Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μπορούμε, και πάλι, με σχέδιο, με πίστη και με εθνική αυτοπεποίθηση να τα καταφέρουμε

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, η Πατρίδα μας εξέπεμπε σ’ ολόκληρο τον κόσμο μια λαμπρή εικόνα. Ύστερα από μια μακρά προσπάθεια, πολλών ετών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εγκαινιάζαμε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Στέλναμε παντού στον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Την εικόνα της Ελλάδας που διεκδικεί τα δίκαιά της και κάνει πράξη τα οράματά της. Και ήταν, δυστυχώς, η τελευταία θετική προς τα έξω εικόνα, το τελευταίο γεγονός που διαφήμιζε την Πατρίδα μας.



Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης – κιβωτός μιας Πανανθρώπινης και διαχρονικής Πολιτισμικής κληρονομιάς – γινόταν κτήμα, όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα γλυπτά του, σύμβολα αρχών, αξιών και ιδανικών, που κάποτε γεννήθηκαν σε αυτόν τον Τόπο, αλλά σήμερα αποτελούν κτήμα ολόκληρης της Ανθρωπότητας, αναδεικνύονταν σ’ ένα περίτεχνο χώρο, για να φωτίζουν, να εμπνέουν και να ακτινοβολούν. Αλλά και να διεκδικούν την επανένωσή τους, με ό,τι αφαιρέθηκε, χρόνια πριν, από τον Ιερό Βράχο.


Το νέο Μουσείο, το πρώτο που λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ. ανεξάρτητο από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες και συνιστά κορυφαίο πρότυπο λειτουργίας για τα άλλα μεγάλα Μουσεία της Πατρίδας μας. Πρότυπο που είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθεί και να επεκταθεί άμεσα και στα άλλα μεγάλα Μουσεία μας, στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η Πατρίδα μας. Είναι, άλλωστε, ο Πολιτισμικός μας πλούτος ένας σημαντικός μοχλός άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής.


Δύο χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, το Μουσείο της Ακρόπολης στέλνει καθημερινά στους πολίτες του κόσμου την εικόνα της Ελλάδας που μπορεί να αξιοποιεί τον πλούτο της, να δημιουργεί, να παλεύει και να κερδίζει. Περίπου 3,3 εκατομμύρια πολίτες, από κάθε γωνιά της Γης, επισκέφθηκαν στα δυο αυτά χρόνια το νέο Μουσείο. Και σίγουρα έχουν κάτι άλλο να πουν σε σχέση με όσα ακούγονται τους τελευταίους καιρούς για την Πατρίδα μας. Γιατί η Ελλάδα, πέρα από την καταχνιά της οικονομικής κρίσης, είναι η χώρα που έφερε το φως του Πολιτισμού. Και σίγουρα μπορούμε, και πάλι, με σχέδιο, με πίστη και με εθνική αυτοπεποίθηση να τα καταφέρουμε».




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.