Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών της Ν.Δ σε εκδηλώσεις

Εκπροσωπήσεις και συμμετοχή Βουλευτών σε εκδηλώσεις



· Θεσσαλονίκη, 3 Δεκεμβρίου 2010


Ιωάννης Ιωαννίδης, Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης,


Τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ


· Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2010


Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Βουλευτής Επικρατείας,


Εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία που διοργανώνει η Γραμματεία, Πολιτών με Αναπηρία στην Πλατεία Συντάγματος.
· Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE)


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, σύσκεψη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( LIBE ).


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A ΄ Αθηνών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, κ. Άγγελος Υψηλάντης, ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Σολδάτος και ο Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γιώργος Αναγνωστάκος.


Σημεία Εισήγησης του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη Διάσκεψη Προέδρων ΝΟΔΕ.

Η κομματική οργάνωση με τις ξύλινες πινακίδες και τα ξύλινα λόγια έχει πεθάνει. Θέλουμε όργανα που να προέρχονται, να ανήκουν και να υπηρετούν την κοινωνία.



- Το επόμενο τρίμηνο είναι κρίσιμο για την οργανωτική μας ανάπτυξη και αναγέννηση.


Στόχος είναι η οργανωτική ολοκλήρωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, όπως η συγκρότηση των περιφερειακών οργανώσεων. Είναι σημαντική προτεραιότητα μετά και από τις νέες συνθήκες τις οποίες δημιούργησαν οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και τις νέες ανάγκες που ανεδείχθησαν στο πλαίσιο του εκλογικού αγώνα.


Στόχος, επίσης, είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η δραστηριοποίησή του σε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010




Στις 12:00, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει σε συνδιάσκεψη των Προέδρων των ΝΟΔΕ (Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές) από όλη την Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος (Αίθουσα Κήπου).
 
Στις 13:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα γίνει στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, Ρηγίλλης.

Με απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται Επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του κόμματος βουλευτή κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται Επιτροπή επεξεργασίας προτάσεων για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του κόμματος βουλευτή κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.



Στην Επιτροπή συμμετέχουν:


- Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας.


- Ο Εκπρόσωπος του Κόμματος, βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.


- Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κ. Καραμανλής”, βουλευτής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πόλης Αγ. Ανδρέα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε χθες την Πάτρα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πόλης Αγ. Ανδρέα. Μετά τη θεία λειτουργία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι λαμπρή σήμερα για την Πάτρα, η γιορτή του Αγίου Ανδρέα.
Την γιορτάζουμε με πίστη και στο Χριστό και στην Ελλάδα.
Και με την ευχή, αυτή η πόλη, με τη βαριά πολιτική κληρονομιά, αυτή η πόλη που ζει -αυτή τη στιγμή- δύσκολες, σκληρές στιγμές μέσα σε μια διαδικασία, δυστυχώς, αποβιομηχάνισης, να γυρίσει σελίδα για να μπορέσει να ξεδιπλώσει τις αρετές των Ελλήνων.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στo Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Κυρίες και κύριοι,



Σήμερα θα συνοψίσω τις θέσεις μας, με τρείς διαπιστώσεις και μια πρόταση.


Πίστευα ανέκαθεν ότι οι Πολιτικοί οφείλουν πάντα να λένε την αλήθεια στο λαό.


Ακόμα κι όταν η αλήθεια είναι δυσάρεστη για τους πολίτες.


Ακόμα κι όταν η αλήθεια είναι δυσάρεστη για τους ίδιους τους πολιτικούς...


Αυτή η πεποίθηση σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της Νέας Δημοκρατίας.

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στο αξίωμα του Προέδρου της Ν.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δώδεκα μήνες μετά τη συντριπτική ήττα του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς έχει βγάλει τη Νέα Δημοκρατία από τη γωνία και την έχει επαναφέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, για τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου της Πόλης Αγίου Ανδρέα .

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μεταβαίνει, αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Πολιούχου της Πόλης Αγίου Ανδρέα.