Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στη Χίο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Χίο όπου βρίσκεται, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Τέτοια εποχή, Νοέμβριο του 1912, ο απελευθερωτικός αγώνας για την ενσωμάτωση της Χίου στη Μητέρα Πατρίδα, μετέτρεψε τα αγκάθια του μαρτυρίου της σκλαβιάς σε δάφνες δόξας.


Η απελευθέρωση, τότε, με πρωταγωνιστές έναν Κουντουριώτη, έναν Δελαγραμμάτικα, έδωσε φτερά και ανάπτυξη και ζωή και Ελλάδα σε αυτό το νησί, το μαρτυρικό, το ακριτικό. Ένα νησί, το οποίο αδιατάραχτα έδειξε, πάντοτε, πατριωτικό αίσθημα ευθύνης και διάθεση για ανάπτυξη.
Πιστεύω ότι, σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα μας, η Χίος θα μπορέσει να αναπτυχθεί, εάν όλοι εμείς μαζί αξιοποιήσουμε τα τεράστια πλεονεκτήματά της, όπως είναι ο τουριστικός και ο πολιτιστικός της πλούτος, όπως είναι οι καταπληκτικές φυσικές της ομορφιές και τα αγροτικά της προϊόντα, τα οποία πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν ακόμα πιο επώνυμα.


Σήμερα, είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Χίο. Αλλά -θα έλεγα- και ιδιαίτερη για μένα, που έχω τη χαρά να βρίσκομαι εδώ, μαζί με τον Παύλο Βογιατζή, του οποίου τις ικανότητες και την αγάπη για τη Χίο και για το Βόρειο Αιγαίο, πιστεύω ακράδαντα. Και ο οποίος, σ’ αυτές τις σκληρές ώρες που διέρχεται ο τόπος μας, έχει σχέδιο, έχει γνώσεις, έχει εμπειρία, έχει προοπτική. Και έχει πάθος για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, ώστε να είναι ο πρώτος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.


Σας ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.