψηφίσω στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενός από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της χώρας, που είναι άλλωστε και ο επίσημος σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης.


Και ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό οι γνώμες τους, οι απόψεις τους και η δυνατότητα για πραγματικά χρήσιμες συμβουλές –θα το πω, όπως το αισθάνομαι, της πιάτσας- να μπορούν να φτάνουν, κάθε φορά, στα αφτιά της εκάστοτε κυβέρνησης. Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε αυτές τις ισχυρές οικονομικές αναταράξεις στον τόπο».