Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»- Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση, ένας χρόνος δράσεων, στο Ζάππειο Μέγαρο

«Πιστεύω, Θεοφιλέστατε, κυρίες και κύριοι, πιστεύω στη δύναμη, στη θέληση, στο φιλότιμο και στην καρδιά του Έλληνα, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες, τις σκληρές ώρες που περνά η πατρίδα μας. Αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο του Ιδρύματος που πηγαίνει απέναντι, εναντίον, κόντρα στην κρίση, ήδη ριζώνει, όπως ακούσατε, και βγάζει πολύ σημαντικούς καρπούς. Μας δίνει δύναμη. Μας δίνει κουράγιο. Αυτή η δέσμευση, η ηθική δέσμευση, του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” να ανακουφίσει την Ελληνική κοινωνία, ενισχύοντας τα άτομα εκείνα τα οποία έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, τις ευαίσθητες δηλαδή κοινότητες, ανακουφίζοντάς τις με σχέδιο και με πρόγραμμα. Δεν είναι ανάγκη εγώ να μιλήσω για τις δεκάδες νέες δωρεές συνολικού ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η κοινωνική αυτή αποστολή συνεχίζεται αδιάκοπα, έτσι όπως ταιριάζει άλλωστε στο Ίδρυμα Νιάρχου. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια που διετέθησαν το 2012 ή εκείνα που θα διατεθούν το 2013 για αυτές τις ευαίσθητες ομάδες, είναι κι αυτό το έξοχο έργο πολιτισμού το οποίο γίνεται στο Δέλτα του Φαλήρου και το οποίο θα δώσει και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε νέα παιδιά που τόσο ανάγκη έχουν.
Θέλω αυτές τις κρίσιμες ώρες, κύριε πρόεδρε, να γνωρίζετε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται νυχθημερόν, για να σηκώσει ψηλά και πάλι την πατρίδα μας. Για να μπούμε σε αυτή την πορεία που οι οικονομολόγοι αποκαλούμε οικονομική ανάκαμψη. Για να ξανακάνουμε δυνατή με ανάπτυξη παντού την Ελλάδα, για να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά, για έργο, για δουλειά, ώστε να υπάρξει και το μεγάλο ζητούμενο που λέγεται κοινωνική συνοχή, που είναι επόμενο σε αυτές τις σκληρές ώρες να έχει τραυματιστεί βαριά, όταν η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς πρωταγωνιστεί με το απίστευτο ρεκόρ της ανεργίας των νέων, να φθάνει περίπου στο 60%.
Πιστεύω, λοιπόν, ακράδαντα στη δύναμη, στη θέληση, στο φιλότιμο και στην καρδιά του Έλληνα, του Ελληνικού λαού και στους αγώνες ανθρώπων, όπως είναι ο πρόεδρος ο Ανδρέας Δρακόπουλος, που έχουν όρεξη, που έχουν όραμα, που έχουν προγράμμματα και πιστεύω στο μεγάλο αυτό έργο του Ιδρύματος Νιάρχου. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα νικήσουμε τελικά σε αυτό τον αγώνα με έμπνευση, με δουλειά, με φιλότιμο και πάνω από όλα με αγάπη για τον τόπο μας που τόσο δύσκολα δοκιμάζεται.
Άλλη μια φορά εκ μέρους, πιστεύω, όλου του Ελληνικού λαού ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Ευχαριστούμε πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.