Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την έναρξη της συνεργασίας των εταιρειών Cosco και Hewlett Packard

Το λιμάνι του Πειραιά διασφάλισε στο παρελθόν της ανάπτυξη της Αθήνας, του χρυσού αιώνα του Περικλή. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί και σήμερα ένα όχημα ισχυρής ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι πύλη εισόδου, είναι διαμετακομιστικό κέντρο, διασυνδεδεμένο, πλέον, όπως είδαμε με τις σιδηροδρομικές υποδομές της χώρας. Γίνεται το λιμάνι ένας πάρα πολύ σημαντικός κόμβος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην παρουσίαση της «Παρέμβασης στην Πανεπιστημίου» από το Ωνάσειο

Κυρίες και κύριοι,

Η παρουσίαση που μόλις είδαμε, για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, έχει σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα.
--Δείχνει ότι υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της Κοινωνίας μας που μέσα στο ζόφο της κρίσης οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς. Οραματίζονται την Αθήνα μας αλλιώς.
--Δείχνει ότι έχουμε ένα τεράστιο δυναμικό, που μπορούμε να το αναδείξουμε προς όφελος δικό μας, προς όφελος, κυρίως, των επόμενων γενεών, αλλά και για να αλλάξει η εικόνα του κόσμου για την Ελλάδα. Η αυτοπεποίθησή μας και, γιατί όχι, η αυτοεκτίμησή μας.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για τα προβλήματα του Αγροτικού τομέα

Πρωτολογία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,
στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για τα προβλήματα του Αγροτικού τομέα
 
          Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
          Το Αγροτικό δεν είναι «ακόμα ένα» πρόβλημα κυβερνητικής πολιτικής, δίπλα σε πολλά άλλα. Είναι ένα κεντρικό πρόβλημα ύπαρξης για την Ελληνική κοινωνία… Ένα θεμελιώδες πρόβλημα για κάθε κοινωνία. Μόνο που σε μας σήμερα, τίθεται με τον πλέον επιτακτικό τρόπο.
          Δεν έχουμε το δικαίωμα να το αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό με το συνηθισμένο, ξεπερασμένο, λαϊκίστικο τρόπο: ως μιαν ακόμα αφορμή για να καταδημαγωγήσουμε ένα τμήμα του πληθυσμού.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά Στο Συνέδριο του ΙΗΤ για την Ενέργεια

Κυρίες και κύριοι

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να χαιρετήσω το σημερινό Forum που διοργανώνει το International Herald Tribune στην Ελλάδα για την Ενέργεια. Αληθινά πολύ επίκαιρο Συνέδριο, τη σωστή στιγμή και στο σωστό σημείο! Και η θεματική ενότητα που θα ακολουθήσει αμέσως – «Ενέργεια η  Περιφερειακή Γεωπολιτική» – πράγματι, εξαιρετικού ενδιαφέροντος.