Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στο Νομό Αργολίδος. Εισαγωγική τοποθέτηση στο Επιμελητήριο Αργολίδος – Δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδος, Αρκαδίας και Λακωνίας, είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου Αργολίδος. Ακολουθεί απόσπασμα της εισαγωγικής του τοποθέτησης:



«Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το βιβλίο του μέχρι πρόσφατα υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας του κ. Π. Στάινμπρουκ. Αναφέρει ότι είχε ο ίδιος ενημερώσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τον Ιανουάριο του 2009, δηλαδή εννιά μήνες πριν από τις εκλογές, για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έμπαινε η Ελλάδα. Ειδικά για το έλλειμμα. Κι όμως! Εννιά μήνες αργότερα, γύριζε ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα κι έταζε παροχές και διαβεβαίωνε ότι “λεφτά υπάρχουν”.



Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου άρχισε πάλι τα ίδια:


Πέρσι, τέτοιο καιρό μας, έλεγε “λεφτά υπάρχουν”.


Μετά, μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Μετά ανέβασε τον πληθωρισμό κι έκοψε και τους μισθούς και τις συντάξεις.


Λίγο πριν, μας έλεγε πόσο “κακό” είναι το ΔΝΤ. Κι ύστερα πήγε και μας έβαλε στο ΔΝΤ.


Ύστερα, μας έλεγε ότι δεν ήξερε τι κατάσταση θα παραλάμβανε. Και τώρα μαθαίνουμε ότι τον είχαν ενημερώσει πλήρως και εγκαίρως. Κι όμως, εκείνος έταζε “λαγούς με πετραχήλια”.


Τώρα, μας λέει ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία.


Έλεγε ψέματα τότε. Λέει ψέματα και σήμερα.


Όμως, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά.


Τώρα τον έχουν καταλάβει όλοι.


Λέει και κάτι ακόμα ο κ. Στάινμπρουκ: Και διαβάζω κατά λέξη:

“ ….Δείτε τους αριθμούς. Παρά το πακέτο στήριξης, το χρέος της Ελλάδος θα αυξηθεί το επόμενο έτος από 120% του ΑΕΠ, τουλάχιστον στο 140%, στο 150%. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των οφειλομένων τόκων, γεγονός που ίσως να μην είναι σε θέση η χώρα να αντέξει”.


Αυτά ακριβώς τους λέμε κι εμείς. Ότι μεγαλώνουν σε απίστευτο ύψος το χρέος. Ότι η πολιτική τους είναι αναποτελεσματική. Ότι δεν λύνουν προβλήματα. Ότι μας βάζουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Και τώρα, τα λένε ακόμα κι αυτοί που στα λόγια τους επιβραβεύουν.


Εκείνο που ήλθα να σας πω, εκείνο που λέω παντού στην Ελλάδα, όπου πάω, είναι ότι υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει Ελπίδα. Υπάρχει Σχέδιο εναλλακτικής διεξόδου».


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε με νέους του Νομού Αργολίδος, όπου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νεολαία εκφράζει την αισιοδοξία, εκφράζει το χαμόγελο. Αλλά εκφράζει και την αντίρρηση και την αντίδραση, σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφυξίας για πολλά χρόνια.


Αυτό, η Νεολαία δεν μπορεί να το δεχτεί. Και, επομένως, το αποτινάσσει, το αποφυλακίζει, το διώχνει.


Και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να δώσουμε το χαμόγελο στους νέους ανθρώπους είναι να τους περάσουμε αυτό το μήνυμα της Ελπίδας.


Και αυτό κάνουμε, κάθε ημέρα, σε ολόκληρη την Ελλάδας.


Χθες, ήμουν στη Λαμία. Σήμερα, είμαι στην Πελοπόννησο.


Και σήμερα είμαι με τους πιο εκλεκτούς ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, με τον πρώτο Περιφερειάρχη που θα βγάλει η Πελοπόννησος, το Μίμη το Δράκο».


Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το χυμοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΡΕΑ» Αργολίδος. Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Αντ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση :


«Εδώ, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών “ΡΕΑ”, αποδεικνύεται και αναδεικνύεται η υπεροχή του Ελληνικού προϊόντος. Αλλά, ταυτόχρονα, και η υπεροχή της διοικητικής αριστείας, όταν υπάρχουν άνθρωποι, που πραγματικά δουλεύουν, εργάζονται στοχευμένα και μπορούν να κεφαλαιοποιούν υπέρ της χώρας μας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.


Εδώ είναι ο χώρος που πρόκειται να γίνει η επέκταση καινούργιου εργοστασίου. Έχουμε ένα συνεταιρισμό κερδοφόρο, που συνεχώς μεγαλώνει. Ένα συνεταιρισμό, ο οποίος το μόνο που ζητάει δεν είναι βοήθεια από το κράτος. Είναι να μην παρεμβαίνει το κράτος στα πόδια του, για να μπορέσει να μεγαλουργήσει.


Το κράτος, επομένως, πρέπει να είναι πάντοτε στην εποπτεία και όχι στην παραγωγή.


Στη διαιτησία και όχι στη γραφειοκρατία.


Να είστε καλά. Και συγχαρητήρια».


Τα λέει αυτά ο τότε Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Το διαψεύδει ο κ. Παπανδρέου; Ή απλώς κάνει ότι δεν ακούει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.