Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Βασίλη Κικίλια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Θα ήθελα πρώτα να συγχαρώ το Βασίλη Κικίλια, για την επιτυχία του.


Το μήνυμα δόθηκε και θα είναι πιο ηχηρό την ερχόμενη Κυριακή. Και επειδή η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το πήρε με την πρώτη, δώστε τους να το καταλάβουν με τη δεύτερη.


Η Νέα Δημοκρατία μίλησε από την αρχή για το μήνυμα που πρέπει να σταλεί. Μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου, αλλά και μήνυμα αλλαγής πολιτικής. Δεν μετακινηθήκαμε ούτε ένα χιλιοστό από αυτό.



Εμείς επιμένουμε -και αυτό αποτελεί απόδειξη της πολιτικής μας συνέπειας- να σταλεί μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, μήνυμα για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.


Διαπιστώνω, λοιπόν, ένα πλειοψηφικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα. Και έχουμε την υποχρέωση να το εκφράσουμε και η κυβέρνηση να το σεβαστεί. Δεν κάθομαι να θριαμβολογήσω ότι η ψαλίδα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έπεσε κάτω από το 2%, όπως επίσημα σήμερα αναγνωρίζεται. Αλλά, με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα, ζητώ να αλλάξει, επιτέλους, αυτή η λάθος πολιτική.


Η υποψηφιότητα του Κικίλια είναι η μεγάλη ευκαιρία για να δοθεί αυτό το μήνυμα μια και καλή.


Η εκλογή του Βασίλη είναι μεγάλη ευκαιρία για να πάρει η κυβέρνηση αυτό το μήνυμα του Ελληνικού λαού.


Αλλά είναι και η μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει ο δρόμος στους νέους ανθρώπους, για να ασχοληθούν με τα κοινά. Γι’ αυτούς που δεν έχουν πίσω τους τζάκια. Γι’ αυτούς που δεν ανήκουν σε κυκλώματα. Γι’ αυτούς που είναι αυτοδημιούργητοι.


Τα νέα τα παιδιά τα θέλουμε δίπλα μας. Τα θέλουμε μαζί μας. Και τους οφείλουμε κάθε ευκαιρία για να αναδειχθούν. Δεν τα θέλουμε χειροκροτητές.


Η εκλογή, λοιπόν, του Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες νέους ανθρώπους, που σήμερα –και γι’ αυτό λέω εμείς τα πήραμε τα μηνύματα του κόσμου- έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική.


Η νίκη είναι κοντά.


Η νίκη θα είναι δική σας.


Η εκλογή του Βασίλη, πια, είναι στο χέρι όλων μας.


Δώστε το μήνυμα και δώστε τους να το καταλάβουν.

Ευχαριστώ πολύ».


Άλλοι στην αρχή μίλησαν για αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά το γύρισαν σε εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα και ύστερα, όταν είδαν -από το μήνυμα- τι έρχεται στο δεύτερο γύρο, ξαναγύρισαν σε αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.