Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά το πέρας του γεύματος εργασίας των Ηγετών του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, μετά το πέρας του γεύματος εργασίας των Ηγετών του ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη, φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί, όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι .


Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μήνυμα του Πρόεδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου

«Τιμούμε σήμερα το έπος του ’40.

Εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την εθνική περηφάνια.


Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Και αυτό ισχύει, όσο ποτέ άλλοτε, στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Η σημερινή επέτειος χαλυβδώνει την πίστη μας στις δυνατότητες του Ελληνισμού, δυναμώνει την προσήλωσή μας σε αρχές και αξίες και ενισχύει, ακόμη περισσότερο, την απόφασή μας να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας μας.


Η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να κατακτούμε δύσκολους στόχους. Με σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και σήμερα.


Μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα μας από τη σημερινή καταχνιά και να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική Ανάταξης και Ελπίδας.


Για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες ».


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς μετά τη συνάντησή τους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του Προέδρου της Ν.Δ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφρεντ Μαρτένς. Μετά το πέρας της συνάντησής τους έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:



Βίλφρεντ Μαρτένς: Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά έχουμε μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία, αφού γνωριζόμαστε περισσότερο από 20 χρόνια. Εξίσου στενή είναι η σχέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία.


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κΔήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, μετά το πέρας της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης .

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου της, παρέστη, σήμερα, στην πανηγυρική Δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης.


Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χρόνια πολλά σε όλους.


Τιμούμε, σήμερα, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, που γιορτάζει.

Σημεία Επικαιρότητας: Εκβιασμός, ομολογία αποτυχίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Εκβιασμός, ομολογία αποτυχίας

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από την ογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου, στις παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναζητά εναγωνίως σανίδα σωτηρίας.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, για την πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

O  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου της, θα βρίσκεται, αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραστεί στην πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πύλο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, από την Πύλο που βρίσκεται στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Μεσσηνία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Υπό το κράτος πανικού, ο κ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει πως στη Δημοκρατία, στις εκλογές, ο λαός δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα και απορρίπτει ψευτοδιλήμματα του τύπου “Παπανδρέου ή χρεοκοπία”, όπως αυτό που έστειλε, χθες από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Παπανδρέου.


Και ιδίως, όταν γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι η χρεοκοπία στην ανάπτυξη οφείλεται στον κ. Παπανδρέου και στο Μνημόνιό του.


Όπως και ο αφανισμός στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη μεσαία τάξη.


Όπως και η αφαίμαξη στο εισόδημα του χαμηλόμισθου και του χαμηλοσυνταξιούχου.


Γι’ αυτό το λόγο, σε αυτές τις εκλογές, το μήνυμα θα είναι καθαρό: Δεν πάει άλλο. Αλλάξτε πολιτική, τώρα».