Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE)


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, σύσκεψη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( LIBE ).


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A ΄ Αθηνών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Μαριέττα Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου, κ. Άγγελος Υψηλάντης, ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Σολδάτος και ο Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γιώργος Αναγνωστάκος.



Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημέρωσε την ηγεσία της Ν.Δ. για τις προσπάθειες της Ε.Ε. στον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και γενικότερα για τις ενέργειες που προβαίνει, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα της μετανάστευσης σε κοινοτικό επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ., μεταξύ άλλων, ζήτησε:

Να αυξηθεί η πίεση προς όλα τα κράτη για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής, αναδεικνύοντας πάντοτε την κοινωνική προσέγγιση του φαινομένου της μετανάστευσης.

Να εφαρμοστεί το κοινοτικό κεκτημένο της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης του ρόλου της Frontex .

Να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία από την Ε.Ε., ώστε να εφαρμοστεί η υπογραφείσα συμφωνία επανεισδοχής (με την Ελλάδα), καθώς επίσης και για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συνάψεως και υπογραφής αντίστοιχης συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας.
Τονίστηκε, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την πολιτική δύναμη, που δεν λαϊκίζει και αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία τα θέματα που άπτονται με το φαινόμενο της μετανάστευσης. Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη μεταναστευτική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.