Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες.
 Θέλω πρώτα να σας ευχηθώ για την καινούργια χρονιά. Να έχετε υγεία, δύναμη δίπλα στην οικογένεια σας. Ευτυχία σε όλους τους Έλληνες. Και να ξέρετε ότι πάνω από όλα εμείς, οι Νεοδημοκράτες, όταν σκεφτόμαστε για υγεία και ευτυχία λέμε ταυτόχρονα και προκοπή στην Πατρίδα μας. Και η Πατρίδα μας θα κερδίσει.

Θέλω απόψε ιδιαίτερα να ευχαριστήσω εσάς, τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης, γιατί αυτά τα δυόμισι χρόνια, δώσαμε μαζί τη μάχη για να σωθεί η χώρα. Από προβλήματα, από σφάλματα, από στρεβλώσεις δεκαετιών.
Να γίνει νοικοκύρεμα που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.
Να γίνουν μεταρρυθμίσεις που παντού αλλού στον κόσμο έχουν γίνει.  
Κι όχι μόνο τα καταφέραμε. Αλλά μείναμε μαζί, όλο το διάστημα ενωμένοι και συσπειρωμένοι. Και τώρα πάμε να δείξουμε σε όλους, ότι αυτή η παράταξη, όχι μόνο αντέχει στα δύσκολα, αλλά όποτε καλείται από την Ιστορία, βγάζει τη χώρα από τα δύσκολα.
Γιατί δική μας ιδεολογία είναι η πρόοδος του Έθνους και η προσφορά στην Πατρίδα.  
Να είστε υπερήφανοι για το έργο της παράταξης και για την ιστορική της προσφορά. Και να είστε έτοιμοι για νέους νικηφόρους αγώνες από την αρχή της νέας χρονιάς.
Παρά τις δυσκολίες, παρά τους εκβιασμούς, το βλέπετε όλοι, μου το λέτε όπου περνάω δίπλα σας, με όποιον μιλάω, το κλίμα έχει αλλάξει.
Και το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις:
Ότι ο λαός δεν ήθελε πρόωρες εκλογές. Τον έσυραν τον λαό μας σε πρόωρες εκλογές μια μειοψηφία βουλευτών. Τον έσυρε μειοψηφία βουλευτών, θα απαντήσει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Παρά τις θυσίες που έκανε ο λαός μας, δεν θέλει αυτές οι θυσίες να πάνε χαμένες και γι’ αυτό εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνησή μας, αυτή που είχαμε ως τώρα, παρά τους γνωστούς αυτοσχεδιασμούς ή, αν θέλετε, τα γνωστά νταηλίκια που θέλει να πουλήσει ο  ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και τη λύτρωση του Ελληνικού λαού, που αρνήθηκε η μειοψηφία των βουλευτών, θα του τη δώσει η πλειοψηφία  - το ξαναλέω - του Ελληνικού λαού.

Φίλες και φίλοι,
Όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν πως υπάρχει ήδη τους τελευταίους μήνες μια σημαντική βελτίωση, που την επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Και ότι όλοι θέλουν αυτή η βελτίωση να συνεχιστεί και να βγούμε από την κρίση. Οριστικά! Ομαλά! Και σύντομα…
Όχι να επιστρέψουμε, στην αβεβαιότητα της κρίσης, σε συγκρούσεις με τους εταίρους μας, δηλαδή σε απομόνωση παντού!
Κι ότι ακόμα – το είπα και πριν -  το προβάδισμα το οποίο είχε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Είναι πολύ μικρότερο από τα όρια στατιστικού λάθους. Μειώνεται συνεχώς και πολύ σύντομα, με το δικό μας αγώνα,  θα έχει ανατραπεί.
Και όσο ο λαός μας μαθαίνει την αλήθεια, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε στη νίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε πανικό. Για τέσσερις λόγους:
--Πρώτον γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει πώς συναθροίστηκαν οι βουλευτές τους με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γιατί μαζί έσυραν τη χώρα σε εκλογές. Εκλογές που επαναλαμβάνω, δεν το ήθελαν να γίνουν οι Έλληνες.
--Δεύτερον, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ψέματα που έχει πει κατά καιρούς. Γι’ αυτό και ετοιμάζει μονομερείς ενέργειες που θα προκαλέσουν χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να τα διαψεύσει όλα αυτά. Όμως, τα αποκαλύπτουν τα ίδια τα στελέχη του! Προσέξτε: κατηγορούν εμάς ότι δήθεν κινδυνολογούμε, γιατί; Γιατί τους θυμίζουμε εκείνα που τα ίδια στελέχη τους αποκαλύπτουν!
Και είναι οι επίσημες θέσεις των συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια. Μόλις την προηγούμενη άνοιξη, διακήρυσσαν στο συνέδριό τους ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια στο χρέος. Πράγμα που από μόνο του είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας! Και σήμερα μας είπανε ότι θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό! Δηλαδή θα απευθυνθούν στους καταθέτες και όπως είπαν και στους μικρο - καταθέτες! Και θα διαλύσουν τη βάση του τραπεζικού συστήματος. Αυτοί τα λένε, οι ίδιοι μόνοι τους! Και μόνοι τους τρομάζουν τον κόσμο. Αυτά τα ερωτήματα, όμως, εμείς θα τους τα θέτουμε συνέχεια, για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Αυτό σημαίνει ευθύνη και αλήθεια εκ μέρους μας και κρυφή ατζέντα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε απόγνωση, γιατί δεν βρίσκει συμμάχους. Με τον Κουβέλη τα έσπασε. Αφού μαζί έσυραν τη χώρα σε εκλογές, μετά τον «άδειασαν»! Ούτε μαζί με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν.
Για σκεφτείτε: εμείς κυβερνήσαμε επί δυόμισι χρόνια διακομματικά και συναινετικά. Και τον πρώτο χρόνο είχαμε και το Κόμμα του Φώτη Κουβέλη μέσα στην κυβέρνησή μας. Εκείνοι δεν αντέχουν ούτε μια μέρα! Ούτε προεκλογικά δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Από που να βρουν συμμάχους; Ούτε μέσα με τις ίδιες συνιστώσες τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν, στον κόσμο που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα ζητούν από πάνω να κάνουμε και διάλογο μαζί τους. Ξεχνάνε ότι κάναμε διάλογο τόσες φορές στη Βουλή. Και πάντα πήραν τις απαντήσεις τους σε όλα. Και έφυγαν πάντοτε με την ουρά στα σκέλια.
Αλλά ρωτάω, πώς να κάνουμε διάλογο μαζί τους; Με τους υβριστές, που επί δυόμιση  χρόνια δεν σταμάτησαν να με λένε «πουλημένο» και «προδότη»; Με τους εκβιαστές; Που με πρώτο τον αρχηγό τους συνεχάρησαν για την αξιοπρεπή δημοκρατική του στάση τον κ. Χαϊκάλη;
Με τους συκοφάντες; Που μιλάγανε για κουμπαράδες στη Βουλή; Με αυτούς που μιλάγανε για κουμπαράδες στη Βουλή και όταν τους κάλεσε ο Εισαγγελέας έμειναν με το στόμα κλειστό;
Με αυτούς που χωρίς εγώ να έχω καλέσει τον κ. Τσίπρα έλεγαν  ότι αν τον καλέσω δεν θα μου μιλήσει για συνεννόηση, ούτε για συναίνεση, ούτε για διάλογο, αλλά ένα μόνο θα μου έλεγε: «πάμε κατευθείαν σε εκλογές», σε εκείνο που δεν θέλει ο ελληνικός λαός.
Και να κάνω διάλογο με αυτούς που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κανένα; Ούτε μεταξύ τους! Με αυτούς που άλλα λένε σήμερα, άλλα χθες, άλλα εδώ, αλλά εκεί, αλλά λένε οι συνεδριακές τους αποφάσεις και τα ακριβώς αντίθετα διακηρύσσουν οι ίδιοι, εδώ κι εκεί; Τι διάλογο να κάνεις μαζί τους; Ας μάθουν πρώτα να σέβονται τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους, τον ελληνικό λαό, τους θεσμούς, την ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας και τους αντιπάλους τους. Αλλά αν δεν σέβονται κανένα, δεν θα έχουν συνομιλητές. Αν δεν σέβονται τους κανόνες τις δημοκρατίας, θα μείνουν μόνοι τους να βουλιάζουν στα ψέματά τους. Και εγώ την πολιτική αθλιότητα, που είναι η μόνη επίσημη και η μόνη πολιτική τους έκφραση, δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω.
Όμως ο δικός μας αγώνας άλλωστε, ο δικός σας αγώνας, δεν είναι μόνο  για τη νίκη της παράταξης. Είναι για να νικήσουμε τελειωτικά το λαϊκισμό. Και αυτό θα κριθεί στις 25 Ιανουαρίου. Να νικήσουμε μια για πάντα το λαϊκισμό και να ανοίξουμε το δρόμο για την αλλαγή στη Χώρα μας!
Που ήδη μπαίνει σε νέα εποχή. Χωρίς ύφεση. Χωρίς μνημόνια, χωρίς αναγκαστικό δανεισμό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε ήδη στην ανάκαμψη μετά από έξι σκληρά, επώδυνα χρόνια ύφεσης. Η αλήθεια είναι ότι η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά πέφτει συνεχώς τους τελευταίους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε το νοικοκύρεμα του κράτους και ξεκινήσαμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη- όλοι το παραδέχονται- ανεβάζουν την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μας.
Η αλήθεια είναι ότι τελειώνει η εποχή του Μνημονίου και τώρα μπαίνουμε στην επόμενη μέρα. Χωρίς αναγκαστικό δανεισμό. Χωρίς την αναγκαστική παρουσία της Τρόικας.
Η αλήθεια είναι ότι με τη μείωση του επιδόματος αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών, αρχίζουν από το Γενάρη οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Παντού. Μικρές αυξήσεις ακόμα, ναι. Αλλά αρχίζουν!
Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο η Τρόικα μας ζητούσε καινούρια μέτρα λιτότητας. Και κάθε χρόνο αρνούμασταν να τα πάρουμε. Και τελικά, κάθε χρόνο πιάναμε τους στόχους μας και τους ξεπερνάγαμε, χωρίς τα πρόσθετα μέτρα που ζητούσαν.
Το 2012 ακόμα, που αναλάβαμε στη χώρα τα μέσα του έτους και στο κατώφλι του γκρεμού. Και το 2013, που μοιράσαμε στη συνέχεια και κοινωνικό μέρισμα. Και το 2014 ξεπεράσαμε τους στόχους της χρονιάς. Και επί τρία χρόνια μας έκαναν συνεχώς κριτική για τα μέτρα που μας ζητούσε η Τρόικα και εμείς δεν τα παίρναμε.
Και στη συνέχεια αμφισβητούσαν τα πλεονάσματα, που εμείς τα μοιράσαμε. Χωρίς πρόσθετα μέτρα.
Η αλήθεια είναι ότι στα τέλη του 2014 μειώσαμε το φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30%. Μειώσαμε το φόρο στο πετρέλαιο κατά 30% και κρατήσαμε και το επίδομα θέρμανσης σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Προχωρήσαμε στις 100 δόσεις για όσους χρωστούν στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Προχωρήσαμε σε ρυθμίσεις με τις τράπεζες στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Και με τη νέα συμφωνία για την επόμενη μέρα που θα κλείσουμε αμέσως μετά τη νίκη στις εκλογές, ως τα τέλη Φεβρουαρίου, θα προχωρήσουμε σε οδικό χάρτη για το μεγάλο για μένα προσωπικό στοίχημα, για το μεγάλο ζητούμενο για την Πατρίδα, που είναι ο οδικός χάρτης για τη μείωση της φορολογίας παντού.
Βήμα-βήμα απομακρύναμε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Βήμα-βήμα πιάσαμε όλους τους στόχους και βγήκαμε από τον αναγκαστικό δανεισμό.
Βήμα-βήμα μπήκαμε στην ανάκαμψη. 
Βήμα-βήμα προχωράμε σε περισσότερη Ανάπτυξη, σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, και περισσότερες φορολογικές μειώσεις. Και απέναντι μας τι έχουμε;
Το λαϊκισμό που θέλει να μας κρατήσει κολλημένους στο χθες και να μας φέρει πάλι στο χείλος του γκρεμού. Πάλι με μνημόνια και πάλι με απειλή χρεοκοπίας. Πάλι εκεί που ήμασταν και που τόσες θυσίες κάναμε για να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση.
Ο κόσμος, όμως το ξέρει, το βλέπει, το καταλαβαίνει. Γι’ αυτό το κλίμα αλλάζει. Γι’ αυτό είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Και είμαι αισιόδοξος ότι θα νικήσουμε! Αλλά θέλω να ξέρετε ότι η νίκη μας θα είναι και το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Είναι νίκη με τεράστια σημασία. Το περίμεναν δεκαετίες για να γίνει αυτό. Το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. 
Θέλω να είστε καλά. Θέλω να είστε δυνατοί. Είμαστε ενωμένοι και αγκαλιάζουμε όλη την Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια. Σημαία μας έχουμε την πολιτική ευθύνη.
Προοπτική μας- όπως μου έλεγε τώρα κάποιος- έχουμε τη σταθερότητα και την Ανάπτυξη. Όλα εκείνα που έλειψαν από αυτή τη Χώρα που τόσα τράβηξε και τώρα βήμα-βήμα τα αποκαθιστούμε.
Βάζουμε στο περιθώριο τα ψέματα και το θράσος, όσων πάνε να ξαναγυρίσουν την Πατρίδα πίσω.
Με τη βοήθεια του Θεού. Και τέτοιες μέρες που είναι- το εννοώ-με τη βοήθεια του Θεού, γιατί εμείς δεν ντρεπόμαστε να το λέμε, θα νικήσουμε κι αυτή την κρίσιμη μάχη. Την πιο
κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.
Και το 2015 θα είναι απαρχή μιας νέα εποχής. Για τη νέα Ελλάδα. Αυτή που θέλουμε. Αυτή που αξίζουμε. Αυτή που χρωστάμε στα παιδιά μας.
Και πάλι Καλή χρονιά σε όλους. Καλή δύναμη, καλό αγώνα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.