Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα Ιωάννινα

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα μας, η Ήπειρος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία για να πάει μπροστά η Πατρίδα μας. Και με πρώτη την ΟΝΝΕΔ, τα νέα παιδιά, που έχουν παλμό και πίστη στην Παράταξη.


Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που πηγαίνω, το μήνυμα είναι ίδιο: μήνυμα Νίκης. Και σήμερα τα Γιάννενα στέλνουν το ίδιο μήνυμα: Μήνυμα νίκης για την Παράταξη, για την Ελλάδα! Μήνυμα νίκης, όπως έγινε, άλλωστε, και στις περιφερειακές εκλογές που ο Αλέκος Καχριμάνης εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Ηπείρου!
                Και θα νικήσει η Παράταξη αυτή, γιατί; Γιατί έχει αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ότι θα νικήσει για το μέλλον των παιδιών του. Θα νικήσει για να υπάρχει αυτή η υπέροχη νεολαία, η οποία πάντοτε έχει δώσει νίκες και η οποία ξέρει την προοπτική του τόπου για το αύριο, για την Ανάπτυξη, για την ελπίδα!
                Και με κρύο και με ζέστη, και στα Πανεπιστήμια και παντού, πάντοτε νικάτε. Μαζί θα ξανανικήσουμε!

                Φίλες και φίλοι,
Βρέθηκα χθες στο Παρίσι με τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες και ηγέτες από όλο τον κόσμο… Σε μια μεγάλη και συμβολική πορεία κατά της τρομοκρατίας, κατά της βίας, κατά του σκοταδισμού, κατά της μισαλλοδοξίας. Μια Ευρώπη συγκλονισμένη από το κύμα των αναταράξεων και της τρομοκρατίας των τελευταίων εβδομάδων στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, παντού. Μια Ευρώπη όπου οι λαοί της βράζουν, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά, μια Ευρώπη η οποία ξανασκέφτεται τώρα από την αρχή, και τα θέματα ασφαλείας και τα θέματα μετανάστευσης, και τα θέματα προστασίας, ελέγχου, των συνόρων της. Και τα θέματα προστασίας των πολιτών της πέρα και πάνω από θρησκείες. Αλλά σε μια Ευρώπη η οποία σκέφτεται ξανά και τα θέματα σεβασμού των αρχών και των αξιών της, που πρέπει να τις σέβονται οι πάντες, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Σε αυτή την Ευρώπη- πιστέψτε με- είναι σαν τις μύγες μες το γάλα, εκείνοι οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα, αντί να ελέγχονται καλύτερα τα σύνορα. Είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να χορηγούν μαζικά ιθαγένειες στον κάθε παράνομο, αντί να ελέγχουν τον καθένα σε μια Ευρώπη νόμιμη.

Κι από το Παρίσι χθες, βρίσκομαι πίσω στον προεκλογικό αγώνα. Και χαίρομαι, όπως σας είπα, γιατί γνωρίζω καλά ότι η Ήπειρος για πολλές δεκαετίες ήταν «ουραγός» στο θέμα της Ανάπτυξης της Ευρώπης.   
 Και αυτό πια ξεπεράστηκε κατά πολύ. Και σήμερα η Ήπειρος και τα Γιάννενα βρίσκονται πια, φίλες και φίλοι, στην ίδια θέση με την Ελλάδα. Θέση αφετηρίας για να ξεκινήσουμε για τη μεγάλη πορεία της Ανάπτυξης, που αυτή τη φορά θα έχει όχι ουραγό, αλλά πρωταγωνιστή την Ήπειρο! Και αυτό σήμερα, εδώ, σε αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση είναι το στοίχημά μας. Πρωταγωνιστής η Ήπειρος. Και θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα…
Προχθές το Σάββατο, φίλες και φίλοι, παρουσίασα το αναπτυξιακό σχέδιο μας για τα επόμενα χρόνια. Και οι επτά στρατηγικοί τομείς τους οποίους ανέφερα, θα μας φέρουν πολύ σύντομα κοντά, ως Χώρα, πολύ παραπάνω από εκεί που ήμασταν και πριν από την κρίση. Αλλά και με πολύ πιο υγιή τρόπο, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, όχι με δάνεια και με κρατισμό. Και αυτοί οι επτά τομείς, στους οποίους θα αναπτυχθεί η οικονομία μας, έχουν εδώ όλοι αυτοί οι επτά τομείς στην Ήπειρο, ιδιαίτερα μεγάλη προοπτική.
                Και μιλάω για την αγροτική Ανάπτυξη. Μιλάω για τον Τουρισμό. Μιλάω για την  Ενέργεια, για την Περιβαλλοντική Βιομηχανία. Μιλάω για Έρευνα και Τεχνολογία. Μιλάω για Ναυτιλία με λιμενικές εγκαταστάσεις. Μιλάω για διαμετακομιστικό εμπόριο. Μιλάω για μεταφορές και Βιομηχανία φαρμάκων.
                Οι επενδύσεις σε όλα αυτά που ανέφερα προχθές είναι υπολογισμένες. Έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται. Πολλές έχουν εγκριθεί. Αυτή τη στιγμή, όμως, οι περισσότερες είναι «στον πάγο», «στο ψυγείο». Περιμένουν να φύγει από τη μέση η πολιτική αβεβαιότητα και τότε θα δούμε μπροστά μας τα καινούργια, τα νέα εργοτάξια…

                Υπολογίζεται ότι απ’ αυτά μόνον, θα έχουμε άνοδο στο εισόδημά μας  κατά 54 δισεκατομμύρια, με δημιουργία 770 χιλιάδων θέσεων εργασίας σε λίγα χρόνια.  Ένα σημαντικό μέρος αυτών είναι εδώ για την Ήπειρο!  Γιατί εδώ υπάρχουν οι μεγάλες και οι ανεκμετάλλευτες παραγωγικές δυνατότητες.  Και η Ήπειρος, μαζί με την Δυτική Στερεά, θα μετατραπούν, όπως είπα, από περιοχές εγκατάλειψης σε πρωταθλητές Ανάπτυξης.
Ήδη δουλεύουμε συστηματικά και εντατικά πάνω σε αυτή τη γραμμή. 
Και ενδεικτικά αναφέρω:
Εντός του 2015 οπωσδήποτε και επιτέλους ολοκληρώνεται η Ιονία Οδός. Ήταν ένα έργο, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί, όπως ξέρετε, και το οποίο επανεκκίνησε η πρωτοβουλία αυτής της Κυβέρνησης το 2012. Και σήμερα προχωράμε με ρυθμούς ταχύτατους. Και στόχος μας είναι η κατασκευή των οδικών συνδετήριων αξόνων της Ιονίας Οδού με την Πρέβεζα και την Κακαβιά, η ανακατασκευή του υπόλοιπου παραλιακού οδικού δικτύου Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας και η κατασκευή σύγχρονου άξονα σύνδεσης της Εγνατίας με το Μαυρομάτι της Θεσπρωτίας.
Ακόμα, η κατασκευή του οδικού άξονα Ε-65. Κι εδώ οι εργασίες είχαν σταματήσει, κι εδώ ξεκίνησαν και πάλι το 2012. Και το επόμενο βήμα είναι να κατασκευαστεί και το τμήμα από Γρεβενά μέχρι την Εγνατία Οδό. Γιατί; Γιατί έτσι μόνο θα ολοκληρωθεί το δίκτυο των σύγχρονων οδικών αξόνων που θα δώσουν την καινούργια αναπτυξιακή αναπνοή στην Ήπειρο.
Επίσης, η παραχώρηση του αεροδρομίου στο Άκτιο, που περιλαμβάνεται στην επιτυχημένη αποκρατικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων που κάναμε και που ολοκληρώθηκε με σημαντικά έσοδα για το κράτος. Η τρόικα προέβλεπε 350 εκατομμύρια ότι θα πάρουμε. Και ο ανάδοχος που κέρδισε το έργο, έδωσε 1,4 δις. Και είναι σημαντικό.  Αλλά και πιο σημαντικές συμφωνίες για επενδύσεις στην Περιφέρεια θα δώσει αυτή η εξέλιξη. Ιδιαίτερα στην επιβατική και την τουριστική κίνηση της περιοχής. Και σε    συνδυασμό με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Αμβρακία-Άκτιο, Πρέβεζα-Ιονία Οδός και τη βελτίωση της παραθαλάσσιας εθνικής οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, θα αποτελέσει το βασικό μοχλό Ανάπτυξης της Ηπείρου- θυμηθείτε με- για τις επόμενες δεκαετίες.
Παράλληλα, προωθείται η ολοκλήρωση των εργασιών του αεροδρομίου Ιωαννίνων και η εξάντληση κάθε δυνατότητας- τη συζήτησα σήμερα με τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές μας- για την εγκατάσταση του συστήματος  "τυφλής" προσγείωσης.
                Και θέλω να σας πω ότι σε αυτήν εδώ την περιοχή γύρω, τόσο στο ΑΚΤΙΟ όσο και στην Κέρκυρα, όπου υπάρχουν 2 από τα 14 αεροδρόμια, τα οποία πια παραχωρήθηκαν για ένα διάστημα στους ξένους, στην Ελλάδα ανήκουν.  Θα επενδύσουν σε αυτά, 20-30 χρόνια. Τη στιγμή που δεν είχαμε εμείς να βάλουμε τις βασικές επενδύσεις υποδοχής του ξένου στα αεροδρόμιά μας και γινόμασταν ρεζίλι όταν ερχόταν ο ξένος είτε να μπει στην Ελλάδα - ήταν η πρώτη του εικόνα- είτε βγει από την Ελλάδα- ήταν η τελευταία του εικόνα- έρχονται τώρα και βάζουν το σύνολο πάνω από 5 δις που θα δοθούν τα προσεχή έτη σε επενδύσεις. Και όμως, αυτό το λογικό πράγμα, την ώρα που εγώ ως Κυβέρνηση δεν είχα σήμερα λεφτά να δώσω για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για την Ελλάδα στα αεροδρόμιά μας, αλλά και λειτουργικά να είναι, πιο σωστά τα αεροδρόμια, έρχεται κάποιο κόμμα, το γνωστό, και λέει εγώ είμαι εναντίον αυτών των εξελίξεων, «Δεν τα δίνω εγώ τα αεροδρόμια μου». Να μείνουμε εκεί που ήμασταν, κολλημένοι στο χθες. Στη λάσπη και στην αδυναμία, επιτέλους, αυτό το φως το Ελληνικό να βγει προς τα έξω.
                Σε ότι αφορά την Άρτα, έδωσα σήμερα εντολή στο υπουργείο Άμυνας- όταν πληροφορήθηκα και ήθελα να το γνωρίζετε- ότι μέρος του Παλαιού Υγειονομικού Στρατοπέδου θα γίνει το Διοικητήριο επιτέλους της Αντιπεριφέρειας της Άρτας, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.
Στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τις αναδόχους εταιρείες και οι εργασίες συνεχίζονται, ώστε να ολοκληρωθεί και να καλύπτει πλέον όλες τις ανάγκες για μεταφορές και κρουαζιέρες. Κι αυτό θα δώσει χρήμα, έσοδα στην Περιφέρεια.
 Θυμηθείτε δυο χρόνια πριν: Πειραιάς, απεργίες των λιμενεργατών. «Δε θα φύγει κανένα κρουαζιερόπλοιο, δε θα πάει πουθενά». Δίνω την ίδια γρήγορη φωτογραφία: Ναύπλιο. Περίμεναν το κρουαζιερόπλοιο. Ένα από αυτά φτάνει. Λιμενεργάτες δεν τους επιτρέπουν την έξοδο. Το περίφημο καμποτάζ και τα υπόλοιπα. Και τότε σας θυμίζω, κάναμε επίταξη. Την πιο σκληρή πράξη, που τη σκέφτεται χίλιες φορές να την κάνει ένας Πρωθυπουργός, την έκανα. Και φέτος, την ώρα που δεν έβγαιναν τα κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες κόσμο μέσα, για να αγοράσουν από τις τοπικές αγορές τα δικά σας προϊόντα, των Ελλήνων προϊόντα, φέτος που ο τουρισμός έφτασε σε αυτό το απίστευτο σημείο των 22 εκατομμυρίων,  επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ήρθαν μόνο από τις κρουαζιέρες.
Το λέω αυτό, γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι και στην Ηγουμενίτσα θα έχουμε τεράστιες τέτοιες δυνατότητες για να ανοιχθεί ένα καινούργιο πεδίο Ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή. Γιατί ένας ξένος θα θέλει να πάει, για παράδειγμα, στη Δωδώνη. Δε θα μείνει μόνον εκεί.
   Στον πρωτογενή τομέα: η Κυβέρνηση δέχτηκε το αίτημα των περιφερειών και τους αποδίδει το 30% του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να καθορίσουν οι ίδιες, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, τις επενδύσεις που απαιτούνται. Μέχρι τώρα τι ήταν; Το 100% των χρημάτων στο κέντρο. Μπορεί να φωνάζει εδώ ο Περιφερειάρχης, ο Αλέκος ο Καχριμάνης , δεν τρέχει τίποτα. Τώρα, πάρ’ το 30% Αλέκο, δώσε εσύ εκεί που ξέρεις και σιγά-σιγά στοχευμένα αυτό, θα το μεταφέρουμε σε εσάς. Και στο πλαίσιο της εξισωτικής αποζημίωσης των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- θέλω να το πω γιατί με βρήκαν ερχόμενο και κάτι κτηνοτρόφοι, τους είδα και το πρωί, είδα και τον Πρόεδρο τους, μπροστά του κάναμε ορισμένες κινήσεις και τις ξέρει- οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Στα δικά σας τα χέρια και στα χέρια της Ελληνικής νεολαίας, κρατάτε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Δώστε μου τη δύναμη που χρειαζόμαστε. Και θα κερδίσουμε, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Και θέλω να σας πω- μια που μιλούσα για τους κτηνοτρόφους- ότι ακόμα, θα διορθωθούν τα σφάλματα στην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων το συντομότερο δυνατό, ώστε οι κτηνοτρόφοι να μη χάσουν την εξισωτική αποζημίωση, την ενίσχυση της εκτροφής των σπάνιων φυλών ζώων, την ενίσχυση των βιολογικών προϊόντων, αλλά και την ενιαία ενίσχυση του 2015.
Στο περιβάλλον τώρα μέσω ΕΣΠΑ: Προωθείται η κατασκευή νέων βιολογικών καθαρισμών, κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι το παραλιακό τόξο της Ηπείρου, αλλά και η διαχείριση απορριμμάτων. Και θέλω εδώ να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές σας, γιατί η Ήπειρος είναι πρωτοπόρα. Η Ήπειρος είναι ήδη πρωτοπόρα στο κλείσιμο και στην αποκατάσταση όλων των χωματερών και προχωρά και νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό. Και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του Αμβρακικού, της Λίμνης των Ιωαννίνων, με δράσεις που βρήκαν από πού μπορεί επίσης να χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκά κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Και επιπλέον, βρίσκεται υπό ολοκλήρωση η μελέτη του αναθεωρημένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ηπείρου και θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Για τον Πολιτισμό τώρα- και ξέρετε την ευαισθησία μου: Προωθούμε νέα έργα ανάδειξης πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων της Ηπείρου. Και ήδη ξεκίνησε η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Δηλαδή ενοποιούμε αυτά τα θέατρα κάτω από μια κοινή δράση για να μπορεί όλος ο κόσμος να ικανοποιηθεί από αυτή τη δραστηριότητα την πολιτιστική.
Το πανέμορφο Ζαγόρι προτείνεται από την Κυβέρνηση ως παγκόσμιο πολιτιστικό τοπίο της Ουνέσκο. Θα είναι ο πρώτος τέτοιος χώρος από την Ελλάδα που μπαίνει στον περίφημο κατάλογο της Ουνέσκο ως πολιτιστικό τοπίο. Και είναι γεγονός που δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες επίσης για κατακόρυφη άνοδο στον τουρισμό.
Κι εδώ θέλω να πω επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Πολιτισμού συνεργάζεται στενά με τις διωκτικές αρχές για την εξιχνίαση και για την καταπολέμηση του άθλιου φαινομένου της αρχαιοκαπηλίας, που η αρχαιοκαπηλία μαζί με την κλοπή Βυζαντινών εικόνων ιδιαίτερα από Ζαγόρι και Πωγώνι, όπως ξέρετε, έχει γίνει μια μάστιγα στην περιοχή. Και σας το λέω, σύντομα οι ένοχοι θα συρθούν στη Δικαιοσύνη και θα τελειώσει πια αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο!
Στην Υγεία: Με τις νέες υποδομές που δημιουργούνται: επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης κρίσης αλκοολισμού και χρηστών ναρκωτικών. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος μετατρέπονται σε κέντρο ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα, διευθετήθηκε το ζήτημα των υπερωριών του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και δρομολογήθηκε και η πρόσληψη των μόνιμων γιατρών καθώς και των επικουρικών για τη στελέχωση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων.
Και θέλω να σας ανακοινώσω ότι προωθούμε την ίδρυση του νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα και για τους πολίτες, αλλά και για τον ιατρικό τουρισμό. Όπως αντίστοιχα έγινε με το αντίστοιχο σήμερα- το είδα το πρωί- των Φιλιατών.
      Και δύο λόγια μόνο για κάτι πολύ σημαντικό για όλη την Ελλάδα, το οποίο, όμως, είναι ίσως σημαντικότερο, εδώ, στην Ήπειρο: Η ενέργεια και οι ενεργειακοί πόροι. Πετρέλαιο και φυσικό αέριο, που είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στον Ελληνικό χώρο, και το χερσαίο και τον υποθαλάσσιο. Και που τώρα οι άδειες για έρευνα έχουν προχωρήσει πολύ και για εξόρυξη ακόμα έχουν προχωρήσει πολύ και δίνονται- έχουν ήδη δοθεί αυτές οι άδειες- με ταχείς ρυθμούς.
Κι έτσι τα Γιάννενα μαζί με το Κατάκολο και τις περιοχές του Πατραϊκού είναι οι περιοχές, όπου οι διαπραγματεύσεις με ιδιώτες ενδιαφερόμενους έχουν προχωρήσει πάρα πολύ. Και σύντομα θα ανοίξουν το δρόμο για την αξιοποίηση αυτού του πλούσιου, σε ενεργειακά αποθέματα, ορυκτού μας πλούτου.
Και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης, που- προσέξτε- σε βάθος 25 ετών μπορούν να αποφέρουν φορολογικά έσοδα στη Χώρα έως και 150 δισ. ευρώ. Κι έτσι η Ελλάδα θα γίνει πολύ σημαντική όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον εφοδιασμό ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι ένα νέο κεφάλαιο για το οποίο κάποιοι άλλοι δε μιλάνε καθόλου. Κι αυτά που σας είπα, τα ξέρουμε σε πολύ προχωρημένο βαθμό βεβαιότητας. Ενώ πιθανολογούνται κι άλλες περιοχές…
Και όλοι το γνωρίζουν εξάλλου, ότι η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί μια νέα, μια πολύ σημαντική πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης. Κι αυτό, φίλες και φίλοι, αναβαθμίζει και γεωστρατηγικά τη Χώρα μας. Σε αυτή την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, εκείνος ο οποίος έχει ενέργεια μιλάει, κινείται, δρα και τον παίρνει πολύ πιο σοβαρά από ό,τι προηγουμένως.  Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έγιναν όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα εξήντα σε αυτό τον τομέα, γεωστρατηγικής αναβάθμισης της περιοχής, της Χώρας μας.
Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, δημιουργήσαμε γεωπολιτικές συμμαχίες και στρατηγικά ερείσματα στην περιοχή μας, με την Κύπρο και την Αίγυπτο αφενός, αλλά και με την Κύπρο και το Ισραήλ αφετέρου! Και φροντίσαμε να μπει η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων στις στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρώπης. Το κάναμε αυτό όταν ήταν η Ελλάδα στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αυτό δίνει επιπλέον μια πολύτιμη κάλυψη στην Ελλάδα.
Κι αυτή η στρατηγική πρέπει να συνεχιστεί. Η συνεργασία με την Ευρώπη, δηλαδή, είναι απαραίτητη για την ενεργειακή μας στρατηγική. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να τιναχθούν όλα στον αέρα, απ’ όσους θέλουν να συγκρουστούμε και με την Ευρώπη και με το ΝΑΤΟ.
Και διακυβεύονται πλέον πολύ περισσότερα από τις απλές παραδοσιακές μας σχέσεις. Διακυβεύονται τεράστιες δυνατότητες Ανάπτυξης αλλά και τεράστιοι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίζαμε, αν μέναμε απομονωμένοι, γύρω από τη Μέση Ανατολή η οποία- όπως όλοι παρακολουθείτε- συνεχώς αποσταθεροποιείται.
Θα σας πω για τα οικονομικά και μια εντυπωσιακή είδηση, που πήρα σήμερα το πρωί:
Στην Ήπειρο, ήδη η ανεργία έπεσε από το 29,5% που ήταν- τεράστιο νούμερο- κάτω από τον Εθνικό μέσον όρο, κάτω από τον μέσον όρο όλης της Χώρας! Στο 25% και πηγαίνει στο 24 και.
Η Ανάκαμψη, δηλαδή, στην Ήπειρο έχει ήδη ξεκινήσει!
             Αλλά είπαμε, επίσης, ότι σε αυτές τις εκλογές είμαστε υποχρεωμένοι, πρέπει και το αισθάνομαι τεράστια προσωπική μου υποχρέωση, να μιλήσω με ευθύνη για ορισμένες αλήθειες που πρέπει ο κόσμος να μάθει.Κι αυτό το γεγονός αυξάνει ήδη τη συσπείρωση της ίδιας της Παράταξης. Αλλά και τη συσπείρωση πολιτών, πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνων που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Και τους δεχόμαστε σε αυτήν τη μάχη της Παράταξης για την Ελλάδα. Τους θέλουμε. Τους ζητούμε μαζί μας.
                Ο Ελληνικός λαός δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, υπέφερε, έκανε θυσίες τεράστιες, αλλά πίσω δε θέλει να γυρίσει! Στον κρατισμό. Στην ψεύτικη «Ανάπτυξη» με δανεικά, που μετά δε μπορεί να ξεπληρώσει, δε θέλει να γυρίσει…
                Στα ελλείμματα δε θέλει να γυρίσει… Στον λαϊκισμό δε θέλει να γυρίσει, που του υπόσχεται τα πάντα και μετά τις εκλογές του παίρνει τα πάντα. Εκεί δεν θέλει να γυρίσει! Και υπάρχουν ορισμένοι που έχουν υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες, δεν υπάρχει Έλληνας να μην του έχουν κάτι υποσχεθεί. Κι ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ένα σοβαρό κράτος, ό,τι του δίνει χωρίς να δημιουργεί ελλείμματα, του το δίνει για πάντα. Ό,τι παίρνει νοικοκυρεμένα χωρίς να το φορτώνει στις πλάτες δηλαδή της επόμενης γενιάς, το παίρνει για πάντα. Αλλά ό,τι του τάζουν ανεύθυνοι, χωρίς να ξέρουν από πού θα τα βρουν, τότε έρχεται η στιγμή και του τα παίρνουν πίσω πολλαπλάσια!
Και πρέπει να το θυμίζουμε, δε επιτρέπεται εδώ να υπάρχει κοντή μνήμη. Το 2009 ο Ελληνικός λαός «την έπαθε», με το «λεφτά υπάρχουν»!
Του έταξαν τα πάντα, τον έβαλαν στο Μνημόνιο και του τα πήραν πίσω πολλαπλάσια. Για να βγαίνουμε τώρα, με τόσες θυσίες, από αυτή την περιπέτεια.
                Ο Ελληνικός λαός βλέπει αυτό το έργο που γίνεται. Βλέπει ότι αποφύγαμε τα χειρότερα και προχωρήσαμε μπροστά. Και ξέρει ότι έχουμε και πρόταση και σχέδιο:
                Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που υπόσχονται τα πάντα σε «παροχές», που δεν ξέρουν πως θα τις χρηματοδοτήσουν…                Με ελλείμματα, που δεν ξέρουν πως θα τα καλύψουν… Κάθε μέρα μιλούν για κάτι διαφορετικό. Μόλις καταλάβουν τη γκάφα τους, την αποσύρουν και μιλούν για κάτι άλλο. Και ξανά το αποσύρουν κι αυτό, γιατί πάλι γκάφα έκαναν.
          Λένε ότι εκείνοι δε θα πληρώνουν τόκους, δε θα πληρώνουν χρεολύσια. Δε μπορώ να καταλάβω πως δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία. Λένε μετά ότι θα πάνε σε εσωτερικό δανεισμό. Ότι θα αντλήσουν τα λεφτά που θέλουν ακόμα και από καταθέσεις των Ελλήνων. Ύστερα το αποσύρουν, μετά επανέρχονται. Χθες μας είπαν ότι θα πληρώσουν με έντοκα γραμμάτια. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι αυτό δεν γίνεται. Γιατί βρισκόμαστε ήδη στο όριο. Θα έπρεπε να ξέρουν ότι επιπλέον τώρα έχουμε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έτσι μπορούμε και πληρώνουμε πάρα πολύ χαμηλά επιτόκια.

Χωρίς τη στήριξη της, θα πληρώνουμε πολύ ακριβό επιτόκιο και θα μειωθεί επομένως πολύ περισσότερο η ρευστότητα. Και ύστερα, αν αντλήσουν ποτέ από καταθέσεις, στα ίσια μας το λένε αυτό, ότι θα τα πάρουν από τον Έλληνα καταθέτη και μικροκαταθέτη, πέραν του ότι θα τα πάρουν από τον κόσμο. Θα διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα. Και σας θυμίζω ότι αυτό για τις καταθέσεις, γιατί και εδώ δεν επιτρέπεται η κοντή μνήμη, στις πρώτες μέρες του προεκλογικού αγώνα για τις Ευρωεκλογές, το είχε πει ο κ. Γλέζος. Και τότε το διέψευσε το κόμμα του…  Τώρα όμως το ξαναλένε και φοβίζουν και τον κόσμο και τις αγορές.

            Αφήστε, μη λέτε άλλα. Καταλάβαμε: Δεν έχετε ιδέα που βρίσκεται η Χώρα. Δεν έχετε ιδέα τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει. Κάθε πρότασή σας είναι πιο καταστροφική από την προηγούμενη…

            Μίλησαν μετά για «επαναδιαπραγμάτευση» του χρέους: Στην αρχή είπαν ότι θα ζητήσουν νέο «κούρεμά» του. Μετά διαφώνησαν για το πόσο θα ζητήσουν να «κουρευτεί». Μετά μας είπαν ότι θα κουρέψουν το διακρατικό χρέος, αυτό δηλαδή που έχουμε κατευθείαν σε χρέος από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά μετά συνειδητοποίησαν ότι αυτές οι χώρες μας δανείζουν με χαμηλότερα επιτόκια για εμάς απ’ ό,τι δανείζονται οι ίδιες οι αγορές!
Οπότε, δεν μπορούμε να πάμε και να τους πούμε, πως ούτε και τους χαμηλούς τόκους σας δεν πληρώνουμε και θέλουμε να μας κόψετε κάτι από το χρέος που μας δίνετε με χαριστικά επιτόκια…
Το ξέχασαν μετά από αυτό και είπαν ότι θα κουρέψουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης... Ομόλογα ελληνικά που διαθέτουν οι 27-28 άλλες τράπεζες στην Ευρωπαϊκή  Ένωση.
Αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -τους είπαν- ότι αυτό  δεν μπορεί να γίνει, ξεχάστε το, το απαγορεύουν οι συνθήκες στην Ευρωπαϊκή  Ένωση. Για αυτό και μιλάω ότι πάνε από τη μια γκάφα στην άλλη, από το ένα αδιέξοδο στο άλλο.
 Η Ευρώπη λέει ένα απλό πράγμα για την Ελλάδα: Δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά σας, ψηφίστε ό,τι θέλετε. Σας θέλουμε στο ευρώ, αλλά όποια χώρα είναι στο ευρώ, οφείλει να τηρεί τους κανόνες του ευρώ.
            Κι αυτό το λέει η Ευρώπη, γιατί ό,τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ είτε παραβιάζει ευθέως τους κανόνες τους ευρώ, είτε ζητά να διαπραγματευθεί ξανά τους κανόνες του ευρώ την ώρα που ούτε το πρώτο γίνεται, ούτε το δεύτερο γίνεται!

            Και τώρα ακούσαμε και το τελευταίο:
Ότι αν εκλεγούν, θα πληρώσουν λέει τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο. Καινούργιο παραμύθι! Με τι λεφτά;
            Εμείς μηδενίσαμε το έλλειμμα για το 2015! Αν τα πράγματα πάνε καλά και συνεχίσει η Χώρα στο δρόμο που τη βάλαμε, δεν χρειαζόμαστε λεφτά για τις δαπάνες, ούτε για τόκους.
Αλλά για να πληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν, είτε πρέπει να πάρουμε την τελευταία δόση του δανείου, είτε να βγούμε στις αγορές. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Αλλά τελευταία δόση του δανείου σημαίνει διαπραγμάτευση και συμφωνία μέχρι τέλους Φεβρουαρίου. Με τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η συμφωνία μπορεί να κλείσει για να πάρει η Ελλάδα την τελευταία δόση, ούτε και βέβαια θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές! Άρα πως θα πορευτούμε; Ποιος θα μπορέσει να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τους επόμενους μήνες;

Και μετά ακούγεται το πλέον ανόητο από όλα.
Υπάρχουν ορισμένοι που λένε ότι εμείς ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει εκείνα τα οποία λέει.. Είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που υπάρχουν Έλληνες που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ένα κόμμα με την προσδοκία να  ΜΗΝ κάνει εκείνα τα επικίνδυνα τα οποία λέει!
            Αλλά αυτό εκτός από κοροϊδία είναι και η χειρότερη πλάνη.
Και μιλάνε σήμερα κορυφαία στελέχη και υποψήφιοι Βουλευτές τους  που αποκάλυψαν και σήμερα τη στρατηγική τους. Μας ενημέρωσαν, τα είχαμε μαζεμένα σήμερα, ο ένας ότι το διαπραγματευτικό τους όπλο λέει είναι η «στάση πληρωμών». Δεν θα πληρώσω, δηλαδή χρεοκοπία. Διαπραγματευτικό όπλο μεγάλο, πρωτόγνωρο, για βιβλία διαπραγμάτευσης.  Δεν πας να λες ό,τι θες, εγώ δεν πληρώνω. Φοβερή διαπραγμάτευση. Ο άλλος ανήγγειλε  την «άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ», αν είναι ποτέ δυνατόν! Ο τρίτος ζήτησε δημοψήφισμα αν οι εταίροι μας φέρουν αντιρρήσεις!    
Και ρωτάω: καλά, τόσο γρήγορα ξέχασαν το σάλο που προκλήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις δηλώσεις Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Τόσο γρήγορα ξέχασαν πόσο ακριβά την πληρώσαμε αυτή τη κουβέντα για δημοψήφισμα. Αλλά είχαμε και τον βασικό οικονομολόγο τους, εδώ θα πω το όνομα,  ο  υποψήφιος Βουλευτής τους ο κ.  Λαπαβίτσας: ομολογεί ότι: αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει- τα λέει ο βουλευτής ο υποψήφιος- αν ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου λέει, εφαρμόσει εκείνα που λέει αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. αφού «δεν μπορείς από τη μία να ζητάς τα λεφτά της Ευρώπης και από την άλλη να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές».
Αυτό ακριβώς που λέμε κι εμείς και ολόκληρος ο λογικός κόσμος! Αλλά λέει και κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον: Παραδέχεται ότι η  χρηματοδότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης είναι στον «αέρα»! Κι ότι αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού! Τι παραπάνω τους λέμε εμείς, και ολόκληρος αυτός ο κόσμος  και ενοχλούνται; Για ποιο λόγο είμαι εγώ ο κινδυνολόγος;
Οι ίδιοι τα λένε. Μόνοι τους προκαλούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους που τους ακούν!

Φίλες και φίλοι, εδώ είναι το πρόβλημα:
Όταν μια Χώρα για να δανείζεται, είτε βγαίνει στις αγορές και δανείζεται με λογικούς όρους, είτε υπογράφει Μνημόνια με τους εταίρους της που της βάζουν σκληρούς όρους διαφορετικά χρεοκοπεί και πάει στα πολύ χειρότερα. Εμείς βρήκαμε τη χώρα στο Μνημόνιο και τη βγάλαμε μιαν ώρα αρχύτερα. Αποτρέψαμε την χρεοκοπία, και τελειώνουμε το Μνημόνιο.
            Είχαμε ήδη αρχίσει να βγαίνουμε και στις αγορές, πέρσι την Άνοιξη αλλά προκλήθηκε πολιτική αβεβαιότητα, τον περασμένο Οκτώβριο και μια μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη χώρα σε εκλογές πριν δύο βδομάδες! Μια μειοψηφία βουλευτών σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και ξέρετε τα ονόματα ποιοι, με ποιους, εναντίον της θέλησης του Ελληνικού λαού έσυραν τη Χώρα στις εκλογές. Χειρότερος εχθρός για το δικό σας μέλλον είναι η πολιτική αβεβαιότητα.
Όταν νικήσουμε εμείς, τελειώσουμε με το Μνημόνιο, και μπούμε σε αυτή τη συμφωνία για την επόμενη μέρα, αυτή η πολιτική αβεβαιότητα θα εξατμιστεί πλήρως, θα αποκλιμακωθούν αμέσως τα επιτόκια και θα βγαίνουμε στις αγορές. Σε ενάμιση με δύο μήνες θα έχουν τελειώσει όλα! Θα ξανά είμαστε σε δρόμο Ανάπτυξης και σε δρόμο ομαλότητας.
 Αν, αντίθετα, γίνει κάτι άλλο, αβεβαιότητα. Θα ερχόμασταν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας, και θα χάναμε χρήματα από παντού:
Και θα ήθελα εδώ να το γνωρίζουν οι αγρότες μας ότι θα χάναμε τα χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Θα ήθελα εδώ να το ξέρει ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι, οι πάντες  ότι θα χάσουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.
Θα ήθελα εδώ  να το ξέρουν οι επιχειρηματίες, ότι θα χάσουμε τη ρευστότητα που μας δίνει τώρα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Οπότε θα έχαναν κι εκείνοι τα καινούρια δάνεια, δεν θα υπήρχαν. Θα χάναμε και την αυξημένη ρευστότητα που θα πάρουμε από το Μάρτιο, με το νέο πρόγραμμα, αυτό που το λένε «ποσοτικής επέκτασης» του κ. Ντράγκι.
Και να το ξέρει ο καθένας ότι θα χάσουμε τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα από το φίλο της Ελλάδος από τον Γιούνκερ, στο δικό του πακέτο Γιούνκερ.
Και αν έχω ένα άγχος και μια αγωνία είναι γιατί αυτά τα χρήματα είναι ο μοχλός, είναι η ατμομηχανή, είναι η κινητήρια δύναμη, είναι το μέσον, είναι το όχημα, με το οποίο θα περάσουμε στη φάση της Ανάπτυξης  και αυτά ακριβώς κινδυνεύουμε σήμερα να χάσουμε! Αλλά δεν θα τα χάσουμε. Γιατί εδώ σε αυτή την καταπληκτική συγκέντρωση μίλησαν τα Γιάννενα και μιλάει η Ήπειρος.
  Γι’ αυτό και εμείς τους λέμε πολύ απλά, μην παίζετε την Ελλάδα στα ζάρια! Έχουμε φέρει την Οικονομία, έτοιμη να πετάξει:
Έχουμε μηδενίσει το έλλειμμα, βγήκαμε στην Ανάκαμψη, κεφαλαιοποιήθηκαν οι  τράπεζές, περιμένουμε πολύ μεγάλα ποσά, κανονικά και έκτακτα, από την Ευρώπη. Οι διεθνείς οργανισμοί που μας είχαν για «χαμένη υπόθεση», τώρα προβλέπουν ταχεία Ανάπτυξη:
2,5% με 2,9% για το 2015 και 3,7% για την επόμενη χρονιά... Κι αντί γι’ αυτό, κάποιοι προσπαθούν να μας φέρουν σε σύγκρουση μαζί τους , να χάσουμε τα χρήματα από την Ευρώπη, να χάσουμε τη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ξανακυλήσουμε στην ύφεση. Να ξαναγυρίσουμε στην πολιτική αβεβαιότητα, στην πιστωτική ασφυξία,   στην κοινωνική διάλυση.
   Και γι’ αυτό  φίλες και φίλοι, αυτές οι εκλογές είναι τόσο κρίσιμες. Γιατί είμαστε πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά είμαστε και πολύ κοντά στο χειρότερο. Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική απογείωση, αλλά και πολύ κοντά στο να βουλιάξουμε ξανά. Πολύ κοντά στο ευρωπαϊκό μέλλον που μας αξίζει. Αλλά και πολύ κοντά στην Εθνική απομόνωση και στην οικονομική καταστροφή και την έλλειψη ρευστότητας που θα μας πάει δεκαετίες πίσω. Και τώρα είναι που πρέπει να διαλέξουμε!
 Ο λαός μας τα ξέρει αυτά… Και κάποιοι βέβαια αντιδρούν, τους πείραξε η εκστρατεία της αλήθειας την οποία κάναμε. Ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει: Είτε από δω, είτε από εκεί. Γιατί επαναλαμβάνω: είμαστε πολύ κοντά στο να απογειωθούμε. Αλλά είμαστε και πολύ κοντά σε ανυπολόγιστη καταστροφή:
Σε αυτό που δεν ζήσαμε. Σε εκείνο δηλαδή που αποφύγαμε το 2012.Κι αυτό που, αν γίνει το «λάθος», αυτή τη φορά  δεν θα το αποφύγουμε! Γι’ αυτό έχω προειδοποιήσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «πολιτικός αντίπαλος» για τη διακυβέρνηση της Χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί! Και δεν θα συμβεί!
 Δεν είναι μια «άλλη άποψη». Μακάρι να ήταν τόσο απλό… Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης. Δεν έχει «συμμαχίες» για να κυβερνήσει. Δεν μπορεί να συνεργαστεί ούτε καν με αυτούς που έσυραν τη Χώρα σε εκλογές. Δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τους δικούς του.
 Και δεν είναι μόνο αυτά που λέει, και ξελέει, για την Οικονομία. Κι έχουν χάσει και οι ίδιοι το λογαριασμό πια… Είναι κι αυτά που λέει, χωρίς να ξελέει - και επιμένει δηλαδή – και θα πω δυο παραδείγματα- για την ασφάλεια του πολίτη και για τη λαθρομετανάστευση όταν ζητάει την αστυνομία να μην έχει όπλα!
‘Όταν ζητάει να δώσουν μαζικά ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες. Και ασφαλιστική κάλυψη.  Και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Δεν θέλουν τώρα ούτε φυλακές υψίστης ασφαλείας, που όλες οι σύγχρονες Χώρες του κόσμου έχουν κι εμείς δεν είχαμε. Και η κυβέρνησή μας από τα λίγα του κόσμου τα λεφτά, του φορολογούμενου τις έφτιαξε… Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τις καταργήσει! Γιατί άραγε; Για να δραπετεύει ο καταδικασμένος τρομοκράτης πιο εύκολα; Μήπως εκείνους άλλωστε δεν υπερασπίζονται πολλές φορές τα στελέχη του; Δεν πασχίζουν συνεχώς για αυτό; Δεν ενοχλούνται όταν τους πιάνει η αστυνομία; Και δεν αξιώθηκαν ακόμα να συγχαρούν την Ελληνική Αστυνομία όταν έπιασε τον Ξηρό;
Γι’ αυτό σας λέω: Είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί.  
            Θέλουν, λέει, την Αστυνομία χωρίς όπλα! Σε λίγο θα θέλουν και δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς. Τις φυλακές χωρίς σίδερα! Να δούμε τι άλλο πρόκειται να ζητήσουν!
Μα είναι δυνατόν; Δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον αν δεν υπάρχει μια Κυβέρνηση η οποία ,όπως πρέπει, να προστατεύει τους πολίτες της.
Πρώτο καθήκον μιας Κυβέρνησης είναι να προστατεύει τους πολίτες της.
Στο δικαίωμά τους δηλαδή να κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς φόβο.
Χθες στο Παρίσι, «Δεν φοβόμαστε», βροντοφώναξε ολόκληρη η Γαλλία ! Επιμένω,  λοιπόν, επειδή ακριβώς δεν θέλω οι Έλληνες να γίνουν ευάλωτοι στη βία και στο έγκλημα. Σε ποιον άραγε  πλανήτη, ζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχουν μάτια να δουν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Παρίσι, Μαδρίτη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη… Πώς μπορεί να παρουσιάζεται ένα τέτοιο σχέδιο που βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο τους Έλληνες; Τι θα είχε συμβεί, αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν το Χριστόδουλο Ξηρό, που έφερε ένα οπλισμένο αυτόματο πιστόλι, ήταν  άοπλοι και του… «ζητούσαν ευγενικά» να παραδοθεί; Θα σας πω εγώ! Οι αστυνομικοί θα έπεφταν νεκροί, και ο Ξηρός, ελεύθερος, θα ετοιμαζόταν σήμερα στη γιάφκα του, να προσθέσει κι άλλους αθώους στη λίστα των έξι θυμάτων που έχει ήδη δολοφονήσει!
Γι’ αυτό σας λέω: ό ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί!
 Αλλά για να μη συμβεί, εξαρτάται από τον κάθε πολίτη. Δεν μπορεί πια να κάτσει στο σπίτι του… Σε αυτές τις εκλογές, κάθε ψήφος μετράει. Σκεφτείτε ο καθένας πως από τη δική σας ψήφο εξαρτάται το αποτέλεσμα. Σας παρακαλώ να  θυμηθείτε ότι η Χώρα είναι πολύ κοντά στο καλύτερο αλλά και πάρα πολύ κοντά στο χειρότερο. Κι αυτό θα κριθεί από την ψήφο του καθενός. Μέχρι την τελευταία ψήφο… Είμαστε πολύ κοντά να νικήσουμε το λαϊκισμό για πάντα στην Ελλάδα.
Είμαστε πολύ κοντά να σπάσουμε, μια για πάντα, τα δεσμά που μας κρατούσαν αιχμάλωτους σε ένα ξοφλημένο χθες: Το χθες του λαϊκισμού, το χθες του κρατισμού, το χθες που έμπαιναν μαζικά οι λαθρομετανάστες, που ήταν ανενόχλητοι οι κακοποιοί, που βρίσκονταν σε μόνιμη κατάληψη τα Πανεπιστήμια των παιδιών σας , που οι συντεχνίες διέλυαν τις επιχειρήσεις και την οικονομική ζωή του τόπου.
Αυτό το χθες εμείς ζητάμε τη δική σας ψήφο ώστε να το αφήσουμε για πάντα πίσω. Να μην υπάρχει τίποτα πια στο αύριο από εκείνο το χθες που καταδικάζουμε όλοι οι Έλληνες.
Πρέπει να νικήσουμε το λαϊκισμό για πάντα. Και για αυτό ο Ελληνικός λαός πληροφορείται τα σωστά. Και για αυτό βρισκόμαστε πιο κοντά στο καλύτερο, όχι στο χειρότερο. Και για αυτό βρισκόμαστε πιο κοντά στη Νίκη. Και στις 25 Ιανουαρίου θα νικηθεί ο λαϊκισμός. Γιατί ο λαός μας μαθαίνει την αλήθεια. Και παίρνει τις τύχες για το μέλλον αυτών των παιδιών στα χέρια του.
Γι’ αυτό και σε δύο Κυριακές από τώρα, σας καλώ εδώ από την Ήπειρο της αγάπης, της προόδου και του πείσματος και του πολιτισμού, με πείσμα και πολιτισμό. Σας καλώ να δώσετε τη μάχη όλοι, να ψηφίσουμε και να ενωθούμε όλοι, να δούμε την καινούρια φωτογραφίας της μιας και της άλλης Ελλάδας μπροστά μας. Πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από χθες, πέρα και πάνω από οτιδήποτε. Ενωμένοι όλοι μαζί. Να δώσουμε τη μάχη  για την ήττα του λαϊκισμού. Και για τη Νίκη της Ελλάδας.
Γιατί δεν θα νικήσει απλά η Νέα Δημοκρατία.
Θα νικήσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία.
Να είστε καλά. Καλή νίκη. Καλό αγώνα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε καλά. Να πάμε για τη νίκη μαζί.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.