Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ομιλία Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, στο Ευρωκοινοβούλιο Για τον απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας

Κύριε Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές,
 Θέλω κ. Πρόεδρε στη αρχή να σας συγχαρώ για την εκ νέου εκλογή σας, αλλά και για τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα και τη δύναμη της πίστης σας στην ενωμένη Ευρώπη.


Θέλω, επίσης, να συγχαρώ τον παρευρισκόμενο κ. Barroso για την προσήλωσή του στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και την τόσο πετυχημένη παρουσία του ως Προέδρου της Επιτροπής. Και οφείλω να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τώρα με τη συνθήκη της Λισαβόνας και το νέο τρόπο εκλογής, πρότεινε στην Ευρωβουλή την υποψηφιότητα του Jean - Claude Juncker , ενός αφοσιωμένου Ευρωπαίου, εγνωσμένης αξίας, πείρας και ικανότητας.

Αγαπητοί φίλοι,
Είναι για μένα μια ιδιαίτερη συγκίνηση να βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε ένα χώρο γνώριμο, που τον νιώθω πραγματικά σαν να είναι σπίτι μου. Υπήρξα ευρωβουλευτής σε αυτά ακριβώς τα έδρανα όπου βρίσκεστε εσείς. Πριν δέκα ακριβώς χρόνια ...
Πάλεψα για τα ίδια ιδανικά, για το κοινό μέλλον, δηλαδή, των λαών της Ευρώπης.
Και μάλιστα, πολλά απ 'αυτά που σήμερα θεωρούνται «δεδομένα» για όλους, τότε ήταν αδιανόητα για οποιονδήποτε.
Γιατί το Ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό! Έχει ελλείψεις, έχει αδυναμίες, προχωράει άνισα ...
Αλλά προχωράει! Και μάλιστα, πολλές φορές, θα έλεγα, με θεαματικά άλματα ...
Κι αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει, μόνον αν δει τα πράγματα από κάποια απόσταση.
Πράγματι, υπάρχει αλματώδης πρόοδος, από τη μια δεκαετία στην άλλη.
Μέσα σε μια γενιά έγιναν όσα λίγοι πίστευαν, κι ακόμα λιγότεροι περίμεναν, μερικές δεκαετίες πριν.
Κι ο ρυθμός της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης επιταχύνεται συνεχώς.
Με συγκίνηση λοιπόν, σας καλωσορίζω όλους τους νέους συναδέλφους κι εύχομαι καλή επιτυχία στην καινούργια σταδιοδρομία σας.
Πολύ περισσότερο, που σήμερα βρίσκομαι εδώ για να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα μας, της Προεδρίας μας, Της   Ελληνικής Προεδρίας.

Έτσι, τώρα θα στραφούν, αν μου επιτρέπετε, στην αγγλική γλώσσα.
Οι προτεραιότητές μας σε έξι μήνες της Προεδρίας μας, ήταν οι εξής:


* Πρώτον, για την αντιμετώπιση των ελλείψεων αρχιτεκτονικά ευρώ, όπως αποδεικνύεται από την κρίση. Κυρίως για την εμβάθυνση της ΟΝΕ. Έτσι, το συμπέρασμα του ενιαίου κανονισμού Μηχανισμός Ανάλυσης (SRM), μαζί με τη Διακυβερνητική Συμφωνία για το Ταμείο Single ψήφισμα (SRF), αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης. Ο ur νομισματική ένωση είναι σήμερα πολύ καλύτερα εξοπλισμένο για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις και καλύτερα προετοιμασμένες να την αντιμετωπίσουν, αν το κάνουν να συμβεί.
* Στη συνέχεια, σχετικά με την απασχόληση και την ανάπτυξη: (α) η έγκριση των ιδίων πόρων νομοθετικής δέσμης θα εξασφαλίσει την έγκαιρη και σταθερή χρηματοδότηση των πολιτικών της ΕΕ (β) η έγκριση της νομοθεσίας, στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς Πράξη Ι και ΙΙ, δεν έχει ακόμη συνέβαλε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Διευκολύνει και διασφαλίζει την οικονομική δραστηριότητα των πολιτών και των επιχειρήσεών μας. Θα αναφέρω μόνο εδώ: (i) τον κανονισμό για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και το ηλεκτρονικό εμπόριο, (ii) των οδηγιών σχετικά με την απόσπαση των εργαζομένων, (iii) την ηλεκτρονική τιμολόγηση στις δημόσιες συμβάσεις, και (iv) την αποκάλυψη των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών των επιχειρήσεων, επίσης, πολύ σημαντική για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Περαιτέρω, επετεύχθη συμφωνία σχετικά με τη συμμετοχή της Ένωσης στην αύξηση του κεφαλαίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ). Αυτό σημαίνει περισσότερη ρευστότητα για την αποκατάσταση της κανονικής χορήγησης δανείων προς την οικονομία, ιδίως στις ΜΜΕ. Σημαντικές επενδύσεις αρχεία ολοκληρώθηκαν επίσης, ενώ η πρόοδος στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των υποδομών.
Καλύτερη χρηματοδότηση, μεγαλύτερη ευελιξία της αγοράς, μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές από όλους, μεγαλύτερη πρόσβαση σε ρευστότητα από τις ΜΜΕ, μεγαλύτερη διαφάνεια σε όλη την Ένωση μας, όλα αυτά είναι διαφορετικές πτυχές από δύο πράγματα: περισσότερη ολοκλήρωση και ανταγωνιστικότητα. Με άλλα λόγια, καλύτερες προοπτικές για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ευημερία. Ειδικά σε εποχές που τεράστια επίπεδα ανεργίας απειλούν την εύθραυστη κοινωνική συνοχή σε πολλά κράτη μέλη μας.

* Τρίτον, διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης. Αυτό παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις όχι μόνο για τον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά, πράγματι, για το σύνολο της ΕΕ? με εκτεταμένες επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σημαντικά επιτεύγματα εδώ ήταν (α) η αναθεώρηση του καταλόγου των χωρών που χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στην ΕΕ, επιτρέποντας έτσι στους πολίτες των 20 περίπου τρίτων χωρών να ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς βίζα, και (β) η έγκριση της οδηγίας σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών στο πλαίσιο της ενδοεπιχειρησιακής μετάθεσης (ΤΠΕ), καθώς και, φυσικά, (γ) ο νέος κανονισμός FRONTEX.
Μια σημαντική εξέλιξη ήταν η έγκριση των στρατηγικών κατευθυντήριων γραμμών Δημοσίευση της Στοκχόλμης στον τομέα της ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης η οποία εστιάζει την προσοχή σε (α) την εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης στους τομείς του ασύλου, διαχείριση των συνόρων και της μετανάστευσης, (β) η σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης και της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που είναι η συνεργασία με τις τρίτες χώρες, «περισσότερα για περισσότερα» αρχή), (γ) η ανάπτυξη αποτελεσματικών επιστροφής, οι πολιτικές επανεισδοχής και, και συνεχή προσοχή στην αποτελεσματική εσωτερική πλαισίου ασφάλειας.
* Τέταρτον, η οριζόντια θεματική της Ελληνικής Προεδρίας ήταν να επαναπροσδιορίσει και να ενισχυθούν οι θαλάσσιες πολιτικές της ΕΕ σε όλες τις πτυχές τους, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της ενέργειας. Ένα βασικό στοιχείο είναι η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας. Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ ανάπτυξη μιας ολιστικής, διατομεακή στρατηγική αυτού του είδους, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη προστασία και την προώθηση των συμφερόντων της ασφάλειας και των οικονομικών της ΕΕ και των κρατών μελών της στη θάλασσα. Καθορίζει τα στρατηγικά συμφέροντα και τις απειλές στο παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα. Η στρατηγική προωθεί τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το κράτος δικαίου, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ενεργειακή αποδοτικότητα και ασφάλεια και μια προσέγγιση βασισμένη σε κανόνες για την ασφάλεια στη θάλασσα, όπως αντικατοπτρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ.
* Σε θεσμικό επίπεδο, η υιοθέτηση του κανονισμού για το καταστατικό και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των ιδρυμάτων αποτελεί επίσης ένα ποιοτικό άλμα για την ευρωπαϊκή αντιπροσωπευτική δημοκρατία, μέσα από πραγματικά ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα. Και Συγχαίρω το Κοινοβούλιο για την ψηφοφορία αυτή.
* Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε επίσης στη διεύρυνση, την ανανέωση έτσι σχετικό ενδιαφέρον της ΕΕ, ενώ θα επιβεβαιώνουν τη δέσμευση των εν λόγω χωρών για την εκπλήρωση των κριτηρίων προσχώρησης. Πριν από μία εβδομάδα η Αλβανία απονεμήθηκε το καθεστώς υποψήφιας χώρας, ενώ πριν από πέντε μήνες άρχισαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία.  Όσον αφορά την Τουρκία, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, τονίστηκε το γεγονός ότι η Τουρκία πορεία προς την ΕΕ εξαρτάται από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της ΕΕ που σχετίζονται με Κύπρος.
Συνολικά, η ελληνική Προεδρία κατέληξε στο συμπέρασμα 67 νομοθετήματα και προηγμένες άλλα 15 νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπου ομοφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ της Επιτροπής και του Συμβουλίου. Αυτό έγινε μέσα σε 4 μήνες, αντί της συνήθους διάρκειας 6 μηνών, λόγω της ευρω-εκλογές. Και το κάναμε με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό των οποίων δεν υπερβαίνει το 40% τελικά πέρασε!
Τώρα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το επόμενο Προεδρία, η ιταλική Προεδρία, θα αναλάβει ηγετικό ρόλο και να προωθήσει ακόμη περισσότερο όλες τις πολιτικές και πρωτοβουλίες. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Έτσι, ότι το έτος 2014, θα πρέπει να θεωρηθεί από όλους ως ένα πολύ επιτυχημένο, μεσογειακή έτος? ένας υπερήφανος χρόνο για κάθε ευρωπαίο πολίτη! 
Αγαπητοί φίλοι,
Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, η χώρα μου έχει αμφισβητηθεί σοβαρά. Η Ευρώπη αμφισβητήθηκε επίσης ...
Κάποιοι προέβλεπαν το λεγόμενο Grexit, η ιδέα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγείτε από το ευρώ! Κάποιοι προέβλεπαν ότι το ίδιο το ευρώ δεν θα το κάνει ούτε ...
Εμείς απέδειξε ότι έκαναν λάθος! Η Ευρώπη λειτούργησε. Η Ένωσή μας έχει προβλήματα, αλλά έχει επίσης την ικανότητα να λύσει αυτά τα προβλήματα και να προχωρήσει.
Έχουμε αποδείξει τους λαούς μας σε όλη την Ένωσή μας να συνεργαστούμε και να κατασκευάσει το κοινό τους μέλλον.
Σε καιρούς ευημερίας, προφανώς, αλλά και κατά τη διάρκεια της προσπαθεί και πολύ δύσκολες στιγμές της κρίσης.
Έχουμε αποδείξει ότι οι λαοί σε ολόκληρη την Ένωσή μας μπορεί να αλλάξει τις χώρες τους για να γίνουν πιο υγιής και πιο ανταγωνιστική. Ότι μπορούν να απαιτούν την επιτυχή αλλαγή της Ένωσής μας, για να γίνει ισχυρότερη, ασφαλέστερη, με πιο ανταγωνιστικές οικονομίες και πιο σταθερές δημοκρατίες.
Στις τελευταίες ευρωεκλογές, οι λαοί της Ευρώπης δεν καταψήφισαν την Ευρώπη!
Αντίθετα, ψήφισαν για περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη!
Πιστεύω ότι έχουμε ήδη αρχίσει την παροχή. Παρά το γεγονός ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε ...
Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα από αυτό. Πρέπει να φέρουμε την Ένωσή μας πιο κοντά στις καρδιές των Ευρωπαίων.
Για να αποδείξει ότι η Ένωσή μας δεν είναι μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες κανείς δεν μπορεί να ακολουθήσει? είναι κατά κύριο λόγο για τα κοινά προοπτικές και κοινά ιδανικά που ο καθένας μοιράζεται και μπορεί να καταλάβει αμέσως.
Ακριβώς εκατό χρόνια πριν, ένας καταστροφικός πόλεμος που ξεκίνησε εδώ. Δεν ήταν ο μόνος που στα χρόνια που έρχονται. Ήταν φοβερό, αλλά δεν είναι το χειρότερο, είτε. Οι λαοί μας υπέστη ξανά και ξανά, το ένα μετά το άλλο τραγωδία εδώ και δεκαετίες.
Τώρα, η Ευρώπη είναι η πιο ενωμένοι είχαμε ποτέ. Η πιο δημοκρατική είχαμε ποτέ. Η πιο ευημερούσα και πιο σταθερή είχαμε ποτέ. Σε αιώνες!
Ωστόσο, ο λαός μας πρέπει να εμπνέεται από την Ένωσή μας και τις προοπτικές της.
Θα πρέπει να αισθάνονται την Ένωσή μας πιο κοντά στις καρδιές τους.
Πιστεύω ότι αυτή είναι η πρώτη και κύρια προτεραιότητα σας, εδώ, στο Ευρω-κοινοβούλιο:
Για να έλθει η Ένωσή μας, πιο κοντά στις καρδιές των λαών μας!
Επειδή εσείς, στην Ευρω-κοινοβούλιο μας - είναι πράγματι η ίδια η καρδιά της Ένωσής μας!

Σας ευχαριστώ . Σας ευχαριστώ.


Κλείσιμο Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, στο Ευρωκοινοβούλιο

                              Απαντήσεις στις τοποθετήσεις Ευρωβουλευτών


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αξιότιμους βουλευτές μας για τα θετικά σχόλια που παρουσιάστηκαν σε μας Ελληνική Προεδρία, ιδίως όσον αφορά την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ασφάλεια στη θάλασσα που έχω να πω περιλαμβάνει θαλάσσιες ζώνες και το σεβασμό για το διεθνές «αγάπη» για τη θάλασσα. Και επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για να μιλάμε για λύσεις που έχουν προβλεφθεί για την αρχιτεκτονική ελλείψεις του Ευρώ που έχουν υπάρξει. Λυπάμαι που πράγματι, όπως ένας συνάδελφος είπε, έμφαση δόθηκε κυρίως στην Ελλάδα όχι στην Ευρώπη. Νομίζω ότι μερικές απαντήσεις πράγματι άξιζε. Το 2010, όταν η ελληνική κρίση χρέους στην επιφάνεια νομισματική μας ένωση που δεν είχαν τα μέσα για να αντιμετωπίσει ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο. Δεν υπήρχε ESM, δεν EFSF, δεν SRM, δεν SRF, τίποτα. Και πιστεύω ότι είμαστε πλέον καλύτερα προετοιμασμένοι για να αποτρέψουν παρόμοια κρίση πριν αυτά συμβούν. Για να τους αντιμετωπίσουν, αν όντως το κάνουν να συμβεί. Οφείλω να πω ότι, αν επρόκειτο να ξαναγράψουμε τώρα το οδικό μας χάρτη εξόδου από την κρίση, ο καθένας δέχεται ότι θα το κάνει με διαφορετικό τρόπο και ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που επικρίνει το μείγμα πολιτικής το δικαίωμα για την αρχή. Αλλά η θέση μου ως Πρωθυπουργού της χώρας μου μετά τον Ιούλιο του 2012 δεν ήταν να επικρίνει ένα μείγμα πολιτικής ή να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκή συζήτηση, αλλά την τέλεια πορεία προς τη σταθεροποίηση. Αλλά το πρόβλημά μου ήταν να σώσει τη χώρα μου, δεδομένου όλα τα λάθη του παρελθόντος και όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα της Προεδρίας μας. Και θα τροποποιηθεί το τι θα μπορούσε να τροποποιηθεί, θα εφαρμοστεί ό, τι θα πρέπει να εφαρμοστεί και καταλήξαμε την επίτευξη αποτελεσμάτων. Δεν ήταν εύκολο, δεν ήταν ανώδυνη. Πετύχαμε αγαπητοί φίλοι, τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή ποτέ σε συντομότερο χρονικό διάστημα ποτέ. Εμείς διορθωθεί το δημοσιονομικό μας έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ μας σε δύο χρόνια. Εμείς σταθεροποιηθεί η κατάρρευση της οικονομίας, θα δημιουργήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα από το πρόγραμμά μας. Βγήκαμε στις διεθνείς αγορές πολύ νωρίτερα από ό, τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί για μόνο έξι μήνες πριν. Και παρά τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, θα αντιστρέψει την τάση της ανεργίας, η οποία τώρα υπάγονται. Μας βάζουν ένα τέλος σε μια μακρά έξι χρόνια ύφεσης. Και τώρα μπαίνουμε ανάκαμψη και οι προβλέψεις για ισχυρή ανάπτυξη μας για το επόμενο έτος είναι εκεί. Ναι, οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ, και ναι, οι άνθρωποι στη χώρα μου εξακολουθούν να υποφέρουν. Αυτή είναι η πρώτη φορά και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που διατηρούνται επί του λέγοντας κάθε φορά που συνάντησα έναν ξένο ηγέτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αλλά τα πράγματα είναι τώρα η βελτίωση. Σε μόλις δύο χρόνια ανέλαβε. Σε λίγα χρόνια πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια κακή ανάμνηση. Αλλά να λάβει - αν θέλετε - το αντίθετο παράδειγμα της Αργεντινής, μια πολύ πλούσια χώρα που πτώχευσε το 2002 12 χρόνια αργότερα σήμερα εξακολουθούν να είναι σε μια κρίση, στα πρόθυρα της κατάρρευσης και πάλι.. Πολύ περισσότερο πόνο και καμία ελπίδα. Αυτό είναι αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί στην Ελλάδα και το κάναμε με τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μου.
Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει στην Ελλάδα. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν ό, τι μπορούν για να μπλοκάρουν τις αλλαγές. Για να αποκλείσετε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Για να φοβίζουν τους επενδυτές. Για να κρατήσει τη χώρα στην παγίδα δυστυχία προσπαθούμε να βγει από. Και μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιούν την ελληνική κρίση ως πρόσχημα για να μας βγάλει από το Ευρώ. Ή να χρησιμοποιήσει τα αρχιτεκτονικά ελαττώματα του ευρώ ως πρόσχημα για να κατεδαφίσουν το Euro όλοι μαζί. Εμείς δεν τους αφήσουμε να το κάνουν και είμαστε πολύ περήφανοι που δεν έκανε, γιατί τα πράγματα είναι όντως βελτίωση στην Ελλάδα, όπου θα βγαίνουν από τη χειρότερη κρίση που ζούμε εδώ και δεκαετίες.
Και θα ήθελα να απαντήσω σε ορισμένους βουλευτές του Κοινοβουλίου που δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από εξτρεμιστές ή λαϊκιστές οποιουδήποτε είδους. Θα εξυπηρετεί μόνο το συμφέρον της χώρας μου. Δεν θέλω και δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει, οι οποίοι προσπαθούν να εμποδίσουν - όπως είπα πριν - επενδυτές, οι ιδιωτικοποιήσεις και νομίζω ότι είναι πέρα ​​από την αξιοπρέπεια της χώρας μου, είναι πέρα ​​από την αξιοπρέπεια από κάθε χώρα για να ζήσει με δανεικά. Και έχουμε βάλει ένα τέλος σε αυτό και να κάνει έτσι, πιστεύω, υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας μου.
Τώρα, για κάτι που είχε ακούσει νωρίτερα. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και Δημοκρατίας δίωξη δράσεις, οι δημοκρατίες δεν διώκουν καταδίκες. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής διώκονται   από την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, λόγω της συμμετοχής τους σε εγκληματικές πράξεις. Παίρνουμε Νόμου και της Τάξης πολύ σοβαρά, χωρίς Νόμου και της Τάξης καμία δημοκρατία μπορεί να σταθεί. Χρυσή Αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, λόγω της φερόμενης ανάμιξής του σε εγκλήματα. Και η Ελλάδα έχει υποφέρει από μια καταστροφική κατοχή από τους Ναζί πριν από 70 χρόνια. Ήταν οι χειρότερες τυράννους οι Έλληνες γνώριζαν ποτέ. Θαυμαστές τους και οι υποστηρικτές τους είναι εντελώς απαράδεκτες, αλλά οφείλω να επαναλάβω ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται για ό, τι κάνουν, όχι για αυτό που πιστεύουν in Θα διώκονται από την Δικαιοσύνη, όχι από την κυβέρνηση. Και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να είναι για κάθε δημοκρατία στον κόσμο.
Ένα τελευταίο σημείο, κύριε Πρόεδρε, όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία. Η Προεδρία, σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή και την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, ακολούθησε την προσέγγιση "2 track", η οποία είναι πολιτική λύση και περισσότερες κυρώσεις εφόσον απαιτείται.
Και θα ήθελα να ολοκληρώσω λέγοντας ότι είμαστε ήδη σε συνεχή συνεργασία με την επερχόμενη ιταλική προεδρία για το επόμενο εξάμηνο, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα πρέπει να είναι μια πολύ επιτυχημένη.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.