Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Γ. Μιχελάκη σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Υγεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



« Η ΝΔ είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων.


Αλλά δεν θέλει ούτε να συνθλίψει τη μεσαία τάξη που είναι η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας μας. Και ούτε πειραματίζεται με τα όρια αντοχής του κόσμου.


Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τετελεσμένα και αντιφατικά μέτρα σκοτώνει ανεύθυνα τον διάλογο και στρέφει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.



Σήμερα, ο Πρόεδρος της κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκάθαρα εξέφρασε τις απόψεις αυτές προς τους εκπροσώπους των ιατρών, οι οποίοι οφείλουν να προχωρήσουν σε προτάσεις. Αλλά, κυρίως, προκαλεί την κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία, γιατί είναι πρόχειρο, και γεμάτο αοριστίες. Δεν στηρίζεται σε καμία οικονομικοτεχνική μελέτη. Δεν περιέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όπως -για παράδειγμα- η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αντίθετα επιδιώκει λευκή επιταγή, παραπέμποντας σε πάνω από 60 μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα.


Κυριαρχείται, έτσι, από τη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Αφήνει τις σχετικές αποφάσεις μακριά από τη Βουλή, αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε υπουργό. Και αυτό για ένα ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως η υγεία του Ελληνικού λαού».


Μπερδεύει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με τα κομματικά της επικοινωνιακά τεχνάσματα. Διάλογο δεν έκανε ούτε με τα κόμματα, ούτε με τους ενδιαφερόμενους. Και όπου έκανε, τον έκανε εντελώς προσχηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.