Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού πρέπει να γίνει αντίδοτο στην κρίση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ., μετά τις συναντήσεις του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημοσιονομικού Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού κ. Λεβαντόφσκι, τον ευρωβουλευτή-πρώην πρόεδρο και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και της Ειδικής Επιτροπής σχετικά με τους δημοσιονομικούς πόρους για μια βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το 2013 κ. Μπέγκε, καθώς και με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Ντολ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




Συζητήσαμε ακόμα για την προτεραιότητα που πρέπει να δώσουν χώρες όπως η Ελλάδα στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Ώστε να γίνει αντίδοτο στην κρίση.


Παράδειγμα: τα ομόλογα έργων και τα προγράμματα διευρωπαϊκών υποδομών που θα έδιναν ανάσες στην οικονομία, υποκινώντας την ανάπτυξη.


Ή αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν στη νέα περίοδο από τα διαρθρωτικά ταμεία, τα οποία παραδοσιακά στηρίζουν τις πιο αδύναμες Ευρωπαϊκές χώρες


Ή η ενίσχυση και η διεύρυνση των ιδίων πόρων της Ευρώπης ώστε τα Ευρωπαϊκά Ταμεία να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις εισφορές των Κρατών-Μελών.


Τέλος, συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα να ακουστεί η φωνή των αγροτών της Ευρώπης που δεν θα πρέπει να μπουν στην ασφυξία της Ευρωπαϊκής λιτότητας. Ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής».









«Συζητήσαμε για το πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα ελλείμματα, τα χρέη και την ύφεση, για την οικονομική διακυβέρνηση και για την σταθερότητα του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.