Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ε. Κ.Τ. κ. Jean-Claude Trichet

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς , έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Jean-Claude Trichet:


«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ και να συζητήσω μαζί του τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις. Εξελίξεις που απαιτούν, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, συντονισμένες και ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και σε εθνικό επίπεδο, τολμηρές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του χρέους, του ελλείμματος και της ύφεσης.



Καλώ, όμως, και τον κ. Παπανδρέου να διασφαλίσει ότι η παροχή αυτή θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία, κάτι που δεν γίνεται μέχρι σήμερα».


Επανέλαβα τη δεδομένη θέση μας για τη σημερινή Οικονομική Πολιτική της Κυβέρνησης, που είναι χωρίς καμία αναπτυξιακή διάσταση. Πρόβαλα τις δικές μας προτάσεις. Συζητήσαμε, όμως, κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας στην Ελληνική Οικονομία. Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να συνεχίζει την αναγκαία αυτή παροχή χρηματοδότησης προς τις Ελληνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.