Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα

Είμαι συγκλονισμένος να είμαι δίπλα στα αδέρφια μου, σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ γι 'αυτή την αγάπη. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου γι 'αυτή την στήριξη. Και πάνω απ 'όλα ευχαριστώ την παντοδύναμη νεολαία μας, την πρωτοπορία του αγώνα για τη νίκη την Κυριακή. 


Να είστε υπερήφανοι γι 'αυτό τον αγώνα που δίνουμε. Την Κυριακή θα κερδίσουμε και μπροστά θα είναι η νεολαία μας. Σας ευχαριστώ γι 'αυτή την υποδοχή αγάπης. Από την εποχή ακόμα που ήταν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σταθήκατε δίπλα μου. Σας ζήτησα τη δύναμή σας και μου την δώσατε. Σας ζήτησα τον αγώνα σας και μου τον δώσατε. Και μου δώσατε το πιο σημαντικό: Την αγάπη σας. Μαζί με την αγάπη στην κοινή μας πατρίδα μας, την Αγάπη στην Ελλάδα μας.
           Σήμερα, πάλι από δω, ζητάω απ 'τα αδέλφια μου αγάπη, αγώνα, δύναμη. Κρατάμε την Πατρίδα όρθια και θα την πάμε ψηλότερα! Εσείς με ξέρετε. Όλη η Πελοπόννησος. Η ίδια η νεολαία είναι αυτή που μου δίνει τη δύναμη, για να μπορώ να αγωνιστώ για το δικό της το μέλλον. Για το αύριο των νέων Ελλήνων. Στεκόμαστε όρθιοι μαζί σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Παίρνουμε κουράγιο για νέους αγώνες, μεγαλύτερους, σπουδαιότερους ... Για την Ελλάδα, για τους Έλληνες.
Και τώρα, από δω, από την πατρίδα μου, από τη Μεσσηνία, σας λέω ότι θα κερδίσουμε και την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Την Κυριακή δεν είναι εκλογές μόνο για την επόμενη τετραετία ... Αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες!
Μαζί θα δώσουμε τη μάχη, μαζί θα την κερδίσουμε. Και το ξαναλέω με πρώτα τα υπέροχα παιδιά της ΟΝΝΕΔ μπροστά, δίπλα μας, σε κάθε στιγμή.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή δεν αφορά μόνο τη δικιά μας Παράταξη, αφορά όλους τους Έλληνες. Όσους θέλουν να μείνει η χώρα στο ευρώ. Γιατί η απέναντι πλευρά μας φέρνει σε σύγκρουση με όλη την Ευρώπη. Αφορά εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα κονδύλια από την Ευρώπη. Οι εκλογές αυτές αφορούν τους αγρότες μας που θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται οι αγροτικές επιδοτήσεις από την Ευρώπη. Αφορά τα έργα του ΕΣΠΑ, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες που θέλουν να συνεχίσουν να έρχονται τα λεφτά, η ανάπτυξη από την Ευρώπη.   Αλλά όπως ομολόγησαν οι ίδιοι, από την άλλη πλευρά, εκείνους που τους λέμε ΣΥΡΙΖΑ, θυμάστε πώς το είπανε? Δεν μπορείς -λέει, το παραδέχονται και οι ίδιοι- να κάνεις σύγκρουση με την Ευρώπη και μετά να περιμένεις η Ευρώπη, με την οποία τα έχεις βάλει, να σου δίνει τα λεφτά ... Και βέβαια, αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που θέλω να δώσω. Δεν μπορείς να είσαι εναντίον της Ευρώπης και να περιμένεις περισσότερα χρήματα -που περιμένω εγώ- να πάρει η Ελλάδα στο μέλλον από την Ευρώπη.
Αυτοί, βέβαια, εγκατέλειψαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μιλάω πάλι για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί προέβλεπε το πρόγραμμά τους τόσα δισεκατομμύρια που ούτε το φωτοτυπικό μηχανάκι της κ. Ραχήλ Μακρή δεν θα πρόκανε να τυπώσει. Και τώρα μιλάνε για διαπραγμάτευση του χρέους από την αρχή. Με κούρεμα του χρέους μιλάνε. Ακούστε, γιατί αυτή είναι η καινούργια απάτη. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, του το έχουν ήδη πει δημόσια, πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις, ότι καμιά χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχτεί να κουρέψει τα δάνειά της. Και απλούστατα, γιατί μας έχουν δανείσει ακόμα και φτωχότερες από την Ελλάδα χώρες, με επιτόκια χαμηλότερα από κείνα που οι ίδιοι πληρώνουν. Το ξέρει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κούρεμα δεν θα γίνει. Και ρωτάω τότε γιατί το κάνει?
Γιατί φτιάχνει έτσι το άλλοθί του. «Δεν φταίω εγώ», θα πε ι «οι κακοί Ευρωπαίοι δεν με άφησαν να κουρέψω το χρέος, όπως σας είχα υποσχεθεί». Γι αυτό και δυστυχώς πρέπει να σας βάλω ή νέους φόρους ή χέρι στις καταθέσεις σας ή και φόρους και χέρι στις καταθέσεις σας. Αυτή είναι η σκηνοθεσία της Απάτης. Τσίπρας ο σκηνοθέτης, ηθοποιοί οι συνιστώσες του! Αυτή ΕΙΝΑΙ το η σκηνοθεσία ΚΑΙ ήδη αποκαλύπτεται   το η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ σιγά- σιγά αρχίζουν ΝΑ ΛΕΝΕ μας Από πού ΘΑ ΤΟ καλύψουν φιάσκο ΜΕ ΤΗ «λίστα γάμου» και το «δώρο» για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που είχε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.
Και μέσα -σε μόλις δύο μέρες- είπαν τα εξής απίστευτα, αλλά και επικίνδυνα για τον Ελληνικό λαό, τρία πράγματα. Ακούστε τι είπαν, γιατί αυτοί είναι που έχουμε απέναντί ​​μας:
Είπαν ότι θα φορολογήσουν με συντελεστή 60% τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων.
Μίλησαν για φόρο ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλουν στα ακίνητα της μεσαίας τάξης και βγήκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, που υπολογίζει το φόρο αυτό είκοσι φορές μεγαλύτερο από το σημερινό.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ βγήκε βάλουν φόρο -παρακαλώ- ΚΑΙ   ΣΕ ΚΑΘΕ τραπεζική συναλλαγη, από το ΑΤΜ και τη μισθοδοσία, μέχρι τη σύνταξη και τις συναλλαγές με το Δημόσιο. Και είπαν ακόμα ότι θα κάνουν εσωτερικό δανεισμό, βάζοντας έτσι χέρι στις καταθέσεις. Δεν τα λέω εγώ. Οι υπεύθυνοι για την οικονομική τους πολιτική τα λένε. 
Και είναι αυτή καλά σκηνοθετημένη απάτη που θυμίζει άλλη μια απάτη που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή έψαχνε για την επόμενη Βουλή πολιτικό συνεταίρο και το ξέρετε ότι του αρνήθηκε ακόμα και το ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τότε προσπάθησε να περάσει το παραμύθι, τι να κάνω συνεταίρο φίλο της Ευρώπης δεν έχω, συνεταίρο εναντίον της Ευρώπης δεν έχω, κάτι θα πρέπει να πω, παιδιά, δεν χρειάζομαι συνεταίρους, αυτοδύναμος θα βγω.
Την αδυναμία του δηλαδή να βρει έστω και μισό σύμμαχο την μετέτρεψε σε αυτοδυναμία. Όμως   σας λέω ΤΟ, εγώ χρειάζονται σήμερα οι συμμαχίες. Χρειάζεται σήμερα ο τόπος, για να βγούμε μια και έξω από την κρίση, να έχουμε ενότητα στα δύσκολα οι Έλληνες και η Νέα Δημοκρατία και πρώτο κόμμα θα είναι και ο κεντρικός κορμός αυτής της συμμαχίας υπέρ της Ευρώπης που αναζητά η πατρίδα μας, θα είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας που προσπαθεί να ξαναβουλιάξει την Ελλάδα στο χθες!
Επιστροφή στα ελλείμματα, επιστροφή στο Μνημόνιο, επιστροφή στην ύφεση! Αυτά θα συνέβαιναν, αν εκείνοι κέρδιζαν. Ίσα-ίσα τη στιγμή που μέσα σε δυόμισι χρόνια - το ξέρετε- με αγώνα μηδενίσαμε τα ελλείμματα, βγήκαμε από την ύφεση - επιτέλους - και βγαίνουμε από το Μνημόνιο.
Και τόλμησαν να μας πουν ότι εκείνοι έχουν και καλύτερο αναπτυξιακό μοντέλο: Ποιος? Ο κ. Τσίπρας? Ο οποίος μας πρότεινε να μιμηθούμε το παράδειγμα της Αργεντινής? Που χρεοκόπησε το 2002 και ακόμα ταλαιπωρείται? Εκείνος που μας είπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Βενεζουέλας? Που βγάζει ΤΩΡΑ ΤΗΝ Αστυνομία   στους δρόμους, για να απομακρύνει τον κόσμο που κάνει ουρές στα σουπερμάρκετ?
Προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο! Στους μισούς υπόσχονται τα πάντα. Με χρήματα που δεν υπάρχουν.Και στους άλλους μισούς τους κλείνουν το μάτι και τους λένε το αντίθετο, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να κάνουμε εκείνα που υποσχόμαστε.
Μέσα στη χώρα υπόσχονται. Έξω από τη χώρα καθησυχάζουν. Στον αφελή υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια ... Και τον πονηρό τον καθησυχάζουν, ότι δεν θα κάνουν τίποτε. Αυτό, όμως, δεν λέγεται «συνταγή ελπίδας». Αυτό οδηγεί σε σίγουρη απελπισία. Γιατί το 2014 δεν είναι 1981. Η Ελλάδα δεν μπορεί να «τυπώνει χρήμα» στο εσωτερικό της χώρας. Εκτός αν πραγματικά αυτό θέλουν, να πάμε στη δραχμή.
Και προσέξτε γιατί η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να κάνει ζημιά στην οικονομία. Είδατε τις εξελίξεις με τις τράπεζες. Η Ελληνική πραγματικότητα ήδη αντιδρά. Οι ξένες αγορές αντιδρούν. Έγκαιρα είχα προειδοποιήσει και εγώ και η Τράπεζα της Ελλάδος ότι θα είχαμε αναταράξεις, αν μας οδηγούσαν σε εκλογές. Όμως, μια αντιευρωπαϊκή μειοψηφία έσυρε τη χώρα σε εκλογές. Και τις τελευταίες μέρες ξέφυγαν. Κι άρχισαν να λένε και πράγματα που πραγματικά τρομάζουν το σύστημα, την οικονομία.
Ευτυχώς έχουμε θωρακίσει απολύτως τη χώρα μέσα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, μέσα στο ευρωπαϊκό σύστημα. Και έχω δώσει και μάχη και φαίνεται ότι την κερδίζουμε για την ποσοτική χαλάρωση που εξήγγειλε ο κ. Ντράγκι. Για να ενταχθεί και η Ελλάδα στους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλά αυτές τις μέρες- επαναλαμβάνω- λόγω αυτής της πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής αβεβαιότητας που δημιουργεί κ. Τσίπρας, ακόμα και αυτό φαίνεται να αμφισβητείται.
Όταν με το καλό κερδίσουμε τις εκλογές, όλα θα αποκατασταθούν. Άλλωστε, το ξέρετε, έχουμε περάσει πολύ χειρότερα. Όταν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, μέσα σε ένα-δύο μήνες θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο, θα έχουμε υπογράψει τη νέα συμφωνία, θα έχει φύγει η πολιτική αβεβαιότητα, αυτό το σύννεφο που σκεπάζει σήμερα τα πάντα, θα δανειζόμαστε κανονικά σαν χώρα. Και η χώρα θα μπει για καλά στο δρόμο της Ανάπτυξης.
Και μας λέει, και να το ακούσουμε αυτό, ιδιαίτερα οι νέοι που πρέπει να αναγνωρίζουν εκείνους που αγωνίζονται με κριτήριο το μέλλον του τόπου, τη νεολαία και με εκείνους που αγωνίζονται με κριτήριο το εύκολο το ψέμα. Με την ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, πετάνε το επόμενο ψέμα. Πρέπει να γνωρίζουν ότι σήμερα απέναντί ​​μου έχω έναν αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος μας λέει ότι εκείνος τάχα μπορεί να διαπραγματευθεί καλύτερα. Πότε διαπραγματεύθηκε ποτέ του? Και με ποιον? Με τον εαυτό του? Με τις συνιστώσες του? Εμείς είμαστε τρία χρόνια τώρα σε συνεχή διαπραγμάτευση σκληρή.
ΚΑΙ σας θυμίζω, η τρόικα δεν ήθελε να μειωθεί το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% -εμείς το θέλαμε να πάει στο 13% και δεν αφήνανε. Εμείς το κάναμε ... Η τρόικα δεν ήθελε να μειώσουμε το φόρο κατανάλωσης κατά 30%. Το κάναμε! Δεν ήθελαν να μειώσουμε το φόρο στο πετρέλαιο. Το κάναμε. Δεν ήθελαν τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο δημόσιο και στα ταμεία. Το κάναμε. Δεν ήθελαν τίποτα απ 'αυτά. Εμείς τα κάναμε όλα αυτά. Και προσέξτε, μέσα στη Βουλή, αυτοί που κάνουν τώρα ότι θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα, όταν ήρθε η στιγμή να τα κερδίσουμε αυτά για τον κόσμο, δεν τα ψήφισαν. Αυτό είναι το πιο μεγάλο οργανωμένο πολιτικό ψέμα που υπάρχει ποτέ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ αξιοπρέπεια Χώρα ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ανάγκη συνεχώς Από δανεικά! Όχι να ξαναμπαίνει στα ελλείμματα κι ύστερα να βγάζεις ψευτοπαληκαρισμούς σε εκείνους που έχεις ανάγκη να σε δανείσουν για την επόμενη χρονιά. Άλλο «καλός διαπραγματευτής» και άλλο ... τσάμπα μάγκας! Να μην μπερδευόμαστε ...
Όμως, εδώ, στη Μεσσηνία, μπορώ να πω, επειδή με ξέρετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο με κατηγόρησαν με βαριές κουβέντες, μας κατηγόρησαν όλους με βαριές κουβέντες ότι ευθυνόμαστε για τα πάντα. Απαντώ: Παρέλαβα μιαν Ελλάδα, μέσα στην κρίση, μέσα στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της. Και επί δυόμισι χρόνια, κάθε μέρα και πραγματικά κάθε νύχτα, συμμάζεψα το κράτος, δημιούργησα αξιοπιστία, και ηγήθηκα μιας κυβέρνησης που έφερε πλεόνασμα, που βγήκε στις αγορές, που ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό, που ξεκίνησε μειώσεις φόρων, που κάθε μήνα, στους δέκα τελευταίους μήνες , επέτρεψε στην ανεργία να πέφτει.
Ελπίδα λοιπόν, δίνει ο νοικοκύρης και όχι ο επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας. Ο Νοικοκύρης! Και δεν δίνει μόνον Ελπίδα. Η δική μας παράταξη δίνει και σιγουριά στο αύριο, γιατί είναι η μόνη που εγγυάται 100%, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι αύριο η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια.
Και προσέξτε: Το ήξερε ο ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό μας οδήγησε σε εκλογές. Γιατί χωρίς Μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα πια όμως, το λέω για να τα ακούσει όλη η Ελλάδα καθαρά, μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν Μνημόνια!
Και επειδή ακούω από κάποιους, που μέχρι χθες έσκιζαν τα Μνημόνια στα σκαλιά της Βουλής,   να αρχίζουν να λένε ότι για να σωθούν, μπορεί και να ζητήσουν παράταση των Μνημονίων, να το πουν καθαρά, να το ακούσει ο Ελληνικός Λαός: Θέλει να ζητήσει παράταση των μνημονίων ή όχι?

Αλλά φίλες και φίλοι,
Να το ξέρετε: Μπαίνουμε πια στην περίοδο της ανάπτυξης και μπορούμε να αρχίσουμε να ανακουφίζουμε τον κόσμο. Βγαίνουμε από τα Μνημόνια και γι 'αυτό μπορούμε να δώσουμε ξανά στον κόσμο. Τι μπορούμε να δώσουμε? Να σας πω μερικά από εκείνα που έχουμε προγραμματίσει άμεσα:
Πρώτον, σταδιακή μείωση στο φόρο επιχειρήσεων από το 25% σήμερα στο 15%! Με πρώτο βήμα τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015. Θα μειώσουμε το φόρο επιχειρήσεων κατά 3% και κατά 2% κάθε χρόνο τα επόμενα χρόνια! Αυτό το μπορούμε και θα το κάνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λέξη «επιχειρήσεις» δεν προβλέπει τίποτε. Τάζει απλώς σε όλους τα πάντα, αλλά σε εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, στον Έλληνα επιχειρηματία μικρομεσαίο, στο μεγάλο επιχειρηματία, στον καινούργιο επιχειρηματία, σε αυτόν που ονειρεύεται να γίνει επιχειρηματίας, για εκείνον δεν υπάρχει. Γιατί πραγματικά είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας, είναι εναντίον των επενδύσεων.
Δεύτερον, εμείς υποσχόμαστε σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7%. Θα ξεκινήσει το 7% το 2015. Γιατί με τα μέτρα που πήραμε για να θωρακίσουμε το στόχο του Προϋπολογισμού,   μπορούμε από φέτος να το μειώσουμε αυτό. Και σταδιακά στα επόμενα χρόνια, να φτάσουμε στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που ήταν το 2014.
Και στο τέλος, ακούστε: Σταδιακά, μέχρι το τέλος της τετραετίας θα έχουμε αποδώσει όλα τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ που? Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για να μπορέσει επιτέλους να σταθεί στα πόδια της, να γίνει αυτόνομη, υπεύθυνη, αναπτυξιακή. Και τώρα που μπαίνουμε στην Ανάπτυξη το μπορούμε.
Στην αρχή, λοιπόν, μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά θα τα καταργήσει. Κι όταν άρχισε να εξηγεί τι θα βάλει στη θέση του, όλοι πια κατάλαβαν ότι θα τα ρίξει όλα στη μεσαία τάξη. Και σας είπα για τους φόρους που υπολογίζουν 20 φορές παραπάνω.
Κι ακόμα, εμείς μιλήσαμε για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Γιατί τώρα πια, έχουμε δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για να ελέγξεις τη φοροδιαφυγή και πρέπει να καταργήσουμε όλα τα άλλα, τα αναχρονιστικά τα τεκμήρια.
Αυτό προγραμματίζουμε για φέτος. Κι ακόμα, για τα επόμενα χρόνια:
Ο ανώτατος φόρος θα πάει στο 33%. Από το 42% που είναι σήμερα. Σας είπα: Ο ΣΥΡΙΖΑ τον προανήγγειλε για το 60% και δεν το λέω εγώ. Οι ίδιοι το είπαν!
Και φτάσανε ακόμα να μας πουν ότι θα βάλουν φόρο- το ξαναλέω- σε κάθε χρηματοπιστωτική συναλλαγή. Από τη σύνταξη του αγρότη που μπαίνει στην τράπεζα, μέχρι και τη συναλλαγή στο ΑΤΜ λένε ότι θα φορολογήσουν. Αυτό θα ήταν πραγματικά φοροκαταιγίδα.
Αλλά η Ελπίδα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βασίζεται στην Αλήθεια. Δεν υπάρχει Ελπίδα βασισμένη στο ψέμα το δικό σας!

Και κάτι ακόμα, φίλες και φίλοι,
Έγιναν αδικίες. Κι εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους την ευαισθησία του καθενός. Αδικίες ναι, έγιναν. ΑΛΛΑ ΔΕΝ άλλες πρόκειται   ΝΑ γίνουν ΚΙ αυτές ΘΑ αποκατασταθούν. Για παράδειγμα:
Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση συντάξεων.
Εγγυώμαι ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα.
Εγγυώμαι ότι η εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα δοθεί, μέχρι και την Τετάρτη.
Εγγυώμαι ότι κανείς δεν πρόκειται να πειράξει την πρώτη κατοικία.
Όπως εγγυώμαι, επίσης, ότι σε δύο χρόνια από σήμερα θα έχει πλήρως αποκατασταθεί και το πρόβλημα του μισθού του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Και τώρα που ξεκίνησε η Ανάπτυξη και έχουμε μια διαφορετική ζωγραφιά από καταιγίδες που είχαμε πριν πίσω μας, έχουμε το δικαίωμα στην Ανάπτυξη πια. Παίρνω επάνω μου την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του Κοινωνικού κράτους. Κι αυτό μπορώ να το εγγυηθώ. Μπορώ να το εγγυηθώ και θα το κάνω.

Περάσαμε   δύσκολα ΤΡΙΑ Χρόνια. Η Χώρα κόντεψε πραγματικά να χρεοκοπήσει. Όταν παρέλαβα αυτή την κυβέρνηση, όλα είχαν παγώσει. Όλα είχαν σταματήσει. Και τα ξαναβάλαμε μπροστά.
Δέστε τι γίνεται εδώ πέρα, στην Πελοπόννησο: Γίνονται μεγάλες πια επενδύσεις. Τόσο στον ιδιωτικό τομέα- πάρτε χαρακτηριστικά το Costa Ν Αβαρίνο - όσο και στον δημόσιο τομέα.
Τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη μια σειρά από υποδομές που θα αλλάξουν τον Χάρτη της Πελοποννήσου και θα τον αλλάξουν για πάντα.
Ο άξονας Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, η τελευταία γέφυρα στην Τσακώνα, Μεγαλόπολη-Σπάρτη ουσιαστικά έχουν τελειώσει ενώ ένα μικρό μόνο κομμάτι ολοκληρώνεται μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.
Η παράκαμψη της Καλαμάτας πέρασε από απίστευτες δυσκολίες, ξεκίνησε. Σε τέσσερις μήνες θα έχει τελειώσει.
Εντείνεται και ο ρυθμός κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, μέσα στο χρόνο θα έχει τελειώσει. Και το θυμίζω στους παλιότερους: Μας στοίχειωνε αυτός ο δρόμος επί δεκαετίες ...
Μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και από τα Τομεακά προγράμματα, σήμερα είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που ξεπερνά το 1 δις. ευρώ! Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που έχει ποτέ εκτελεστεί στην Πελοπόννησο.
Μεγάλοι άξονες Περιφερειακού επιπέδου- Τρίπολης-Άστρος, Ναύπλιο-Επίδαυρος, Τρίπολη - Σπάρτη - Γύθειο - Αρεόπολη, οι δυο άξονες της Μεσσηνίας, ο δυτικός Φιλιατρά-Πύλος αλλά και ο ανατολικός Ριζόμυλος-Κορώνη? είναι σε εξέλιξη και θα έχουν κι αυτοί ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Ο Καλαμάτα - Ριζόμυλος εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- με Εθνικούς, δηλαδή, μόνο πόρους- και αναμένεται η δημοπράτησή του, ενώ το τμήμα Ριζόμυλος - Πύλος θα ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί επιτέλους στο καινούργιο ΕΣΠΑ.
Και το τμήμα Ρωμανός-Γαργαλιάνοι που είχε παραμείνει ημιτελές και η ολοκλήρωση του παρουσίαζε νομικές, μεγάλες και τεχνικές δυσκολίες δημοπρατήθηκε.

Και στον αγροτικό τομέα κατασκευάζονται υποδομές. Αναφέρομαι στο φράγμα του Φιλιατρινού ρέματος στη Μεσσηνία, στο φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία, στα αρδευτικά της Τάκας και της Κανδήλας στην Αρκαδία, στα έργα αναβάθμισης του Ανάβαλλου στην Αργολίδα, που επιτέλους ο Ανάβαλλος, δεκαετίες- πριν βγω βουλευτής υπήρχε το πρόβλημα- και τώρα τελειώνει επιτέλους.
Μιλάμε για υποδομές συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 200 εκ. ευρώ που θα δημιουργήσουν ανταγωνιστικότητα στον πρωτογενή τομέα. Και μια που λέω για τον πρωτογενή τομέα, να πω και κάτι άλλο, γιατί με ρωτήσανε ερχόμενος μέσα: Δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Τελείωσε, το είπαμε!

Κι ακόμα, μιλάμε για νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο Γύθειο, στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, στο Άστρος, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ καταφύγια   ΣΤΗΝ Λακωνία Της Γλυκόβρυσης, των Βελανιδιών και του Αγ. Νικολάου, στη Μεσσηνία στο Μάραθο, στην Αρκαδία του Τυρού, δημιουργούν νέα δεδομένα όλα αυτά στον τουρισμό του κρουαζιερόπλοιου αλλά και των σκαφών αναψυχής.
Ενώ δρομολογήθηκε η κατασκευή Μαρίνας και στο Ναύπλιο μέσω ΣΔΙΤ, που θα επιτρέπει τον πάνω από 200 σκάφη να ελλιμενιστούν.
Επιπλέον, προωθείται η χωροθέτηση και η αδειοδότηση κάτι τελείως καινούργιου, που θα δώσει μια άλλη εικόνα για τον τουρισμό ολόκληρης της περιοχής, και μιλάω για τα πρώτα υδατοδρόμια, που θα γίνουν Μεσσηνία και Αργολίδα.
Κι ακόμα, νέες μονάδες βιολογικών καθαρισμών, στην Σπάρτη, την Καλαμάτα, το Ξυλόκαστρο, την Λευκοχώρα, τον Τυρό, το Κοπανάκι, εκατοντάδες χιλιόμετρα αποχετευτικών δικτύων και δικτύων ύδρευσης αλλάζουν το τοπίο στο χώρο του Περιβάλλοντος.   
Κι οφείλω να πω: Τα σκουπίδια, που αποτελούσαν ντροπή για την περιοχή, αντιμετωπίστηκαν αποφασιστικά με ένα σχεδιασμό καινοτόμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις τις πιο αυστηρές τις Ευρωπαϊκές, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι μια επένδυση 155 εκατομμυρίων, που θα κάνει την Πελοπόννησο μια από τις καθαρότερες περιφέρειες της Ευρώπης. Και είναι σημαντικό, γιατί υπάρχει τεράστια δυνατότητα Ανάπτυξης τουριστικής της Πελοποννήσου που ακόμα δεν το έχουμε ούτε οι ίδιοι καταλάβει.
Στην Μεσσηνία, στο νοσοκομείο και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις δημόσιας υγείας, εκτελέστηκαν ήδη έργα που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ για νέο εξοπλισμό και αναβάθμιση εγκαταστάσεων.
Και αντίστοιχα ολοκληρώθηκαν στο νοσοκομείο των Μολάων.
Στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, αναφέρω: Υποθαλάσσια πολιτιστικά Πάρκα Μεθώνη, Πύλος, έργα στην Αρχαία Μεσσήνη, το Μέγαρο Χορού στην Καλαμάτα που ολοκληρώθηκε, κατασκευή νέου Μουσείου Κορίνθου, την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Αρχαίας Κορίνθου, Σικυώνος, Νεμέας, Αρχαίου Διόλκου.
Και τώρα, θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία για το αεροδρόμιο:
Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναβαθμίστηκε. Εκτελούνται πια τακτικές ημερήσιες πτήσεις και το 2014 παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων από όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της Χώρας. Και θέλω να ξέρετε ότι βάλαμε 14 αεροδρόμια γύρω-γύρω από την Ελλάδα, από τη μια πλευρά, δυτικά, και από την άλλη, ανατολικά, και πήραμε αυτά τα μικρότερα αεροδρόμια και κοιτάξαμε αυτά να τα δώσουμε για 40 χρόνια σε επενδυτές, οι οποίοι και χρήματα θα βάλουν και οι οποίοι θα τα αναπτύξουν. Και δε θα έχει πια κανένας ντροπή, όταν ο ξένος έρχεται στο αεροδρόμιο και παίρνει την πρώτη ματιά της Ελλάδας. Και σήμερα δεν υπήρχαν ούτε για τα πιο σημαντικά, απλά πράγματα, χρήματα να τους δώσουμε. Και πήραμε 1,4 δισεκατομμύρια από αυτή την παραχώρηση 40 ετών που κάναμε. Προσέξτε: Παραχώρηση. Δεν τους το χαρίζεις. Σε σένα ανήκει, θα το πάρεις πάλι πίσω. Αλλά εν τω μεταξύ, θα γίνουν κανονικά αεροδρόμια. Θα έρχεται ο ξένος ο τουρίστας ή ο Έλληνας που θα θέλει να πάει στο εξωτερικό και θα αισθάνεται άνετος και ασφαλής. Και θα αισθάνεται ότι μπαίνει σε ένα χώρο πολιτισμένο. Κι όμως, αυτό- δηλαδή κάτι το οποίο «έχει πεθάνει», με το οποίο κανείς δεν ασχολείται και μόνον βρίζει όλος ο κόσμος για την κατάντια αυτών των αεροδρομίων- την ώρα που πάμε να τα αλλάξουμε, την ώρα που ήρθε ο επενδυτής, την ώρα που έδωσε 1,5 δισεκατομμύριο, την ώρα που υπόσχεται πάνω από 200 εκατομμύρια επενδύσεις, έρχονται οι απέναντι πάλι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και σου λένε «Εμείς δε δίνουμε τα αεροδρόμιά μας στους ξένους».
Και ρωτάω: Από πού θα πάρουν επενδύσεις? Από ποια χώρα αντιγράφουν αυτό το μοντέλο? Σε ποια χώρα έχουν δει να μη θέλουν επενδύσεις? Εγώ ξέρω ότι και στην Κίνα σήμερα και στη Ρωσία σήμερα και οπουδήποτε στον κόσμο σήμερα, γίνεται ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών ποιος θα κερδίσει περισσότερες επενδύσεις κι όχι ποιος θα διώξει τις επενδύσεις από τον τόπο του.
Γι 'αυτό σας λέω: Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ανάμεσα σε δυο κόσμους, τελείως διαφορετικούς. Πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει. Κι έχει σημασία. Ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.
Δε θέλω να μιλήσω περισσότερο γι 'αυτά. Θέλω μόνο να πω ότι όλα αυτά θα επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια. Φτάνει η Χώρα να βγει από την πολιτική αβεβαιότητα και να μην επιστρέψουμε ποτέ στην ύφεση και στα μνημόνια.
Θέλω σε αυτό το σημείο να σας πω ότι εκείνος που δε θέλει την Ανάπτυξη, βυθίζεται στην ύφεση.
Εκείνος που δε νοιάζεται για την Ευρώπη, οδηγείται σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Παίζει τη χώρα «στα ζάρια».
Δε νοιάστηκαν ούτε μια στιγμή για την ανταγωνιστικότητά μας, για μεταρρυθμίσεις. Τα πάντα τα καταψήφιζαν. Και αν εκλεγούν και πάλι λένε ότι θα τα καταργήσουν. 
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, δε νοιάζονται ούτε καν για την ασφάλεια των πολιτών. Θέλουν να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Θέλουν αφοπλισμένη την αστυνομία. Θέλουν αφοπλισμένο ακόμα και το Λιμενικό. Θέλουν να ανοίξουν τα Σύνορα για να μπαίνουν ανενόχλητοι οι παράνομοι μετανάστες. Θέλουν να τους δώσουμε μαζικά ιθαγένεια.
Όταν όλη η Ευρώπη έχει εν τω μεταξύ καταλάβει το πρόβλημα- είδατε τι έγινε στο Παρίσι- και χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν τεράστια προβλήματα, η Μάλτα, η Κύπρος, από την ανεξέλεγκτη αυτή είσοδο των παράνομων μεταναστών, όταν όλη η Ευρώπη γίνεται στόχος τρομοκρατικών χτυπημάτων, αυτοί μας λένε «Θέλουμε να ανοίξουμε τα σύνορα». Λες και βρίσκονται σε άλλο πλανήτη ...

Αλλά δύο πράγματα στην πραγματικότητα τους ενδιαφέρουν, προσέξτε:
Θέλουν, πρώτον, να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων του κρατισμού που ξεβολεύτηκαν. Θέλουν να αποκαταστήσουν τους συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου, που έχασαν τα πάντα και που θέλουν να επιστρέψουν.
Μιλάνε για το αύριο εκείνοι, οι οποίοι υποστηρίζουν το πιο ξοφλημένο χθες.
Και κυρίως- πρέπει να το καταλάβει κι ο τελευταίος Έλληνας- αυτό που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπυ της δραχμής. Εκείνων, δηλαδή, που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω και τώρα περιμένουν πως και πώς να βγούμε από το ευρώ για να έλθουν να τα αγοράσουν όλα τζάμπα!
Αυτά είναι τα πραγματικά συμφέροντα που υπηρετούν.

Κι επομένως, στις 25 Ιανουαρίου δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις για τη Χώρα ...
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις. Έχει ασυναρτησίες. Πολλές φορές ο ένας λέει ακριβώς το αντίθετο από τον άλλον. Δεν μπορούν να μαζέψουν τον έναν κι επανέρχεται ο επόμενος. 
Ενώ εμείς με σταθερότητα, είμαστε στο δρόμο που οδηγεί στην Ευρώπη με Ανάπτυξη. Σε μια καλύτερη Ευρώπη. Με προσπάθεια για να είναι καλύτερη η Ευρώπη. Αλλά στην Ενωμένη Ευρώπη. Όχι σε νοοτροπίες και οικονομίες τύπου Βενεζουέλας ...
Θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική, που θα αναπτύσσεται και θα ευημερεί, χωρίς να την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Που θα έχει Πανεπιστήμια για αυτά τα νέα παιδιά, κανονικά και όχι υπό κατάληψη Πανεπιστήμια. Ήρθαν και με βρήκαν τα παιδιά σήμερα το πρωί, μετά από μια συνέντευξη που είχα, και μου είπαν «Πράγματι, αυτοί θέλουν να επιστρέψουν στην ανομία των Πανεπιστημίων. Μην τους αφήσετε ». Και λέω, γι 'αυτό το λόγο έβαλα πρώτο υποψήφιο Επικρατείας τον Φορτσάκη. Για να φωτογραφίζει την αποφασιστικότητά μας για την προστασία της μάθησης, της Παιδείας των νέων παιδιών. 

Επομένως, εμείς αυτό είμαστε. Είμαστε ο δρόμος που οδηγεί σε μια Ελλάδα δυναμική, παραγωγική, με ευκαιρίες για όλους.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δρόμος που οδηγεί πίσω, που βουλιάζει στην ίδια κρίση, στην ίδια ύφεση, στα ίδια μνημόνια. Στα ίδια αδιέξοδα. Το τι θα γίνει, το τι από τα δύο θα γίνει, θα κριθεί από σας. Και θα κριθεί, προσέξτε, και από την τελευταία ψήφο ... Γιατί όποιος κερδίσει με μία ψήφο διαφορά και έρθει πρώτος, θα πάρει το μπόνους, το δώρο, που προβλέπει -καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία, εγώ λέω κακώς- αλλά θα πάρει αυτό το δώρο που προβλέπει το εκλογικό σύστημα, 50 έδρες επιπλέον. Κι αυτή τη φορά, η ψήφος επομένως δεν θα είναι μόνο παραταξιακή.
Είμαστε -σας το ξαναλέω- ο κεντρικός κορμός των Ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα. Και εμείς θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση αμέσως, να βγάλουμε τη χώρα το ταχύτερο από αυτή την αβεβαιότητα. Εάν και λέω εάν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ξαναμπαίναμε σε κρίση, σε περιπέτειες, σε ύφεση και πάνω απ 'όλα σε ακυβερνησία.
Αυτό Γι ', μπροστά στην κάλπη πρέπει ο καθένας να θυμάται, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις, ανεξάρτητα ακόμα και από ιδεολογικές πεποιθήσεις. Ανεξάρτητα ακόμα κι από το τι ψήφιζε κάποιος στο παρελθόν. Αυτή η ψήφος δεν είναι μια απλή συνέχεια της ζωής μας από το χθες. Είναι το μεγάλο άλμα στο αύριο ... Και δεν πρέπει να μείνει κανένας μακριά από την κάλπη. Η ψήφος της καθεμιάς και του καθενός σας είναι αυτή που θα αποφασίσει τι Ελλάδα θέλετε. Εγώ και εσείς αυτή την Ελλάδα θέλουμε για τα νιάτα, για το μέλλον τους, για την ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα της Ευρώπης, την Ελλάδα του μέλλοντός μας, την Ελλάδα που χρωστάμε στα παιδιά μας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για αυτή την καταπληκτική συγκέντρωση. Θέλω να ευχαριστήσω τη νεολαία, θέλω να ευχαριστήσω και τους παλιότερους. Είναι ανάμεσά σας πρόσωπα τα οποία έχουν σφραγίσει τη ζωή μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμιά. Είστε πάρα πολλοί, για να χαιρετίσω τον καθένα, αλλά είμαι δίπλα σας, σας ευχαριστώ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.  Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.