Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα

Πάμε Δυνατά, πάμε δυνατά! Ζήτω η ΟΝΝΕΔ, ζήτω η Νέα Δημοκρατία! Πάμε δυνατά! Δεν υπάρχει άλλο όνειρο, δεν υπάρχει άλλο όραμα, δεν υπάρχει άλλη νεολαία σαν τη γαλάζια νεολαία της ΟΝΝΕΔ! Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Γιατί έτσι σας νιώθω: Συμπατριώτες! Συμπατριώτες, γιατί είμαστε όλοι μαζί, παιδιά της ίδιας μάνας, παιδιά της ίδιας Πατρίδας. Που πέρασε τελευταία μεγάλες φουρτούνες. Δοκιμάστηκε, κινδύνεψε, αλλά άντεξε και διασώθηκε. Και τώρα, εκεί που πήγαινε η Πατρίδα μας, να βρει ήσυχο λιμάνι, βρέθηκε ξανά στη χειρότερη θύελλα. Θέλω, λοιπόν, να σας μιλήσω από μέσα από την καρδιά μου, κατευθείαν στην καρδιά της καθεμιάς και του καθενός από εσάς. Στην καρδιά όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων…
Ξεχάστε τα κόμματα! Θα μιλήσω για την Πατρίδα μας. Γιατί όσα συνέβησαν και όσα έρχονται, είναι πολύ κοντά. Θα πω για τα καλύτερα που έρχονται. Αλλά και για τα χειρότερα που δεν πρέπει να έρθουν.
Σήμερα χαιρετήσαμε όλοι τη χθεσινή ιστορική απόφαση της Ευρώπης. Η Ευρώπη περνάει πια στην Ανάπτυξη.
Με το πακέτο Γιούνκερ, δίνονται 315 δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη!
Και με το πακέτο Ντράγκι: 1,1 τρισεκατομμύριο φρέσκο χρήμα, ρευστότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη! Αυτά η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει, γιατί τη Δευτέρα θα είναι Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία! Άλλοι, όταν στην Ευρώπη «βρέχει χρήματα», αυτοί παραγγέλνουν ομπρέλες! Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «κακή ιδέα» μας είπε, ακόμα και «ηλιθιότητες», το είπανε κορυφαία στελέχη του, το πακέτο του Ντράγκι και του Γιούνκερ. Προσέξτε: για να μας τα δώσουν αυτά τα χρήματα, πρέπει με βάση την απόφαση που βγήκε χθες, να έχουμε προηγουμένως σαν Ελλάδα, συμφωνήσει με τους εταίρους μας.
Ειδικά για να πάρουμε τη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να έχουμε τελειώσει και την τελευταία αξιολόγηση του σημερινού Προγράμματος και να έχουμε νέα Συμφωνία για τη μετά το Μνημόνιο εποχή. Εμείς εκεί βρισκόμασταν: ένα βήμα απ’ όλα αυτά. Και θα το τελειώσουμε τέλος Φεβρουαρίου, γιατί το ξαναλέω, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην Κυβέρνηση! Όμως οι άλλοι, δεν αναγνωρίζουν ούτε αξιολόγηση, ούτε Πρόγραμμα. Δηλαδή λένε όχι στο Πρόγραμμα αυτό! Λένε όχι στην ρευστότητα! Όχι στις επενδύσεις! Όχι, δηλαδή, σε νέες δουλειές! Όχι, δηλαδή, στα όνειρα αυτών των παιδιών που περιμένουν, μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές!
Να σας πω κάτι από την καρδιά μου:  Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα Πρωθυπουργός σε μία Χώρα με βαριά καταιγίδα. Με την κοινωνία να βρίσκεται στο όριο, με την οικονομία να βρίσκεται στο όριο, και με όλον τον κόσμο να αγωνιά για το αύριο. Ό,τι έκανα αυτά τα δυόμισι χρόνια, τα έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για ένα λόγο: για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία και η ελληνική νεολαία έχει ελπίδα! Η ελληνική νεολαία έχει την ΟΝΝΕΔ! Πρωτοπόρα στον αγώνα, για να κατακτήσουμε με μάχες την ελπίδα!
Έξω από τη Χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων. Και μέσα στη Χώρα, τη συνεχή υπονόμευση, εκείνων που σήμερα μας το παίζουν και τιμητές.
Συμμάζεψα, μέσα στην καταιγίδα, τα οικονομικά της Χώρας, δουλεύοντας μέρα-νύχτα, για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Και έπρεπε να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα! Δουλέψαμε νύχτα – μέρα να κρατήσουμε την Πατρίδα όρθια. Δεν τα σκόρπισα. Θα μπορούσα κι εγώ να τάξω δεξιά και αριστερά. Αλλά πόσο ακόμα θα κρατούσε ένα «πανηγύρι με δανεικά», που δεν υπήρχαν, έτσι κι αλλιώς; Λίγους μήνες; Το πολύ! Και μετά; Που θα ήταν η Ελλάδα μετά; Θα ξαναγυρίζαμε στο χείλος της καταστροφής!
Γι’ αυτό και βήμα-βήμα, σε αυτά τα δυόμισι χρόνια, η Χώρα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Ο κόσμος υπέφερε. Κι ακόμα υποφέρει. Αλλά βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τα θεμέλια μιας αληθινής ευημερίας για όλους. Τα θεμέλια μιας πραγματικής Ελπίδας: Τα ελλείμματα τα εξαλείψαμε. Δεν έχει πια η Ελλάδα ανάγκη από δανεικά. Γιατί η ανάπτυξη άρχισε. Η ανεργία άρχισε να υποχωρεί. Βεβαίως, υπάρχει, ακόμα, πολύς δρόμος. Αλλά η μείωση είναι μήνα με το μήνα σταθερή…
Επενδύσεις έρχονται και εγκρίνονται συνεχώς. Η οικονομία, η μηχανή άρχισε να παίρνει μπροστά. Το εισόδημα των Ελλήνων πρώτη φορά, σήμερα το ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, μετά από έξι χρόνια – πρώτη φορά σήμερα ανακοινώθηκε – ότι αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Μικρή αύξηση, αλλά πάντως αύξηση… Η Χώρα σταθεροποιείται! Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και σταθερότητα στο εσωτερικό.
Και μόλις αυτό ξεκίνησε, τα τίναξαν όλα στον αέρα! Κι έσυραν τη Χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε ο Ελληνικός λαός! Και ο Ελληνικός λαός θα τους απαντήσει την Κυριακή για αυτήν την κίνηση την απαράδεκτη που έκαναν! Ξανάφεραν, έτσι, την πολιτική και την οικονομική αβεβαιότητα. Είχαμε δύο ακόμα χρόνια διακυβέρνησης μπροστά μας. Και αντί της ανάπτυξης που ερχόταν, προτίμησαν την περιπέτεια στην οποία ήδη μπήκαμε. Απειλούν έτσι να τινάξουν στον αέρα τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Να τινάξουν τη Χώρα στον αέρα. Και να μας οδηγήσουν έτσι στο «ατύχημα», που όλοι μαζί πρέπει να αποτρέψουμε… Το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί! Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω.
Και καταγγέλλω εδώ μπροστά σας αυτό το κόμμα ότι υπονομεύει ανοικτά τη Χώρα και το μέλλον της!
Προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο. Αλλά οι πιέσεις που μπορούν να μας ασκηθούν απέξω είναι συντριπτικές: Πώς; Για παράδειγμα, να σταματήσει η ρευστότητα. Κι όταν συμβεί αυτό, τότε αρκούν λίγες μέρες μόνο για να γυρίσουμε στην ύφεση και στα ελλείμματα. Αυτό λέγεται ασφυξία. Ασφυξία ρευστότητας! Αυτό είναι το «ατύχημα» που λέγαμε που δεν πρέπει να γίνει και που δεν θα γίνει!
Δεν το γνώρισε η Ελλάδα. Η Κύπρος, όμως, δυστυχώς το γνώρισε … Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε! Το θυμάστε; Πανηγύριζε, αλλά η Κύπρος βαρυγκωμούσε. Και Υποχρεώθηκαν στην Κύπρο σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων! Το ξαναλέω: υποχρεώθηκαν τότε στην Κύπρο σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Να μην μπορείς, δηλαδή, να σηκώσεις πάνω από ένα μικρό ποσό την ημέρα από τις τράπεζες. Κι αυτό που δεν γνώρισε η Ελλάδα κι από το οποίο σώθηκε τελικά η Κύπρος μπορεί τώρα να συμβεί στην Ελλάδα. Αλλά δεν θα συμβεί, γιατί υπάρχουμε εμείς και είμαστε περισσότεροι, είμαστε αγωνιστές για τη Δημοκρατία, για την Ευρώπη, για το όνειρο μίας καλύτερης Πατρίδας!
Μας λένε από την άλλη πλευρά: Από το να πάρουμε μία κακή συμφωνία «είναι προτιμότερος ο θάνατος», μας λένε! Ο θάνατος ποιανού; Ρωτάμε εμείς. Ο θάνατος της Χώρας; Είναι δυνατόν; Κι ύστερα αναρωτιούνται ποιος δημιουργεί τον φόβο.
Δεν θα πληρώσουμε τόκους και χρεολύσια, μας λένε.  Δεν αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις της Ελλάδας.
Δηλαδή μας πάνε για πτώχευση! Κι από την άλλη πλευρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μόλις χθες βγήκε και είπε ότι θα εγκρίνει κάθε δυο βδομάδες από εδώ και πέρα την έκτακτη ρευστότητα που θα μας δίνει. Αυτό δεν είναι καθόλου καλή εξέλιξη…
Όλα αυτά θα ήταν, λοιπόν, αν συνεχιστούν, αυτοκτονία για την Ελλάδα! Δεν έχουν ιδέα, τι πρόκειται να διαπραγματευτούν, με ποιούς και πώς: Είσαι, όμως, δυνατός απέναντι στους δανειστές, μόνο όταν δεν χρειάζεσαι άλλα δανεικά. Αλλά εκείνοι πάνε να δημιουργήσουν καινούργια ελλείμματα! Άρα ανάγκη από δανεικά, άρα ανάγκη από νέους φόρους. Κι αν ζητήσει νέα δανεικά, θα του βάλουν πολύ σκληρούς όρους.
Και έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα «αλλάξει την Ευρώπη», όπως μας λέει με αλαζονεία. Θα μετατρέψει και θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας! Και αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε! Γι’ αυτό την Κυριακή όλοι πάμε στην κάλπη! Όλοι πάμε στον αγώνα για τη μάχη τη μεγάλη για την Ελλάδα!
Εμείς βγαίνουμε από τα Μνημόνια και δεν χρειαζόμαστε άλλο δανεισμό! Αυτοί μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και χειρότερο Μνημόνιο!
Και εμείς  – πρέπει να το πω – σε αυτά τα δυόμισι χρόνια είπαμε πολλές φορές όχι στην Τρόϊκα:
Δεν ήθελαν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Το κάναμε…
Δεν ήθελαν τη μείωση του φόρου αλληλεγγύης 30%. Το κάναμε…
Δεν ήθελαν τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο 30%. Το κάναμε…
Δεν ήθελαν τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα Ταμεία. Δεν ήθελαν τα κόκκινα δάνεια που τόσο κόσμο ανακούφισαν. Και τα καταψήφιζαν όλα στη Βουλή! Εμείς τα κάναμε, γιατί μπροστά μας έχουμε την Ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις δουλειές για τα νέα τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας! Για αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε!
Και πώς καταφέραμε και είπαμε μέχρι τέλους το όχι; Γιατί απλούστατα βγάζαμε πλεονάσματα! Δεν είχαμε ανάγκη νέων δανεικών! Και έτσι βήμα-βήμα χαλαρώσαμε τα δεσμά της Χώρας. Και τώρα που ήταν έτοιμη να λυθεί η Χώρα εντελώς, θέλουν ορισμένοι να μας δέσουν και πάλι χειροπόδαρα…

Και όχι μόνο αυτό! Δείχνουν και μία ακραία αλαζονεία! Που δεν είχε συνηθίσει ο Ελληνικός λαός. Ό,τι εμείς κάναμε ήταν για εκείνους πάντα «λάθος». Ό,τι ήρθε στη Βουλή από εμάς, πάντα το καταψήφισαν. Ό,τι αναγγέλλαμε για ανάπτυξη, πάντα το κατήγγελλαν. Ό,τι μέτρο πήραμε, ακόμα και για το Άσυλο στα Πανεπιστήμια ακόμα και για τις συντάξεις-μαϊμού ή τα πλαστά πτυχία, αυτοί μας λένε ότι θα τα επαναφέρουν! Ό,τι προνόμια έχασαν οι «Φωτόπουλοι» αυτοί μας λένε ότι θα τα ξαναδώσουν! Γιατί; Γιατί οι «Φωτόπουλοι» και το λόμπι της δραχμής είναι εκείνοι που υπηρετεί ο κ. Τσίπρας! Και παίζουν πολλοί τα ρέστα τους με το ευρώ. Θέλουν να πάει στην πτώση το ευρώ, για να μας πάνε πίσω.
Αφαιρούν, όμως, έτσι το δικαίωμα της Ελλάδας στο καινούργιο, στην Ελπίδα. Και θέλουν να ζουν στο χθες, με τις συντεχνίες τους, με τις ιδεοληψίες τους. Λες και ψάχνουν για κάποια εκδίκηση μετεμφυλιακή…
Και μας γυρίζουν σε ένα παρελθόν χωρίς νόημα. Και μια νοοτροπία μακριά από τον καινούργιο κόσμο της Ευρώπης! Δεν κατανοούν την Ευρώπη και δεν πιστεύουν στην Ευρώπη… Όμως ο Ελληνικός λαός, το 80% των Ελλήνων, πιστεύουν στην ασφάλεια της Ευρώπης, στη σταθερότητα της Ευρώπης, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Εμείς ξεκινήσαμε και τις αποκρατικοποιήσεις.
Νοικοκυρέψαμε το κράτος.
Φέρνουμε την αξιολόγηση στο Δημόσιο! Που υπάρχει σε κάθε δημοκρατική χώρα.
Διευκολύνουμε την επένδυση και την επιχειρηματικότητα.
Εξουδετερώσαμε χιλιόμετρα γραφειοκρατίας για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, επενδύσεων, έναρξη επαγγέλματος. Παντού!
Πιστεύουμε ότι την Ανάπτυξη τη φέρνει ο ιδιωτικός τομέας, η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, η ανταγωνιστικότητα. Και όχι το κομματικό κράτος που ελέγχει τα πάντα, που μπλοκάρει τα πάντα, που μοιράζει προνόμια και που μαζεύει φόρους για να χρηματοδοτεί τις σπατάλες του.
Και κυρίως πιστεύουμε στη μείωση των φόρων. Και παρά την κρίση, προχωρήσαμε ήδη στις πρώτες φορο-ελαφρύνσεις. Τώρα που εξαλείψαμε τα ελλείμματα, ετοιμάζουμε παντού φορο-ελαφρύνσεις. Αυτή είναι η γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.
Μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 25% στο 15% ως το τέλος της τετραετίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο Έλληνας «υπο-φορολογείται» και οι επιχειρήσεις. Και ανακοίνωσε καινούργιο φόρο για τις επιχειρήσεις, 1% στο τζίρο τους!
Εμείς ετοιμάζουμε ακόμα τη σταδιακή μείωση στον ΕΝΦΙΑ, με πρώτο βήμα από το 2015, όπου θα είναι 7% λιγότερο από πέρσι. Και τις επόμενες χρονιές θα συνεχιστούν οι μειώσεις με τον ίδιο ρυθμό. Κι ως το τέλος της τετραετίας τρία πράγματα θα συμβούν:
Ο φόρος ακινήτων θα είναι κάτω από τον μέσον όρο του φόρου ακινήτων στην Ευρώπη.
Και θα δοθεί απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Έχοντας εν τω μεταξύ αλλάξει και τις αντικειμενικές αξίες, που είναι υποχρέωση μας να το κάνουμε.
Και ήρθε να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι, λέει, εκείνοι «θα το καταργήσει το φόρο αυτό». Όμως , αποκαλύφθηκε ότι θα φορτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ΕΝΦΙΑ για να το πληρώνει η Μεσαία Τάξη! Και μας είπαν όσοι έχετε περιουσία πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ.
Θα πολλαπλασιαστεί έτσι η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης!
Αν κάποιος που έχει ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη και ένα πατρογονικό σπίτι στο χωριό, πλήρωνε περί τα 600 ευρώ σήμερα. Θα φτάσει με το νέο φόρο που θα πληρώσει- αν βγει, αλλά δε θα βγει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ- 3500 χιλιάδες ευρώ! Αυτό, κ. Τσίπρα, δεν είναι Ελπίδα. Είναι λεπίδα για τον κάθε νοικοκύρη! Είναι λεπίδα για τη μεσαία τάξη. Και δε θα επιτρέψουμε να ματώσει η μεσαία τάξη με αυτήν τη φορολογία που της ετοιμάζεις, κ. Τσίπρα!
Θα μειώσουμε σταδιακά και το φόρο εισοδήματος.
Πάμε δυνατά. Τη Δευτέρα θα είμαστε πάλι μαζί στην κυβέρνηση. Πάμε δυνατά. Και να το ξέρετε, έτσι είναι όλη η Ελλάδα.
Ο ανώτερος συντελεστής θα πέσει σταδιακά από το 42% στο 33% για το φόρο εισοδήματος.
Οι άλλοι λένε ότι θα πάνε το φόρο στο 60% του εισοδήματος. Γιατί, λέει, θα πρέπει να το πληρώνουν οι  «πλούσιοι». Κι επειδή ελάχιστους πλούσιους θα βρει να δηλώνουν τέτοια εισοδήματα, ασφαλώς θα υπερφορολογήσει τους πιο κάτω. Είναι η καινούργια φοροκαταιγίδα που ετοιμάζουν και πάλι  σε βάρος της μεσαίας τάξης…
Εμείς θα μειώσουμε σταδιακά και τους υψηλούς συντελεστές του ΦΠΑ. Και ξεκινώντας από το ΦΠΑ της πρώτης κατοικίας, για να πάρει μπροστά η οικοδομή, που είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας. Και που τόσο- τόσο πληγώθηκε σε αυτό το διάστημα.
Θέλω να το θυμάστε: Στο τέλος της τετραετίας, η νέα κυβέρνησή μας θα παραδώσει μιαν Ελλάδα που θα έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου. Και πρέπει να γίνει πραγματικότητα, τώρα που βγήκαμε από τα ελλείμματα, που βγαίνουμε από τα μνημόνια. Και μόνο έτσι μπορείς να ανταγωνιστείς τον Τούρκο, το Βούλγαρο, το Ρουμάνο, τον Κροάτη, που έχουν 10% φορολογία, όταν εμείς ζητάμε 44%.
Δε μπορούσα τα δύο προηγούμενα χρόνια να το κάνω. Δεν ήταν δυνατό να γίνει όταν η Χώρα πάλευε με την κρίση και τα ελλείμματα. Μπήκαν, όμως, τα θεμέλια και τώρα μπορούμε. Νοικοκυρεμένα και προγραμματισμένα.
Γιατί; Γιατί ό,τι δίνει το κράτος στον πολίτη προγραμματισμένα, ο πολίτης το παίρνει για πάντα.
Ενώ ό,τι του υπόσχονται, χωρίς να του λένε πώς και από πού, θα του τα πάρουν τελικά πίσω πολλαπλάσια από εκείνα που του υπόσχονται!
Και το θυμάστε όλοι αυτό: Έγινε το 2009 με το «λεφτά υπάρχουν»! Δεν έδωσαν τίποτα από εκείνες τις κούφιες υποσχέσεις. Και οκτώ μήνες αργότερα, υπέγραψαν το μνημόνιο και τα πήραν πίσω πολλαπλάσια από εκείνα που είχαν υποσχεθεί.
Αυτό το έργο δεν πρέπει να το ξαναδούμε τώρα .Το έργο «λεφτά υπάρχουν» δεν πρέπει να το ξαναδεί ο Ελληνικός λαός. Αλλά ο Ελληνικός λαός το έχει καταλάβει. Και δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το ίδιο λάθος.
Κι ακόμα, τώρα που βγαίνουμε από το μνημόνιο, θα αποκαταστήσουμε και αδικίες που έγιναν. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις αδικίες.
Θα αποκατασταθεί άμεσα η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα.
Ήδη αποποινικοποιούμε τα χρέη των επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
Ασφαλώς, οι επιδοτήσεις των αγροτών μας ούτε και φορολογήθηκαν ούτε και πρόκειται να φορολογηθούν.
Και ασφαλώς οι κτηνοτρόφοι συνεχίζουν να παίρνουν την εξισωτική αποζημίωση.
Απαλλάσσουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση από την υποχρέωση να κάνει δήλωση ΦΠΑ.
Προωθούμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση με το νέο χάρτη για τον αθλητισμό και την εξυγίανσή του.
Ενώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψουμε το σύνολο πια των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Ξέρω καλά, φίλες και φίλοι, ξέρω πολύ καλά ότι η ταχύτητα στα μέτρα που πάρθηκαν αυτά τα δυόμισι χρόνια δημιούργησε και προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης. Δεν είχα άλλο δρόμο να διαλέξω. Έπρεπε να σωθεί το καράβι που εκείνη την ώρα βούλιαζε. Αλλά να γνωρίζουν όλοι, πως κύριο μέλημά μου τώρα που μπορώ πια, είναι αυτούς όλους να τους στηρίξω.  Γιατί η Παράταξή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, είναι ένα πράγμα, με τη μεσαία τάξη. Ή μεσαία τάξη ήταν και θα είναι πάντοτε η καρδιά της Παράταξής μας. Και γι’ αυτήν οφείλουμε να αγωνιστούμε. Και για τις αδικίες που της έγιναν.
Μπαίνουμε στην Ανάπτυξη. Δεν έχει άλλο κάτω στα εισοδήματα και τις συντάξεις. Μόνο πάνω από δω και μπρός.
Εξαλείψαμε τα ελλείμματα και βγαίνουμε από το Μνημόνιο, δεν έχει πια άλλο πάνω στους φόρους. Μόνο μειώσεις φόρων από δω και μπρός.
Φίλες και φίλοι, μεθαύριο δυο κόσμοι συγκρούονται.
Ο κόσμος ο δικός μας: Επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, νεοφυείς επιχειρήσεις των νέων μας, σύγχρονα Πανεπιστήμια, σε σύνδεση με την Παραγωγή και αληθινά κέντρα Αριστείας. Ένα σύγχρονο ευέλικτο κράτος.
Κι ο άλλος κόσμος απέναντι: κομματικοί στρατοί, κρατικοποιήσεις, άσυλο Παρανομίας στα Πανεπιστήμια, κατάργηση του ΑΣΕΠ. Κι ακούσαμε κι αυτό- αν είναι ποτέ δυνατόν- η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και όλα αυτά, να υπάγονται στο γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό λέγεται συγκέντρωση εξουσίας πέραν εκείνων που σου επιτρέπει μια Δημοκρατία, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο! Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, κ. Τσίπρα. Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα, κ. Τσίπρα!
Επίσης, ο κόσμος ο δικός μας αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Προστατεύει τα σύνορα τα Ελληνικά από τη λαθρομετανάστευση. Ενώ ο άλλος κόσμος απέναντι, θέλει να τα ανοίξει τα σύνορα, να διώξει τη δύναμη που τα περιφρουρεί, τη  FRONTEX. Να αφοπλίσει την Αστυνομία και το Λιμενικό. Να καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Και να είμαστε παραδομένοι στο έλεος της κάθε συμμορίας.
Σε δύο χρόνια δημιουργήσαμε σχέσεις λαμπρές με Αμερική, με Κίνα, με Ρωσία, με Αίγυπτο, με Ισραήλ, και με την τελευταία ακόμα Ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει προσωπική και πολιτική φιλία και κυρίως εμπιστοσύνη πλέον μεταξύ μας. Όλοι, και εκείνοι και εγώ, υπηρετούμε την ελεύθερη οικονομία, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις. Και βέβαια, κανείς από αυτούς δε θα περιμένει τον αυριανό Έλληνα Πρωθυπουργό, να τους μιλήσει για το πώς θα διώξει τις επιχειρήσεις τους, πως θα κρατικοποιήσει τις εταιρείες στη χώρα του, ή πως θα πρέπει κι εκείνοι οι ηγέτες να ανοίξουν τα σύνορα τους και να δίνουν ιθαγένεια σε όποιον τη ζητάει.
Είναι τεράστιες οι διαφορές των δυο κόσμων και είναι άσχετη η θέση και η νοοτροπία αυτού του κόμματος που θέλει να μπει στην κυβέρνηση ή να γίνει κυβέρνηση. Πως θα προωθήσεις, χωρίς τέτοια διεθνή στηρίγματα, τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Χώρας μας; Πως θα προωθήσεις, χωρίς αυτά τα στηρίγματα στο εξωτερικό, την εκμετάλλευση του τεράστιου υποθαλάσσιου πλούτου σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο της Χώρας μας, για το οποίο δεν κάνει ούτε μισή κουβέντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον, η Ανάπτυξη, οι επενδύσεις, ο πλούτος που έχουμε ως Ελλάδα.
Το μόνο που λέει είναι ότι θα πάει με σύγκρουση. Μέχρι και να διαλύσει το ΝΑΤΟ έχουν πει. Και ταύτισε τα συμφέροντα του με εκείνα τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης, που το μεγαλύτερο κόμμα από αυτά είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας, που, όμως- να ξέρετε- καταψήφισε όλες τις χρηματοδοτήσεις της Ελλάδας. Όλα αυτά τα κινήματα, η παρέα του κ. Τσίπρα, να κατεδαφίσουν θέλουν την Ευρώπη, δε θέλουν να τη χτίσουν καλύτερη την Ευρώπη. Όλα!
Πράγματι, λοιπόν, δύο κόσμοι συγκρούονται. Κι εμείς έχουμε τη σιγουριά της νίκης σε αυτόν τον αγώνα, γιατί; Γιατί εκφράζουμε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Γιατί είναι η πλειοψηφία του λαού μας, που μέσα στην Ευρώπη μας θέλει, με Ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.
Είναι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που μας θέλει οπωσδήποτε να παραμείνουμε στο ευρώ.
Είναι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που θέλει οπωσδήποτε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια του πολίτη.
Γι’ αυτό και εδώ απευθύνομαι, πέρα και πάνω από κόμματα, σε όλους τους Έλληνες. Γιατί δεν έχει η Πατρίδα χρόνο για χάσιμο ούτε περιθώρια για «πειραματισμούς».
Μόλις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα έχουμε αμέσως κυβέρνηση σε λίγες μέρες. Και σε μερικές εβδομάδες, θα έχουμε βγει από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών. Και σε έξι μήνες, όλα αυτά που ζούμε τώρα θα μοιάζουν με μια κακή, μακρινή ανάμνηση…
Διαφορετικά, η αβεβαιότητα τώρα ξεκινάει! Και η Χώρα σε λίγες εβδομάδες μπορεί να βρεθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ακυβερνησία, ελλείμματα, μνημόνια, ύφεση. Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, όμως, δε θέλει ούτε να το σκέφτεται αυτό…
Γι’ αυτό μεθαύριο, μία είναι η γραμμή: όλοι στην κάλπη να δώσουν το βροντερό το «παρών» το δημοκρατικό το φιλελεύθερο, το Ελληνικό «παρών». Όλοι στην κάλπη την Κυριακή. Ο Ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει σε απλά ερωτήματα: Αυτή τη στιγμή, την τόσο κρίσιμη για την Ελλάδα, που βρισκόμαστε τόσο κοντά στο καλύτερο και στο χειρότερο, θέλει ο Έλληνας όλα να τα «κουμαντάρει» το κράτος ή θέλει να υπάρχει ιδιώτης και πρωτοβουλία και επιχείρηση;
Θέλει Ελεύθερα Πανεπιστήμια, όπως είναι παντού στον κόσμο; Ή θέλει επιστροφή στο άσυλο της Παρανομίας;
Θέλει ασφάλεια του πολίτη; Ή θέλει άοπλη αστυνομία;
Και το κυριότερο: αυτή την ώρα ο ελληνικός λαός, ποιόν θέλει καπετάνιο στο τιμόνι; Ποιόν θέλει καπετάνιο για την δύσκολη ώρα στο τιμόνι;
Και μπορώ να το πω, δεν μου αρέσει να μιλάω ποτέ για εμένα, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει αξιοπιστία με τους εταίρους μας στον σημερινό Έλληνα Πρωθυπουργό.
Στην Ευρώπη της Ανάπτυξης, ενεργά θα μετέχω και θα συν-διαμορφώνω.
Ενώ, ο κ. Τσίπρας θα απέχει και θα «συμμορφώνεται». Και αυτή είναι η διαφορά! Θα μετέχω και θα συν-διαμορφώνω! Θα απέχει και θα «συμμορφώνεται»! δεν έχει θέσεις, δεν έχει άποψη, δεν έχει γνώση για την Ευρώπη που θέλουμε!
Και προσέξτε, μεθαύριο, όλα θα κριθούν από το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο, έστω και με μία ψήφο. Γιατί, τότε, θα πάρει το δώρο των 50 εδρών! Μια ψήφος μπορεί να κρίνει, αν η Ελλάδα θα κάνει το άλμα στο αύριο που είναι πια τόσο κοντά ή αν θα πάμε στο «μοιραίο ατύχημα». Η σημερινή παρουσία, εδώ πέρα, όλων σας, σε αυτήν την καταπληκτική, συγκλονιστική συγκέντρωση και πάνω από όλα, η νεολαία και η βροντερή της φωνή, δίνουν την απάντηση τι θα κάνει ο Ελληνικός λαός μεθαύριο!
Προσέξτε: Σήμερα, ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας δηλώνει μέχρι την τελευταία στιγμή «αναποφάσιστος». Ένας στους πέντε! Για πρώτη φορά σε Ελληνικές εκλογές υπάρχουν τόσο πολλοί αναποφάσιστοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Σχεδόν όλοι, ανήκουν στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που ζητάει Ευρώπη και μεταρρυθμίσεις. Που δεν θέλει τυχοδιωκτισμούς και «ατυχήματα». Ο κόσμος αυτός σκέφτεται με το μυαλό, ζυγίζει με την καρδιά του. Και είναι ο κόσμος αυτός που θα δώσει τη νίκη σε μας! Όχι μόνο στην Παράταξη… Στην Ελλάδα, στα παιδιά, στο μέλλον τους! Κάνω σήμερα προσκλητήριο αγώνα, προσκλητήριο ενότητας σε όλους αυτούς που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Μαζί, ενωμένοι, κρατάμε σταθερά στα χέρια μας: Το μέλλον του τόπου και τα κοινά ιδανικά μας και το μέλλον των παιδιών μας. Μαζί ασφαλίζουμε την Ευρωπαϊκή μας πορεία. Και περνάμε μαζί από το χθες στο αύριο. Με σιγουριά, με αισιοδοξία!
Είμαστε οι περισσότεροι. Και θα νικήσουμε! Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και θα νικήσουμε! Εκπροσωπούμε το μέλλον, το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Και θα νικήσουμε! Είμαστε περισσότεροι. Και η νίκη είναι δική μας! Πάμε μαζί! Πάμε μπροστά! Πάμε δυνατά!
Θέλω να ξέρετε, ευχαριστώ όλους! Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Ελληνική νεολαία! Θέλω να ξέρετε ότι σας έχω όλους μέσα στην καρδιά μου! Μπορεί να μην μπόρεσα να το δείξω όσο θα ήθελα, γιατί έπρεπε να είμαι νυχθημερόν άγρυπνος στο τιμόνι, στο καθήκον για την Πατρίδα, γιατί είναι αυτό που μάθαμε όλοι να υπηρετούμε περισσότερο! Το καθήκον για την Πατρίδα!
Σας ευχαριστώ και σας καλώ όλους: Το καθήκον μέχρι και την ώρα της ψήφου! Όλοι στην κάλπη! Αγώνας μέχρι τις τελευταίες ημέρες! Δύναμη! Πάμε δυνατά! Θα κερδίσουμε! Είμαστε οι περισσότεροι! Θα κερδίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.